Konsumtionskredit

En konsumtionskredit ger dig större flexibilitet att finansiera små och lite större inköp. Som kund hos Sparbanken kan du ansöka om konsumtionskredit utan säkerhet direkt via mobil- eller nätbanken.

Sparbankens varumärkesbild.

EN KONSUMTIONSKREDIT LÄMPAR SIG VÄL FÖR KORTFRISTIGA LÅNEBEHOV.

SOM KUND HOS OSS FÅR DU KREDIT TILL ETT LÄGRE PRIS JÄMFÖRT MED SNABBLÅN.

Via mobil- eller nätbanken kan du också ansöka om konsumtionskredit utan säkerhet.

Vad är en konsumtionskredit?

  • Med konsumtionskredit avses till exempel ett lån för att köpa en bil, renovera eller någon annan anskaffning.
  • Konsumtionskreditens storlek varierar från några tusen till tiotusentals euro. Om du är kund hos oss kan du få konsumtionskredit på upp till 30 000 euro. Du kan ansöka om lån via Sparbankens mobil- eller nätbank. 
  • Lånetiden är kort, vanligtvis 5–8 år.
  • Om du inte är kund hos oss, kräver vi säkerhet för en konsumtionskredit. Läs mer om säkerheter för lån.

Vad är skillnaden mellan konsumtionskredit mot säkerhet och konsumtionskredit utan säkerhet?

När du behöver en konsumtionskredit kan du välja mellan två alternativ.

Konsumtionskredit utan säkerhet är lämplig för situationer där du snabbt vill ha krediten på ditt konto utan att behöva förhandla om ett lån, eller för situationer där du inte vill ställa din egen lägenhet eller annan egendom som säkerhet för ett lån. Du kan ansöka om lån utan säkerhet via mobil- eller nätbanken. 

Du kan också välja ett lån mot säkerhet. Lån mot säkerhet har en lägre ränta och är lämpliga för att finansiera större projekt och för våra kunder som har egendom att pantsätta, till exempel sin egen bostad.  En konsumtionskredit mot säkerhet lämpar sig för lånebehov på över 10 000 euro. Du kan ansöka om lån mot säkerhet genom att kontakta din lokala Sparbank eller fylla i en ansökan om konsumtionskrediter.

Fördelarna med Sparbankens konsumtionskredit utan säkerhet:

  • Som kund i Sparbanken får du kredit till ett lägre pris jämfört med snabblån, det vill säga krediter utan säkerhet och konsumtionskrediter med hög ränta.
  • I regel får du kreditbeslutet omedelbart – även inom en kvart. Krediten överförs till ditt konto omedelbart efter att kreditbeslutet har godkänts. Kredit betalas inte på natten kl. 23–07.
  • Det krävs ingen borgenär eller egendom som säkerhet för krediten.
  • Du kan behändigt ansöka om kredit i mobilbanken, nätbanken och på kontoret.
  • Sparbankens bostadslånekunder får alltid konsumtionskredit utan säkerhet till ett lägre pris oavsett vilket lånebelopp de ansöker om.
  • Du kan när som helst betala tillbaka hela konsumtionskrediten eller göra extra återbetalningar. 

Ansvar som en del av beviljande av kredit

Sparbanksgruppens uppgift har redan i 200 år varit att främja finländarnas ekonomiska välfärd. Detta återspeglas också i våra principer för beviljande av kredit: vi erbjuder bara kunder lån som de har råd med.

Du vet aldrig vad som kommer att hända, och det är därför du bör göra en sparplan: genom att varje månad avsätta ett belopp i ett sparobjekt som passar just dig klarar din ekonomi också vardagens överraskningar bättre. Det finns dock inte alltid besparingar, eller så lönar det sig inte att ta ut pengar från de nuvarande sparobjekten, som fonder. Sparbankens trygga konsumtionskredit svarar mot detta behov.

Behöver du konsumtionskredit? Fyll i en låneansökan eller gå till din mobil- eller nätbank för att ansöka om konsumtionskredit utan säkerhet.

Förmån för våra bostadslånekunder:

Konsumtionskredit utan säkerhet alltid billigare

Som Sparbankens bostadslånekund får du en konsumtionskredit till priset 3 mån. euribor + 6,50 %, kontoskötselavgift 6 euro/mån.
Säästöpankin brändikuva