Somero Sparbank inleder rekryteringar för att svara på den stora efterfrågan från kunderna

Somero Sparbank fortsätter växa och inleder omfattande rekryteringar. De rekryteringar som in-leds i september är de största i bankens historia, med 12 nya jobb. Genom de nya rekryteringarna säkerställer man tillgången till banktjänster och högklassig kundbetjäning även framöver.

Säästöpankin brändikuva

Somero Sparbank har för närvarande över 70 heltidsanställda. Bankdirektör Joni Rintamaa konstaterar ”För att banken ska kunna betjäna det växande antalet kunder och sina befintliga kunder ännu bättre i framtiden, inleds tilläggsrekryteringar för varje affärsområde i hela bankens verksamhetsområde. Banken söker totalt 12 nya experter till privatkunds- och företagsteamen, kapitalförvaltningstjänsterna samt bankens juridiska tjänster och till administration”.

”Det finns en stor efterfrågan i hela vårt område. Kunderna vill komma till oss och stannar också hos oss, eftersom vi ger betjäning ansikte mot ansikte och är lätta att nå. Vi vill hålla fast vid vår utmärkta kundservice även framöver, och därför rekryterar vi nu personal till olika uppgifter i stor skala”, säger Somero Sparbanks verkställande direktör Petri Siviranta.

Sparbanken vill vara en av Finlands bästa arbetsplatser, där verksamheten styrs av värderingar, kundfokus, samarbete, ansvarsfullhet och resultat. Utöver värderingarna är främjande av sparsamhet djupt inpräglat i den 141-åriga Sparbankens grundläggande verksamhetsidé. ”Vi lediganslår fyra platser i teamet för kapitalförvaltningstjänster, så att vi kan erbjuda mer heltäckande tjänster för sparande och placeringar bland annat på våra nya kontorsorter Ackas, Lovisa, Kotka och Kimitoön. Dessutom lediganslås andra tjänster för att komplettera den befintliga servicen och kompetensen inom bankens övriga affärsområden”, berättar förvaltningschef Janica Koskela.

I egenskap av nyckelflaggsbank värdesätter Sparbanken inhemsk livsmedelsproduktion. Sparbanken vill vara jord- och skogsbrukskundernas bank även i framtiden, och därför söker man nu fyra experter inom jord- och skogsbruksfrågor till bankens företagsteam för att ansvara för skötseln av jord- och skogsbrukskundernas ekonomi och vägledningen av dessa kunder inom hela verksamhetsområdet även i framtiden.

Rekryteringarna börjar i september, och målet är att de ska slutföras under detta år.  ”Vår arbetsgemenskap har en öppen och uppmuntrande atmosfär”, fortsätter Siviranta. ”Här är det trevligt att växa och utvecklas som bankproffs, eftersom arbetsgemenskapen ger stöd för utvecklingen.” De lediga platserna utannonseras bland annat i bankens kanaler i sociala medier, på webbplatsen saastopankki.fi, i lokaltidningar samt på arbets- och näringstjänsternas webbplats mol.fi från och med den 20 september 2021.

Utöver höstens lediga platser har Somero Sparbank under hela året rekryterat mer personal för att svara på tillväxten. Under 2021 har banken fått sex nya anställda. Sparbanksgruppen är också en viktig arbetsgivare i hela bankens verksamhetsområde – förutom själva Sparbanken arbetar 45 personer inom Sparbankstjänster Ab, 16 personer inom Sb-Hem och 23 personer inom Sp-Isännöintipalvelut Oy. Totalt sysselsätter Sparbanksgruppen 154 personer inom verksamhetsområdet. Dessutom sysselsätter bankgruppen i varje bolag ett flertal sommarjobbare och praktikanter under hela året.

Ytterligare information:

Verkställande direktör Petri Siviranta, tfn 050 5118 550, petri.siviranta@saastopankki.fi 
Bankdirektör Joni Rintamaa, puh. 050 5118 557, joni.rintamaa@saastopankki.fi

Somero Sparbank grundades 1880. Vår verksamhetsidé är att främja sparsamhet och kundernas ekonomiska välfärd nära kunderna. Vi är en finländsk sparbank som hör till Sparbanksgruppen och är verksamma i Salo, Bjärnå, Kimitoön, Somero, Forssa, Urjala, Ackas, Lovisa och Kotka.  För sina kunder erbjuder Sparbanksgruppen utöver kompletta banktjänster även juridiska tjänster och tjänster för placering, byte av hem och försäkringar. Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp. https://www.saastopankki.fi/sv-se/banker-och-kontor/somero-sparbank

Sparbankens kundtjänst betjänar vardagar kl. 8.00–20.00 och lördagar 10.00–14.00 per telefon, chatt och nät-meddelanden. Dessutom började Sparbankens Chatbot Miljo arbeta på bankens webbplats i maj och svarar på kundernas frågor 24/7. Företagskundtjänsten betjänar vardagar kl. 8.00–18.00. Bankens kontor är öppna kl. 10.00–16.30 och enligt överenskommelse både på morgnar och kvällar. Dessutom betjänas kunderna via nät-förhandlingar, med en elektronisk signatur.

 
Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu