Renoveringslån

Står du inför en ytrenovering eller ett lite större arbete? Ansök om ett renoveringslån. Om du redan är kund hos oss kan du också snabbt ansöka om en konsumtionskredit utan säkerhet via mobil- eller nätbanken.

Sparbankens varumärke bild.

Ett renoveringslån möjliggör också snabba renoveringsbehov.

Fördelar i beskattningen om du betalar husbolagets lån med ett renoveringslån.

Lånet och betalningstiden skräddarsys för att passa din situation.

Sätt i gång arbetet med ett renoveringslån

Med Sparbankens renoveringslån kan du snabbt komma till skott i renoveringen av ditt hem. Du kan ansöka om ett renoveringslån till exempel för tapetsering, för att förnya golvet eller för att byta ut köksluckorna. Med renoveringslånet kan du också finansiera husbolagets stora renoveringar.

Ett renoveringslån skräddarsys alltid individuellt. Tillsammans med Sparbankens expert hittar du ett lämpligt lån och en lämplig avbetalningsplan så att din ekonomi hålls i balans också under avbetalningsperioden.

Be om en låneoffert i god tid 

Det lönar sig att ta hand om renoveringar och underhåll i god tid. Genom att ta hand om ditt hem påverkar du din egen boendekomfort men ser också till att värdet på din bostad består.

Du kan förutse en annalkande renovering genom att be om en låneoffert från Sparbanken. Det binder dig inte till något. Med offerten fickan är du ändå steget före när det är dags att inleda arbetet. I samband med låneförhandlingarna berättar vi hur länge låneofferten är i kraft.

I samma veva ser vi över detaljerna för lånet som anpassas individuellt för din situation. Om du vill kan du välja ett räntetak för lånet. Då stiger inte helhetsräntan över det överensenskomna räntetaket fastän den allmänna räntenivån skulle stiga. Ett frivilligt låneskydd garanterar att du kan betala tillbaka lånet också i överraskande eller oväntade situationer.

Du behöver en säkerhet för att bli beviljad ett renoveringslån. Den renoverade bostaden kan till exempel fungera som en säkerhet.

Skattefördelar i husbolagets renoveringar

Inför stora grundreparationer tar husbolaget ett lån som fördelas mellan delägarna. En delägare har ofta två möjligheter för att ta hand som sin egen skuld: en engångsbetalning eller ett månatligt finansieringsvederlag.

Ur ett skatteperspektiv är det mest förmånliga att ta hand om skulden på en gång med hjälp av ett renoveringslån. Detta eftersom räntan för det egna lånet går att dra av i personbeskattningen, men samma gäller inte för bolagslånet.