Aito Säästöpankki teki Hyviä tekoja 75 000 eurolla

Aito Säästöpankki jakoi Säästöpankkien valtakunnallisen Hyviä tekoja -äänestyksen kautta yhteensä 75 000 euroa lahjoituksina pirkanmaalaisille ja satakuntalaisille toimijoille. Keväällä verkossa toteutetussa äänestyksessä Aito Säästöpankin Hyviä tekoja -lahjoitusten saajiksi ehdotettiin yhteensä 242 hyvää tekevää toimijaa, ja kohteita äänestettiin 20 783 kertaa. Äänestyksen pohjalta valittiin lopulta 28 lahjoituksensaajaa.

Säästöpankin brändikuva

- Yksi tämän vuoden Hyviä tekoja -lahjoituksen saajista, Tampereen Hervantalaiset, mainitsi motokseen ”hyvä poikii hyvää”. Jokainen Hyviä tekoja -lahjoitus mahdollistaa sen, että lahjoituksen saanut taho voi tehdä jotain hyvää – jotain, mikä hyödyttää koko kylää tai yhteisöä. Näin hyvän vaikutus moninkertaistuu, iloitsee Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen.

Mitä paremmin Aito Säästöpankki menestyy, sitä enemmän voittovaroja pankki voi ohjata ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään.

- Hyviä tekoja -äänestyksen lisäksi Aito Säästöpankki tekee vuosittain lukuisia hyviä tekoja tukemalla paikallisia urheilijalupauksia, valmentamalla heidän talouttaan ja tukemalla lasten ja nuorten harrastustoimintaa konttoripaikkakunnilla. Omistajasäätiömme Huittisten, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöt jakavat lisäksi vuosittain lukuisia apurahoja, Ahonen kertoo.

Eloa ja iloa

Koronapandemia on vaikuttanut monen hyvää tekevän tahon toimintaan, ja moni yhdistys on joutunut panttaamaan esimerkiksi tapahtumien järjestämistä. Tapahtumien puuttuessa yhteisten, varsinkin ulkotiloissa sijaitsevien virkistys- ja liikuntapaikkojen tarve on korostunut.

Vuoden 2021 Hyviä tekoja –lahjoitusten käyttökohteet ovat moninaisia; mukaan mahtuu muun muassa kauan odotettujen konserttien ja koulutusten järjestämistä, yhteisten virkistyspaikkojen ylläpitoa ja kehittämistä, eläinten hyvinvoinnista huolehtimista ja syrjäytymisen ehkäisemistä mielekkään tekemisen järjestämisen kautta.

Hyviä tekoja -lahjoitusten saajat ja lahjoitusten käyttökohteen paikkakunnittain:

Pirkanmaa

Hämeenkyrö:

Hämeenkyrön vapaaehtoiset Rönsy ry kokoaa, kehittää ja koordinoi paikallista vapaaehtoistoimintaa. Yhdistykselle tärkeää on toiminnassa mukana olevien vapaaehtoisten hyvinvointi.  Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään vapaaehtoistoimijoille tarjottaviin koulutuksiin, yhteisiin kiitos- ja virkistyshetkiin sekä retkiin.

Ikaalinen:

Asukasyhdistys Sarkkilanportti ry edistää lähialueensa viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Aikaisempina vuosina Sarkkilanjärven aluetta on koristanut kaikille avoin maisemakukkapelto, jonka toteutus on ollut vaakalaudalla rahoituksen puuttuessa. Hyviä tekoja -lahjoituksen avulla maisemakukkapellon toteutus on turvattu kesälle 2022. Yleisen uimarannan sekä leikkipuiston väliin sijoittuva maisemakukkapelto ilahduttaa koko Ikaalista sekä ennen kaikkea alati väheneviä, mutta ekosysteemille sitäkin tärkeämpiä pölyttäjiä.

Kangasala:

Kangasalan Seudun 4H-yhdistys ry järjestää yhteistyössä Kangasalan seurakunnan kanssa nuorten mopotallitoimintaa. Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Nuoret toimivat moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta. Hyviä tekoja -lahjoitus tullaan käyttämään esimerkiksi työkaluihin, tarvikkeisiin, kaluston ylläpitoon ja Lasten ja nuorten keskus ry:n järjestämiin Moottoripaja-tapahtumiin osallistumiseen.

Lempäälä:

Lempäälän Werstas - Lembois Werkstad ry tekee työtä Lempäälän nuorison ja heidän perheidensä hyväksi, tarjoten nuorille mahdollisuuden ns. moottoripajatoimintaan, joka toimii Funkkis-Esson tiloissa. Pajatoimintaa vetävät ohjaajat toimivat vapaaehtoisina nuorten kanssa. Pajatoiminnan ohella nuorilla on mahdollisuus osallistua muun muassa muiden moottoripajojen yhteisiin tapahtumiin. Hyviä tekoja -lahjoituksella yhdistys tekee hankintoja pajatoimintaan ja kattaa osan matkakuluista Moottoripaja-tapahtumiin.

Nokia:

Kätevät Emännät My Nokia ry on nokialainen marttayhdistys, jonka tavoitteena on parempi arki sekä kotien ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen sekä kotitalouden arvostus. Hyviä tekoja -lahjoituksen yhdistys aikoo käyttää jäsenille maksuttomaan yhteisölliseen tapahtumaan, esimerkiksi metsäjoogaan.

Pirkkala:

Pirkkalan Pirkat ry on monilajinen urheiluseura Pirkkalassa. Lajejamme ovat salibandy, lentopallo, yleisurheilu ja pesäpallo. Pirkoissa harrastaa noin tuhat lasta, nuorta ja aikuista. Hyviä tekoja -lahjoitus ohjataan vähävaraisten tukirahastoon, josta voi hakea avustusta harrastus- ja välinemaksuihin.

Pälkäne:

Lastenvuosi ry on perustettu tukemaan ja lisäämään Pälkäneen lapsille ja nuorille suunniteltuja ilmaisia tapahtumia. Hyviä tekoja -lahjoituksella tuetaan unohtumattomien lasten ja nuorten tapahtumien järjestämistä.

Tampere:

Kotikissayhdistys Kokis ry auttaa kodittomia kissoja konkreettisesti tamperelaisen kodittomien kissojen turvakodin Koikkarin kissalan kautta, ja tämän toiminnan tukemiseksi ohjataan myös Hyviä tekoja -lahjoitus. Koikkarin kissalassa apua tarvitsevat kissat hoidetaan kuntoon: niistä häädetään loiset ja kissat mm. rokotetaan, leikataan, sirutetaan sekä testataan kissan leukemia- ja immuunikatovirusten varalta. Tämän jälkeen kissoille etsitään hyvät, pysyvät kodit.

Tampereen Hervantalaiset ry:n toimitilassa Venlantuvalla viihdytään yhdessä mm. musiikin, liikunnan, käsitöiden, pelailun, jutustelun ja bingon parissa. Venlantuvan yhteisestä olohuoneesta löytyy aina juttuseuraa, ja vatsat täyttyvät maukkaan ja edullisen lounaan ja kahvittelun merkeissä. Yhdistyksen ovet ovat auki kaikille. Yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Hyviä tekoja -lahjoituksella yhdistys kehittää nykyistä toimintaansa ja keksii uutta.

Tampereen Lastenklinikan tuki ry kerää varoja Taysin Lasten ja nuorten sairaalan tarpeisiin. Yhdistys järjestää myös kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi lapsipotilaille ja heidän perheilleen. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään Kivaa tekemistä -toimintaan, joka voi olla vaikkapa hevostoimintaa, sirkustoimintaa, retkeilyä, koko perheen kokkausiltoja, geokätköilyä, keppihevostelua tai mato-ongintaa. Toimintaan voivat osallistua kaikki Taysiin hoitosuhteessa olevat lapset ja nuoret perheineen.

Tampereen Radioamatöörit ry tulee käyttämään Hyviä tekoja -lahjoituksen tamperelaisten radioharrastajien koulutustoimintaan sekä harrastetta tukeviin palveluihin kuten kerhon radiolaitteisiin ja ohjelmistoihin. Koronapandemian vuoksi kerhon toiminta on siirtynyt merkittävissä määrin verkossa tapahtuvaksi etätoiminnaksi, jonka tukemiseen kerhon on hankittava ohjelmistolisenssejä sekä radioaseman etäkäyttölaitteita.

Valkeakoski:

Islanders Golden Club ry on valkeakoskelainen yhdistys, joka on perustettu 2019. Yhdistyksen tärkein tavoite on ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja siinä yhdistyksen tapahtumat toimivat ennaltaehkäisevänä tekijänä. Yhdistys kerää varoja mm. talkootyöllä. Yhdistys jakaa myös avustuksia erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin, kuten lasten ja nuorten hyvinvointiin ja harrastamiseen sekä vanhusten ja vähävaraisten tukemiseen.

Ylöjärvi:

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ylöjärven yhdistys järjestää toimintaa lapsiperheille ja nuorille sekä tukee hyvin erilaisin tavoin paikkakuntansa lasten ja nuorten hyvinvointia. Hyviä tekoja -lahjoituksen yhdistys käyttää MLL:n 100-vuotisjuhlien järjestämiseen 3.10. Ylöjärvellä, jotta juhlasta pääsee nauttimaan mahdollisimman moni! Juhla jäi viime vuonna juhlimatta pandemiarajoitusten vuoksi.

Satakunta

Eura:

Eläinsuojeluyhdistys Kuura ry ylläpitää eläinten turvakotia, auttaen kaikenlajisia eläimiä. Hyviä tekoja -lahjoituksella tuetaan turvakodin toimintaa.

Huittinen:

Lions Club Huittinen/Doris ry käyttää Hyviä tekoja -lahjoituksen Suomen Lions-liiton KiTeNet - Kiusaamisesta terveeseen nettikäytökseen koululaisille -mediakasvatushankkeeseen. Klubi tulee järjestämään aiheeseen liittyviä paikallisia tilaisuuksia lapsille ja heidän vanhemmilleen esimerkiksi kouluissa. Tilaisuuksissa on paikalla asiantuntija kertomassa netin turvallisesta käytöstä.

Kokemäki

Peipohjan kyläyhdistys ry:n aktiivit hoitavat jääkiekkokentän jäähdytyksen ja muun kentänhoidon jopa öisin omien töidensä ohella, jotta lapset, nuoret ja aikuisetkin ovat saaneet mahdollisuuden luisteluun ja kiekkopeleihin. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään kyläläisille suunnattujen tilaisuuksien järjestämiseen ja kentän jäädytys- ja aurauskuluihin.

Pori:

Satakunnan Eläinsuojeluyhdistys ry:n
toimenkuvaan kuuluu valistus ja neuvonta eläimiä koskevissa asioissa.  Yhdistys tarjoaa myös kissojen, koirien ja muiden lemmikkieläinten kodinvaihtopalvelua sekä villiintyneiden kissojen loukutusta ja hoitoa, sisältäen rokotukset, mahdolliset leikkaukset, kesytyksen ja kodinetsinnän. Yhdistys antaa vähävaraisten lemmikeille ruoka-apua ja avustaa eläinlääkärikuluissa. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään näistä aiheutuviin menoihin.

Satakunnan Syöpäyhdistys ry;n lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Syöpykät käyttävät Hyviä tekoja -lahjoituksen yhteisen kivan toiminnan järjestämiseen: uinti, elokuvat, teatteri, aktiviteetit, tivoli sekä toiminta eristyksissä oleville lapsille. Yhdistys tukee perheitä myös taloudellisesti lapsen sairastuessa tai menehtyessä. 

Sastamala:

Kauvatsan Voima ry on Kauvatsan kylälle vuonna 2017 perustettu kuntosaliyhdistys, jonka tavoite on edistää alueen asukkaiden kuntoa ja tarjota kunnolliset kuntosalipuitteet kaikille kauvatsalaisille ja muille Kauvatsa-henkisille kävijöille. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään kuntosalikaluston päivitykseen.

Kiikoisten Kirma ry on paikallinen urheiluseura, joka panostaa toiminnassaan lasten, nuorten ja perheiden liikuttamiseen. Hyviä tekoja -lahjoituksella kehitetään yhteistyössä Sastamalan kaupungin kanssa Kiikoisten Halmesmäen lähiliikunta-alueen palvelutarjontaa. Lahjoituksen avulla on tarkoitus rakentaa leikki- ja kouluikäisille lapsille tarkoitettu ”leikkikeskus”, joka laajentaa alueen palvelutarjontaa niin, että alueelta löytyy tekemistä kaikenikäisille.

Kiikoisten Löytöeläinpalvelu tekee sekä löytöeläin- että eläinsuojelutyötä ja auttaa sekä neuvoo ihmisiä eläintenpitoon liittyvissä tilanteissa ja ongelmissa. Hyviä tekoja -lahjoitus tullaan käyttämään alueelliseen ennaltaehkäisevään eläinsuojelutyöhön yhteistyössä Sastamalan ja Punkalaitumen kaupungineläinlääkäreiden kanssa: tavoitteena on järjestää syksyn aikana sekä leikkaus- että mikrosirutuskampanjat vähävaraisten lemmikeille.

Kiikoisten Metsästäjät ry on rakentanut maaliskuusta 2020 alkaen uutta lahtisuulia, ja Hyviä tekoja -lahjoituksella tuetaan suulin valmistumista. Suulin on tarkoitus olla valmis elokuussa, ja valmistumisen jälkeen pidetään kaikille avoin tutustuminen uuteen lahtisuuliin hirvisoppatarjoiluineen.

Kiikoisten VPK ry on ensilähdön sopimuspalokunta, joka hoitaa Kiikoisten ja lähialueen hälytystehtäviä yhteistyössä muiden lähialueen palokuntien kanssa. Hälytysmäärien lisääntymisen ja vaativuuden vuoksi, sammutus- ja pelastuskalusto on monipuolistunut. Näin pyritään turvaamaan kansalaisten oikeanlainen ja nopea auttaminen. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään hälytyskalustolle rakennettavaan varastoon.

Kiikoisten 4H-yhdistys ry työllistää aktiivisesti paikkakuntalaisia nuoria ja monet ovat ottaneet ensi askeleensa työelämässä yhdistyksen tarjoamien työtehtävien kautta. Hyviä tekoja -lahjoituksen mahdollistamana hankimme kesää 2022 varten Kiikoisten torialueelle jäätelökioskivaunun. Kioski palvelee nuorten kesäloma-aikana, ja työntekijöinä ovat paikkakuntalaiset nuoret. Jäätelökioski tuo myös piristystä paikalliseen palvelutarjontaan.

Lions Club Kiikoinen on osa maailmanlaajuista lions-hyväntekeväisyysjärjestöä. Yhdistyksen pääpaino tekemisessä on oman paikkakunnan avustuskohteissa, kuten puolitoista vuotta sitten aloitetussa "Kehittyvä ja elinvoimainen Kiikoinen"- projektissa (KEEK). Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään KEEK-projektin edistämiseen, jossa tavoitteena on muun muassa opettaa verkkopalveluiden käyttöä senioriväestölle ja käyttää somea hyväksi paikkakunnan näkyvyyden edistämiseksi.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kiikoisten yhdistys järjestää toimintaa ja harrastuksia lapsiperheille, esim. perhekahvilatoimintaa ja leikki- ja liikuntakerhoa. Järjestämme myös maksuttomia tapahtumia. Hyviä tekoja -lahjoitus on tarkoitus käyttää esiintyjän palkkaamiseen johonkin yhdistyksen tapahtumaan tai koululaisille ja päiväkotilapsille järjestettävään tapahtumaan.

Äetsän koulussa saadaan ensi vuonna toteutumaan uusi valinnaisaine, jossa yhdistyvät eri osaamisalueet. Science: Tiedettä tekemällä ja tutkimalla -kurssin sisältöjä ovat mm. fysiikan ja kemian laboratoriotyöt, elektroniikan rakentelu ja ohjelmointi sekä 3D-tulostus. Hyviä tekoja -lahjoituksen avulla kouluun hankitaan 3D-tulostin. Osaksi lukuvuotta tulostin pyritään sijoittamaan Toukolan koulun kirjaston tiloihin alakoululaisten ja kiikoislaisten asukkaiden käyttöön.

Säkylä:

Ristolan alueen kyläyhdistys ry:n tarkoituksena on Ristolan alueen yleisten ja yhteisten etujen ajaminen, perinteiden vaaliminen, viihtyvyyden ja yhteishengen sekä muun vastaavan hyvinvoinnin edistäminen. Yhdistys järjestää mm. teatteri- ja konserttiretkiä, huolehtii matonpesupaikasta ja Pispan alueesta, Kirkkokarista sekä Köyliönjärven kelkkaradasta. Talviaika painottuu Köyliönjärvellä kelkkaradan auraukseen, kelkkojen kokoamiseen ja huoltoon. Muutamana viikonloppuna yhdistys pitää Pispassa kioskia auki ja talkoovoimin tehdään myös klapit, jotka ovat Pispassa retkeilevien vapaassa käytössä.  Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään alueen edelleen kehittämiseen ja mahdollisesti uusien kelkkojen hankintaan.                                                              

Lisätietoja

Pirkko Ahonen | toimitusjohtaja | Aito Säästöpankki | 050 407 0334 | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | @PankkiPirkko

Kirjoitettu
Kategoriat
Hyvia tekoja
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista