Pieni poika toivoi mailaa – satojen lasten toiveet harrastusvälineistä toteutuvat

Anna mahdollisuus –kampanjassa saatiin upea määrä lahjoituksia, kun vähävaraisille perheille kerättiin harrastusvarusteita. Kampanja toi yhteen niin auttajat kuin avun saajat, joiden välille syntyi koskettavia kohtaamisia.

Kiitos!
Säästöpankit ympäri Suomen olivat mukana Anna mahdollisuus –kampanjassa, jonka tarkoituksena oli kerätä elokuussa harrastusvarusteita vähävaraisille perheille. Noin joka kahdeksas lapsi ja nuori elää vähävaraisessa perheessä, jossa ei ole mahdollisuutta harrastaa, saati hankkia sopivia harrastusvälineitä. Kampanja järjestettiin yhteistyössä Salibandy MM2020 –kumppaneiden kanssa ja se päättyi elokuun lopulla. Kampanjassa olivat mukana Salibandyliitto, Vuoden 2020 kotikisojen kumppaniverkosto sekä Hope ry.

Hieno määrä lahjoituksia

Riemu oli suuri, kun keräykseen saatiin upea määrä lahjoituksia. Keräyspisteinä toimivat Stadiumin ja Starkin myymälät ympäri Suomen. Yhteensä keräyspisteitä oli 42, joista kaikista saatiin keskimäärin yksi lavallinen lahjoituksia ja lisäksi 15 ylimääräistä laatikkoa harrastusvälineitä. Näin ollen lahjoituksia voidaan jakaa yhteensä sadoille lapsille ja nuorille. 

Kampanja pysäytti miettimään

Myös Säästöpankin asiakkaita haastettiin osallistumaan kampanjaan ja se poikikin positiivisia tuloksia. Myös pankin henkilökunta kaiveli varastojaan ja lahjoitti urheiluvälineitä. 

- Saimme kokoon ison kasan muun muassa luistimia, kypäriä, mailoja ja urheiluvaatteita. Ne veimme keräyspisteelle, jossa Stadiumin henkilökunta otti ne ilolla vastaan, kertoo säästöpankkiiri-markkinointipäällikkö Kirsi Evilä Säästöpankista Tampereelta. 

Kahden lapsen äitinä Evilä myöntää, että asia kosketti häntä syvältä. 

- Se, että voin omalla, pienelläkin, lahjoituksellani mahdollistaa jollekin vähävaraisen perheen lapselle harrastamisen tai liikkumisen ilon, lämmitti mieltäni. Kaikilta lapsilta ei löydy edes tarvittavia välineitä koulun liikuntatunneille osallistumista varten.

Evilä tietää, että lasten kasvaessa, uusia varusteita täytyy hankkia lähes vuosittain. Näin ollen tarve harrastevarusteille on suuri. 

- Vaikka olenkin innokas kierrättäjä, löytyi kotoamme lahjoitettavia varusteita siitä huolimatta. Myös nopea kyselykierros naapurustoon kartutti varustesaalista, Evilä lisää. 

Sydämelliset kohtaamiset avuntarvitsijoiden kanssa

Valtakunnallinen hyväntekeväisyyskampanja linkittyy ensi vuoden joulukuussa Helsingissä pelattaviin miesten salibandyn MM-kisoihin. Kampanjan takana ovat Salibandyliitto yhteistyössä vuoden 2020 kotikisojen kumppaniverkoston sekä Hope ry:n kanssa.

Suomen Salibandyliiton MM-kotikisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola on tyytyväinen kampanjan tuloksiin.  Hän on iloinen. että asia nousi salibandyn pelaajien keskuudessa sydämen asiaksi. Niin se nousi myös Säästöpankin sopimusurheilijalle ja salibandyn ammattipelaajalle Miko Kailialalle, 26, joka kävi viemässä oman kortensa kekoon, ja lahjoitti muun muassa salibandymailoja ja kenkiä. 

- Tuntui hienolta saada auttaa ja ele toi hyvän mielen itselleni, mutta toivottavasti myös vastaanottajalle, Kailiala pohtii.

Anna mahdollisuus -kampanjan yhteiseksi tavoitteeksi asetettiin, että jokainen apua tarvitseva lapsi ja nuori saisi hänelle sopivan urheiluvälineen perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoi tunteikkaasta kohtaamisesta pienen pojan kanssa.

- Minulle soitti pieni poika ja toivoi salibandymailaa. Oli todella koskettavaa voida antaa hänelle se, ja nähdä ilo lapsen kasvoilla. Voidaan sanoa, että kampanja oli hyvin onnistunut, Hostila kiteyttää. 

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
Säästöpankkikeskus

Ajankohtaista