Sparbanken med i välgörenhetskampanjen Ge en chans

Cirka var åttonde barn och ungdom lever i en mindre bemedlad familj där de saknar möjlighet att idka någon hobby eller skaffa lämplig hobbyutrustning. Välgörenhetskampanjen Ge en chans som ordnas i samarbete med Salibandy MM2020-partner fokuserar på att även ge motion och glädje åt dem som saknar ekonomiska möjligheter för detta. Syftet med kampanjen är att förebygga ojämlikhet bland barn och unga.

Välgörenhetskampanjen inleds i augusti 

Barnen växer snabbt ur idrottsredskap och -kläder som fortfarande är i gott skick. Ibland kan barn byta idrottsgrenar mycket snabbt så att utrustningen blir överflödig. Det lönar sig inte att kasta bort hel och lite använd idrottsutrustning, utan den kan doneras vidare till dem som har glädje av den. 

Bli välgörare med oss

Ge barn eller unga i mindre bemedlade familjer en chans att idka en hobby, bli välgörare med oss! Som insamlingspunkter under kampanjen fungerar Stadiums och Starkkis butiker runt om i Finland. Kampanjen pågår 1.8–18.8.2019. Läs mer och se anvisningar för hur du kan hjälpa: www.mahdollisuusharrastaa.fi
 
Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu