Vakuudeton kulutusluotto

Yllättäviä menoja tulee aina. Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto on turvallinen vaihtoehto, jos et halua tai pysty käyttämään menojen rahoittamiseen säästöjäsi. Luottopäätöksen saat yleensä heti.

Vakuudeton laina omille asiakkaillemme

Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto sopii asiakkaillemme, jotka eivät halua pantata oma asuntoaan tai muuta omaisuuttaan lainan vakuudeksi, tai joilla ei ole pantattavaa omaisuutta. Vakuudetonta kulutusluottoa voit hakea mobiilipankista, verkkopankista tai ottamalla yhteyttä omaan Säästöpankkiisi. 

Vakuudeton laina: Nopeasti – luotettavasti – turvallisesti

Hakeminen on helppoa ja luottopäätöksen saat pääsääntöisesti heti – jopa vartissa. Luotto ei vaadi vakuuksia ja voit hakea luottoa mobiilipankista, verkkopankista tai konttorista. Myönnettävän luoton enimmäismäärä määräytyy asiakaskohtaisesti. Suosittelemme kuitenkin haettavan luoton enimmäismääräksi 5 kertaa bruttokuukausitulojasi vastaavaa summaa.

Luotto siirretään tilillesi heti hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen. Luottoa ei makseta yöaikaan klo 23–07. Myönnetyn luoton tietoja pääset katselemaan verkkopankissasi ja mobiilipankissasi.

Jos Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto on mielestäsi sinulle sopivin vaihtoehto, mutta saat lainahakemuksellesi hylätyn päätöksen, suosittelemme olemaan yhteydessä omaan pankkiisi. Asiakkaan ja pankin käymän keskustelun perusteella voidaan selvittää, miten Säästöpankki voi parhaiten olla avuksi ja millaisia joustoja omassa taloudenpidossa on mahdollista tehdä.

Säästöpankin vakuudettoman kulutusluoton ominaisuudet:

 • Luottomäärä 2 000–30 000 euroa
 • Luottoon ei vaadita takaajaa tai omaisuutta vakuudeksi
 • Luotolla vain yksi velallinen
 • Luotto siirretään tilille heti hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen
 • Laina-aika 12–96 kuukautta
 • Luoton minimikuukausierä 75 euroa
 • Eräpäivävaihtoehdot kuun 15. päivä ja kuun viimeinen päivä
 • Luotolla ei ole avausmaksua
 • Tilinhoitomaksu 6 euroa/kk.

Hae luottoa mobiili- tai verkkopankissa

Luoton hakeminen on helppoa ja luottopäätöksen saat nopeasti – pääsääntöisesti saman päivän aikana. Luotto siirretään tilillesi heti hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen.*

Näin haet luottoa mobiilipankissa:

 1. Mene Varat-osioon,
 2. selaa kohtaan Lainat ja valitse sen alta Hae kulutusluottoa,
 3. täytä hakemus.

Näin haet luottoa verkkopankissa:

 1. Mene osioon Lainat,
 2. valitse Tee lainahakemus ja valikosta Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto,
 3. täytä hakemus.

*Luottoa ei makseta yöaikaan klo 23–07 välisenä aikana.

Vakuudettoman lainan hinta

Luoton määrä Avausmaksu Tilinhoitomaksu Viitekorko+marginaali
2 000 – 10 000 € 0 € 6 € Euribor 3 kk + 9,50 %
11 000 – 20 000 € 0 € 6 € Euribor 3 kk + 8,50 %
21 000 – 30 000 € 0 € 6 € Euribor 3 kk + 7,50 %

Säästöpankin asuntolaina-asiakkaille aina edullisemmin

Luoton määrä  Avausmaksu   Tilinhoitomaksu Viitekorko+marginaali 
2 000 – 30 000 €  0 €  6 € Euribor 3 kk + 6,50 %

Vakuudeton kulutusluotto asuntolaina-asiakkaallemme aina edullisemmin:

Säästöpankin asuntolaina-asiakkaana saat luoton aina edullisempaan hintaan riippumatta haettavasta lainamäärästä. Hinta asuntolaina-asiakkaallemme on 3 kk:n euribor + 6,50 % sekä kuukausittainen 6 €:n tilinhoitomaksu.

Esimerkkilaskelma Säästöpankin asuntolaina-asiakkaille:

Säästöpankin vakuudettoman kulutusluoton todellinen vuosikorko laskettuna Säästöpankin asuntolaina-asiakkaalle 5 000 euron luottomäärälle, 3 kk:n euribor + 6,5 % marginaali ja 60 kuukauden takaisinmaksuajalla on 10,25 % (09/22). Laskennassa on huomioitu kuukausittainen tilinhoitomaksu 6 euroa. Luoton ja luottokustannusten kokonaismäärä on 60 kk lainaajalle 6 345,31 euroa.

Esimerkkilaskelma Säästöpankin asiakkaille, joilla ei asuntolainaa:

Säästöpankin vakuudettoman kulutusluoton todellinen vuosikorko laskettuna 5 000 euron luottomäärälle, 3 kk:n euribor + 9,5 % marginaali ja 60 kuukauden takaisinmaksuajalla on 13,51 % (09/22). Laskennassa on huomioitu kuukausittainen tilinhoitomaksu 6 euroa. Luoton ja luottokustannusten kokonaismäärä on 60 kk lainaajalle 6 787,53 euroa.

Luoton myöntää Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj.

Jos et ole asiakkaamme, edellytämme kulutusluotolle vakuuksia. Lue lisää lainan vakuuksista.

Täytä muu kulutusluottohakemus täältä.

Vastuullisuus osana luotonmyöntöä

Säästöpankin tehtävänä on jo 200 vuoden ajan ollut taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen. Tämä näkyy myös luotonmyöntämisen periaatteissamme: mitoitamme asiakkaillemme tarjottavan lainamäärän aina hänen taloudellisen tilanteensa mukaan,

Tulevasta ei koskaan tiedä ja siksi säästösuunnitelma kannattaa tehdä: laittamalla kuukausittain sivuun sinulle sopivaan säästökohteeseen, taloutesi kestää myös arjen yllätykset paremmin. Aina säästöjä ei kuitenkaan ole tai nykyisistä säästökohteista, kuten rahastoista, ei kannata ottaa rahaa ulos. Turvallinen Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto vastaa tähän tarpeeseen.

Tutustu myös näihin

Asuntolaina

Säästöpankin asuntolaina on joustava ja sinulle mitoitettu. Alkuun pääset täyttämällä asuntolainahakemuksen, se ei vielä sido sinua mihinkään. Jos olet jo asiakkaamme, kätevintä on täyttää hakemus verkkopankissa kirjautuneena.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä. Kysy ensin Kelalta päätös opintolainasta ja täytä sitten opintolainahakemus suoraan omassa verkkopankissasi.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Kulutusluotto

Kulutusluotto antaa sinulle lisäjoustoa pienten ja vähän suurempienkin hankintojen rahoittamiseen. Jos olet asiakkaamme, voit saada kulutusluottoa myös ilman vakuuksia.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin sijoitusasuntolainalla.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Joustoluotto

Joustoluotto on mukautuva vararahasto. Sovi pankin kanssa sinulle sopiva luottoraja ja siirrä rahaa tilillesi tarpeesi mukaan. Täytä lainahakemus ja merkitse lisätietokohtaan, että tahdot lainan joustoluottona.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14