Kulutusluotto

Suosittelemme varautumaan yllättäviin menoihin ensisijaisesti säästämällä. Ymmärrämme, että kaikissa elämäntilanteissa säästöjä ei aina ole, tai niitä ei ole järkevää purkaa. Haluamme siksi tarjota vaihtoehdon: turvallisen, oman pankin myöntämän kulutusluoton.

Kun valitset sinulle sopivaa kulutusluottoa, valittavissasi on Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto, tai vakuudellinen luotto.

Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto sopii asiakkaillemme, jotka eivät halua pantata oma asuntoaan tai muuta omaisuuttaan lainan vakuudeksi, tai joilla ei ole pantattavaa omaisuutta. Vakuudetonta kulutusluottoa voit hakea verkkopankissamme tai ottamalla yhteyttä paikalliseen Säästöpankkiisi. Vakuudeton kulutusluotto tulee haettavaksi myös Säästöpankin mobiilisovellukseen alkuvuonna 2022.

Vakuudellinen luotto sitä vastoin sopii suurempien hankkeiden rahoitukseen ja asiakkaillemme, joilla on pantattavaa omaisuutta, kuten oma asunto. Vakuudellista luottoa voit hakea ottamalla yhteyttä paikalliseen Säästöpankkiisi.

Vakuudeton kulutusluotto: Nopeasti – luotettavasti – turvallisesti

Hakeminen on helppoa ja luottopäätöksen saat pääsääntöisesti heti – jopa vartissa. Luotto ei vaadi vakuuksia ja voit hakea luottoa verkkopankista tai konttorista. Mobiilipankissa luotto on haettavissa alkuvuodesta 2022. Luotto siirretään tilillesi heti hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen. Luottoa ei makseta yöaikaan klo 23–07 välillä. Myönnetyn luoton tietoja pääset katselemaan verkkopankissasi ja alkuvuodesta 2022 alkaen myös mobiilipankissasi.

Säästöpankin vakuudettoman kulutusluoton ominaisuudet:

  • Luottomäärä 2 000–30 000 euroa
  • Luotto ei vaadi vakuuksia
  • Luotolla vain yksi velallinen
  • Luotto siirretään tilille heti hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen
  • Laina-aika 12–96 kuukautta
  • Luoton minimikuukausierä 75 euroa
  • Eräpäivävaihtoehdot kuun 15. päivä ja kuun viimeinen päivä
  • Luotolla ei ole avausmaksua
  • Tilinhoitomaksu 6 euroa/kk

 

Luoton määrä Avausmaksu Tilinhoitomaksu Viitekorko+marginaali
2 000 – 10 000 € 0 € 6 € Euribor 3 kk + 9,50 %
11 000 – 20 000 € 0 € 6 € Euribor 3 kk + 8,50 %
21 000 – 30 000 € 0 € 6 € Euribor 3 kk + 7,50 %

 

Vakuudeton kulutusluotto asuntolaina-asiakkaallemme aina edullisemmin:

Säästöpankin asuntolaina-asiakkaana saat luoton aina edullisempaan hintaan riippumatta haettavasta lainamäärästä. Hinta asuntolaina-asiakkaallemme on 3 kk:n euribor + 6,50 % sekä kuukausittainen 6 €:n tilinhoitomaksu.

Esimerkkilaskelma Säästöpankin asuntolaina-asiakkaille:

Säästöpankin vakuudettoman kulutusluoton todellinen vuosikorko laskettuna Säästöpankin asuntolaina-asiakkaalle 5 000 euron luottomäärälle, 3 kk:n euribor + 6,5 % marginaali ja 60 kuukauden takaisinmaksuajalla on 8,82 % (11/2021). Laskennassa on huomioitu kuukausittainen tilinhoitomaksu 6 euroa. Luoton ja luottokustannusten kokonaismäärä on 60 kk lainaajalle 6 152,22 euroa

Esimerkkilaskelma Säästöpankin asiakkaille, joilla ei asuntolainaa:

Säästöpankin vakuudettoman kulutusluoton todellinen vuosikorko laskettuna 5 000 euron luottomäärälle, 3 kk:n euribor + 9,5 % marginaali ja 60 kuukauden takaisinmaksuajalla on 12,02 % (11/2021). Laskennassa on huomioitu kuukausittainen tilinhoitomaksu 6 euroa. Luoton ja luottokustannusten kokonaismäärä on 60 kk lainaajalle 6 600,49 euroa.

Luoton myöntää Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj.

Jos et ole asiakkaamme, edellytämme kulutusluotolle vakuuksia. Lue lisää lainan vakuuksista.

Täytä muu kulutusluottohakemus täältä.

Vastuullisuus osana luotonmyöntöä

Säästöpankin tehtävänä on jo 200 vuoden ajan ollut taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen. Tämä näkyy myös luotonmyöntämisen periaatteissamme: mitoitamme asiakkaillemme tarjottavan lainamäärän aina hänen taloudellisen tilanteensa mukaan,

Tulevasta ei koskaan tiedä ja siksi säästösuunnitelma kannattaa tehdä: laittamalla kuukausittain sivuun sinulle sopivaan säästökohteeseen, taloutesi kestää myös arjen yllätykset paremmin. Aina säästöjä ei kuitenkaan ole tai nykyisistä säästökohteista, kuten rahastoista, ei kannata ottaa rahaa ulos. Turvallinen Säästöpankin vakuudeton kulutusluotto vastaa tähän tarpeeseen.


Voiko kulutusluottoon hakea korotusta?

Voiko kulutusluotolle saada lyhennysvapaata? Maksaako se?

Voiko luottoa maksaa milloin tahansa pois? Maksaako se?

Mikä on kulutusluoton korko? Voiko siihen tulla muutoksia?

Tutustu myös näihin

Asuntolaina

Säästöpankin asuntolaina on joustava ja sinulle mitoitettu. Alkuun pääset täyttämällä asuntolainahakemuksen, se ei vielä sido sinua mihinkään. Jos olet jo asiakkaamme, kätevintä on täyttää hakemus verkkopankissa kirjautuneena.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin sijoitusasuntolainalla.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...