Konsumtionskredit

Köpa bil, renovera hemma, åka på semester… en konsumtionskredit hjälper dig med livets små och lite större anskaffningar.

check

En konsumtionskredit är flexibel du kan få amorteringsfria månader under lånetiden.

check

Du kan få konsumtionskredit också utan säkerheter.

check

Avbetalningarna på krediten och lånetiden kalkyleras så att de passar din situation.

Gick diskmaskinen sönder? Eller behöver ditt hem ytrenoveras? Eller behöver du kanske ett lån för att köpa dina drömmars bil? Sparbankens konsumtionslån hjälper dig med vardagens penningbehov.

Konsumtionskreditens lånetid och räntor

Med en konsumtionskredit täcker man i allmänhet kortvariga penningbehov och lånetiden är förhållandevis kort, ofta bara ca fem år. Lånetiden kan också vara kortare än den överenskomna, dvs. om du vill kan du betala tillbaka den återstående krediten när som helst.  

Räntan på en konsumtionskredit består av lånets referensränta och en kundspecifik marginal. På marginalen inverkar till exempel din betalningsförmåga, de säkerheter du kan ställa och ditt kundförhållande i Sparbanken.

Med eller utan säkerheter?

Enligt din situation kan du ansöka om en konsumtionskredit med eller utan säkerhet. Som säkerhet kan du till exempel använda din bostad. Av oss kan du få flexkredit också utan säkerhet. 

Amortera konsumtionskredit

Du kan välja mellan två sätt att amortera en konsumtionskredit: jämna rater eller jämna amorteringar. 
 
  • Om du som återbetalningssätt väljer jämna rater hålls betalningarna lika stora under hela lånetiden. Om räntorna ändras varierar förhållandet mellan räntan och amorteringen inom betalningsraten.  
  • Om du som återbetalningssätt väljer jämna amorteringar hålls amorteringen lika stor under hela lånetiden. Till det kommer den ränta som räknas på lånets kapital. 
 
Låter det komplicerat? Ingen fara, vi hjälper dig att välja ett amorteringssätt som passar dig.
 
Tidtabellen för amorteringarna är flexibel enligt dina behov och din betalningsförmåga. Lånetiden beror på hur stora amorteringarna är. 

Du kan ansöka om amorteringsfrihet direkt på nätet

Vår konsumtionskredit är flexibel och vid behov kan du ansöka om amorteringsfrihet. Det gör du enklast genom att skicka ditt önskemål om amorteringsfrihet med ett nätmeddelande i nätbanken. Efter det kontaktar vi dig och går igenom saken tillsammans med dig.

Finansiering för projekten i ditt liv

Bostadslån

Drömmer du om ett eget hem? I Sparbanken kan du ansöka om ett lån som passar just dina behov och din livssituation. Testa också vår låneräknare för att närmare utreda ditt lånebehov.

Hemflex

Med hjälp av Hemflex kan du använda den förmögenhet som är bunden till din bostad för att genomföra dina drömmar och planer.

Lån till placeringsbostad

Kan bostadsinvestering vara någonting för dig? En bostad är ett långvarigt investeringsobjekt som ger möjlighet till hyresinkomst, värdestegring och skatteplanering.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Konsumtionskredit

Köpa bil, renovera hemma, åka på semester … en konsumtionskredit hjälper dig med livets små och lite större anskaffningar.

Räntekorridor

Vill du stabilisera räntan på ditt lån? När du väljer en räntekorridor bestäms en högsta och lägsta räntesats för ditt lån.

Fast ränta

Räntorna är fortfarande låga, men hur länge? Du kan välja fast ränta på ditt lån och då hålls rän-tesatsen oförändrad under hela perioden.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Flexkredit

Renovering, en ny laptop eller en semesterresa – flexkredit är en kontinuerlig reservfond som fungerar som buffert vid plötsliga och större utgifter.

Du får fram PRISLISTAN och kontaktuppgifterna till din närmaste bank när du skriver staden, postnumret eller namnet på din Sparbank i fältet

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byta kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–22.
...