Nytt nu: bildkort av havsplast

Alla Sparbankens betalkort med en egen bild eller en bild ur bildgallerian görs i fortsättningen med hjälp av havsplast – över 70 % av materialet till ett betalkort är återvunnen havsplast. Mängden motsvarar ungefär en 0,5 liters läskedrycksflaska med plast som samlats upp ur havet.

Bestäm själv hur ditt betalkort ska se ut

Roligare att betala med ett kort som du själv valt bilden på! Du kan beställa Sparbankens betalkort antingen med en bild ur gallerian eller en egen bild.

Så här beställer du ett bildkort i nätbanken:

Välj Konton och kort > Kort > välj från länkarna vinns i högra kanten av sidan:

  • Ansök om kort: beställ ett bildkort i samband med kortansökan.
  • Byt kortbilden: om du vill byta bilden på ett giltigt kort.

Tänk på miljön också när du beställer kort: det lönar sig att planera in beställningen av ett kort med en egen bild så nära utgången av giltighetskortet för ditt gamla kort, men dock senast ca 2,5 månader i förväg – eller vid en tidpunkt när du håller på att byta kortprodukten till en annan.

Har du redan vårt ledande kort Visa Gold Credit/Debit? Uppdatera korttypen i samband med bildkortsbeställningen

Kreditgräns upp till 20 000 euro, mångsidig reseförsäkring, flygfältslounger, Finnair Plus-poäng...Visa Gold Credit/Debit är det mångsidigaste kortet i vårt sortiment. 

För varje sälkort går 4 euro till naturvård

Om du väljer den sympatiska vikarsälen som bild på ditt kort stöder du samtidigt Finlands Naturskyddsförbund. För varje beställt sälkort donerar vi 4 euro till förbundet.

Instruktioner för användningen av egen bild i betalkortet

Du kan också använda ett eget foto i ditt betalkort om du vill. Vid val av bild ska du ändå beakta att bilden och eventuell text faller inom ramen för god smak. Alla pornografiska, våldsamma, rasistiska eller på något annat sätt diskriminerande eller kränkande bilder förkastas.

Att observera när man använder en egen bild. För att det ska gå att skriva ut bilden på kortet ska bilden vara i JPEG-, JPG-, GIF-, TIFF- eller PNG-format och filen högst 10 MB. Resolutionen ska vara minst 1024*640 pixla

Bild och text får ej:

  • strida mot upphovsrätten
  • innehålla varumärken, logotyper eller reklam, telefonnummer, e-post- eller www-adresser
  • föreställa allmänt kända personer, figurer eller händelser
  • föreställa nakna personer

Vill du uppdatera bilden på ditt kort? Gå till nätbanken.