Aito Säästöpankki ja sen omistajasäätiöt tukevat pirkanmaalaisia toimijoita vuoden aikana yli 100 000 eurolla

Pyörätuolitanssijat Zaida Launis ja Leevi Ketola

Aito Säästöpankin omistajat Ikaalisten Säästöpankkisäätiö ja Luopioisten Säästöpankkisäätiö myöntävät vuoden aikana yli 100 000 euron arvosta avustuksia ja apurahoja toiminta-alueensa elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukemiseen. Kevään aikana myönnettävien tukien saajat on nyt julkistettu. Yhteensä 80 000 euroa vauhdittaa Pirkanmaalla työllistäviä hankkeita, mahdollistaa kulttuuri-, liikunta- ja urheilutoimintaa ja parantaa yhdistysten ja yhteisöjen toimintaedellytyksiä.

Luopioisten Säästöpankkisäätiö päätti toukokuussa jakaa 80 000 euroa apurahoja ja lahjoituksia. Yhteensä tukea myönnettiin 52 taholle. Ikaalisten Säästöpankkisäätiö jakaa omat apurahansa syksyn aikana.

Apurahojen saajat valikoituvat hakemusten ja ehdotusten perusteella

Aito Säästöpankin omistavat säätiöt jakavat apurahoja toiminta-alueellaan apurahahakemusten perusteella. Luopioisten Säästöpankkisäätiölle hakemuksia saapui noin 60.

- Monessa yhdistyksessä ja yhteisössä käytetään paljon aikaa korkeatasoisen toiminnan järjestämiseen, vaikka rahaa ole paljon käytettävissä. On hienoa, että yleishyödyllisenä säätiönä voimme olla mukana auttamassa, sanoo Luopioisten Säästöpankkisäätiön toimitusjohtaja Mikko Iisakkila.

Valtakunnallisesti Aito Säästöpankki on mukana Säästöpankkien toista kertaa järjestetyssä Hyviä tekoja -kampanjassa, jossa kuka tahansa voi ehdottaa mielestään tärkeää kohdetta, ja yleisöäänestyksen tulokset otetaan huomioon apurahapäätöksiä tehtäessä. Tukea saavat mm. Uusyrityskeskus Ensimetri yrittäjyystilaisuuksien järjestelyihin, Kehitysvammaisteatteri La Strada teatteritoiminnan tueksi, WAU ry maksuttoman lasten liikuntaharrastuksen järjestämiseen ja Aitoon koulutuskeskus Aitoo-festareiden järjestämiseen opiskelijoille. Näistä kaikki keräsivät myös ääniä Hyviä tekoja –äänestyksessä. Lisäksi Aito Säästöpankki palkitsi 1 000 euron lahjoituksella pyörätuolitanssijat Zaida Launiksen ja Leevi Ketolan.

-Pyörätuolitanssiin on olemassa nimenomaan tanssimiseen kehitetyt pyörätuolit. Tuolit ovat kuitenkin kalliita, joten vielä tällä hetkellä tanssimme arkikäytössä olevilla perustuoleilla. Lahjoitus kartuttaa tanssituolien hankintaan keräämäämme pottia ja kilpatuolit tuovat aikanaan helpotusta niin treeneihin kuin kilpailuihinkin, Zaida Launis kertoo.

Apurahoilla on todellinen merkitys saajille

Tänä vuonna Luopioisten Säästöpankkisäätiö osoitti Uusyrityskeskus Ensimetrille 6 000 euron apurahan. Ensimetri käyttää apurahan työllisyyttä edistävien tapahtumien järjestämiseen. Vuonna 2017 saamansa apurahan avulla Ensimetri järjesti yksityishenkilöille koulutus- ja tiedotustilaisuuksia yrityksen perustamiseen liittyvistä aiheista, uutena teemana mm. kevytyrittäjyys. Vuonna 2018 kohderyhmäksi on valittu yritykset.

- Apurahan avulla järjestämme yrittäjyystoimintaa, johon meillä muuten ei riittäisi resursseja, toteaa Ensimetrin kehittämispäällikkö Kaj Heiniö. – Se on siis todella merkittävä tuki.

10-vuotisjuhlavuoteensa valmistautuva, pääosin vapaaehtoisvoimin toimivalle kehitysvammaisteatteri La Stradalle myönnettiin 1 500 euron apuraha. Aktiivinen rooli omassa teatterissa tukee kehitysvammaisten itsenäisyyttä.

- Aiomme hankkia apurahalla mikrofoneja, videotykin ja muita teknisiä laitteita, joita tarvitsemme teatterin tekemisessä, kertoo teatterin perustaja, ohjaaja Anu Panula. – Meillä kuluu paljon aikaa varojen hankintaan, joten apuraha on meille tärkeä toiminnan mahdollistaja.

 

Lisätietoja:

Mikko Iisakkila, toimitusjohtaja, Luopioisten Säästöpankkisäätiö, puh. 040 541 6700

Pirkko Ahonen, toimitusjohtaja, Aito Säästöpankki Oy, puh. 050 4070 334

 

Luopioisten Säästöpankkisäätiön apurahojen saajat vuonna 2018:

Sydän-Hämeen Sukututkijat ry
SPR Luopioisten osasto
Eläkeliitto SH-yhdistys ry
Padankosken kyläyhdistys
Pälkäneen Luja.Lukko, k-jaos
Vanha Savotta, Jouko Vilkman
Luopioisten Yrittäjät ry
Aitoon Koulutuskeskus ok.
Aitoon VPK, nuoriso-osasto
Muodonmuutoksia ry
Kukkian Maa- jakotitalousnaiset
Mll Luopioisten yhdistys
Kaukkalan Ratsastajat
Osuuskunta Pöllökartano
Kulttuuriyhdistys Mikkolan navetta
Luopioisten Atleetit ry
Tavastia Lakeland ry
Kyynärö - Ä- V. Kyläyhdistys
Sakari Pälsi näyttelyt
Pälkäne Seura ry
Pälkäneen Yrittäjät ry
Noora Berg
Pälkäneen talviuimarit ry
Pälkäneen Luja-Lukko
Hyvät Naiset ja Herrat
Ensimetri
Pälkäneen 4H-yhdistys ry
Kivennavan-Ahjärveläisten karj. Ky.
Kangasalan Seudun Hengitysyhd.
Vehoniemen Automuseoseura ry
WAU ry
Kangasalan Kisa/Pesäpallo
Valkeakosken 4H -yhdistys
Valkeakosken 4H-Yhdistys
Pallo-Sepot 44 ry
Valkeakosken Musiikinystävät ry
Jutta Nurminen
Uplakers ry
Urho Kujanpää
Jutta Selin
Sekakuoro Saurion Sävel ry
Nokian Voimisteluseura ry
Lasten ja nuorten sairaala
Pirkanmaan Golf ry
Hervannan Eläkkeensaajat ry
Tampereen Hervantalaiset ry
Tampereen Seudun Eläkkeensaajat
Tampereen Diabetesyhdistys
Kehitysvammaisteatteri LaStrada
Valkeakosken painonnostokerho
Mll Pälkäneen yhdistys ry

Kirjoitettu
Kategoriat
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista