Aito Säästöpankilta Hyviä tekoja 87 000 eurolla

Aito Säästöpankki jakoi Säästöpankkien valtakunnallisen Hyviä tekoja -äänestyksen kautta yhteensä 57 000 euroa lahjoituksina toimialueellaan. Lahjoituskohteiden kerääminen sekä kohteiden yleisöäänestys oli käynnissä tammikuusta maaliskuun loppupuolelle. Kaikkiaan ehdotuksia tuli 175 kappaletta ja kohteet keräsivät yli 46 000 ääntä. Äänestyksen pohjalta valittiin lopulta 31 lahjoituksensaajaa. Lisäksi pankki teki 30 000 euron lahjoituksen Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi. Yhteensä Hyviä tekoja tehtiin kevään aikana 87 000 euron edestä.

Säästöpankin brändikuva

Hyviä tekoja on Säästöpankkien vuosittainen kampanja, jossa tuetaan paikallisia, tukea tarvitsevia kohteita: esimerkiksi hyvää tekeviä järjestöjä, urheiluseuroja ja eläinyhdistyksiä.

”Mitä paremmin Aito Säästöpankki menestyy, sitä enemmän voittovaroja voimme ohjata ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään. Vuonna 2021 lahjoitimme Hyviä tekoja -äänestyksen kautta 75 000 euroa, tänä vuonna lahjoitusten yhteismäärä on 87 000 euroa”, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen avaa.

Eniten ääniä Pirkanmaalla ja Satakunnassa tänä vuonna keräsivät eläinten hyvinvointi sekä nuorten urheilu- ja muu seuratoiminta.

Apua Ukrainaan

”Hyviä tekoja on 200-vuotiaan Säästöpankin toiminnan ytimessä: tahdomme auttaa suomalaisia paikallisesti. Jokainen Hyviä tekoja -lahjoitus mahdollistaa sen, että lahjoituksen saanut taho voi tehdä jotain hyvää – jotain, mikä ilahduttaa koko kylää tai yhteisöä”, Ahonen iloitsee. ”Tänä vuonna ulotimme apumme ulkomaille asti, sillä ukrainalaisten hätä osuu myös meidän säästöpankkilaisten sydämiin. Lahjoitimme 30 000 euroa Ukrainan sodasta kärsiville, ja henkilöstömme päätöksestä tämä apu matkaa eteenpäin Pelastakaa Lapset ry:n, Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin kautta.”

Hyviä tekoja -äänestyksen ohella Aito Säästöpankki tekee vuosittain lukuisia hyviä tekoja tukemalla paikallisia urheilijalupauksia, valmentamalla heidän talouttaan ja tukemalla lasten ja nuorten harrastustoimintaa konttoripaikkakunnilla.

”Omistajasäätiömme Huittisten, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöt tukevat lisäksi toimialueemme elinvoimaisuutta, hyvinvointia ja taloudellista kehitystä vuosittain apurahoin ja avustuksin. Aito Säästöpankki ja Ylihärmän Säästöpankki yhdistyvät 1.6., ja Ylihärmän Säästöpankin juurille perustettavasta Ylihärmän Säästöpankkisäätiöstä tulee tällöin neljäs omistajamme”, Ahonen kertoo.

Hyviä tekoja -lahjoitusten saajat ja lahjoitusten käyttökohteen paikkakunnittain:

Pirkanmaa

Hämeenkyrö:

Partiolippukunta Hämeenkyrön Hälläpyörät ry toimii Hämeenkyrön ja Viljakkalan alueella. Hälläpyörät on yhteislippukunta, jonka toimintaan kaikki eri ikäiset partiosta kiinnostuneet ovat tervetulleita. toimintaamme. Toiminnassa korostuu ryhmässä toimiminen, hauskanpito ja seikkailu, luonnossa liikkuminen ja retkeily sekä toisten ihmisten ja luonnon kunnioittaminen. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään kolotilojen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Ikaalinen:

YMCA Ikaalinen tekee matalan kynnyksen nuorisotyötä Ikaalisissa. Tällä hetkellä toiminta keskittyy pääasiassa esport-kerhoihin sekä esport-leireihin. Hyviä tekoja -lahjoitus tullaan käyttämään tämän toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen keväällä toteutetun, kouluikäisten harrastamista ja digipelaamista koskevan kyselyn kautta saatujen vastausten perusteella.

Kangasala:

Hätäkissala auttaa kodittomia ja huonoissa oloissa eläviä kissoja. Toiminnan pääkohde on vapaana kulkevat, leikkaamattomat populaatiokissat. Hätäkissala ottaa kissat talteen, hoitaa terveiksi, leikkauttaa, rokottaa ja siruttaa. Tämän jälkeen kissoille etsitään vastuullinen loppuelämän koti. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään kissojen eläinlääkärikuluihin.

Nokia:

Nokian jalkapalloseura on noin 500 jalkapalloilijan ja 200 salibandynpelaajan kasvattajaseura, jossa valtaosa harrastajista on lapsia ja nuoria. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään vapaaehtoisten toimihenkilöiden työn tukemiseen erilaisten koulutuksien ja tapahtumien avulla.

Pirkkala:

Pirkkalan Jalkapalloklubi ry tarjoaa mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa ja futsalia Pirkkalassa matalalla kynnyksellä kaiken ikäisille harrastajille. Hyviä tekoja -lahjoituksella tuetaan aloittavien joukkueiden varustehankintoja ja valmennuskoulutusta.

Pälkäne:

Onkkaalanraitti ry tahtoo edistää Onkkaalan ja lähialueen kylien yhteishenkeä erilaisin hyvänmielen tapahtumin ja kannanotoin. Yhdistys järjestää tapahtumia ja kerää väkeä yhteen esimerkiksi Bingoiltojen merkeissä. Kesän suuret ponnistukset ovat Ihana Pälkäne -suurtapahtuma, Pälkäneen Autot-autotapahtuma, Onkkalaan kalamarkkinat sekä Onkkaalanraitin Street Food -tapahtuma. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään tapahtumien järjestelyihin ja joulun alla järjestettävän lastenkonsertin kuluihin.

Sastamala:

Kiikoisten Löytöeläinpalvelu on löytöeläinhoitola, joka vastaanottaa eri syistä avuntarpeessa olevia eläimiä, kuten kodinvaihtajia tai eläinsuojelutaustaisia lemmikkejä. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään Tassukaverille apua-kampanjaan, joka tukee vähävaraisia lemmikin akuutissa sairastumistilanteessa. Kampanja tarjoaa tukea eläinlääkärikuluihin sellaisille henkilöille, joille äkillisestä yllättävästä eläinlääkärikulusta selviytyminen on taloudellisesti vaikeaa esimerkiksi työttömyyden tai pitkittyneen sairauden vuoksi. Kampanja ei ole tarkoitettu lemmikkien sterilointiin tai rokotuksiin, vaan nimenomaan yllättäviin sairastumistilanteisiin.

Kiikoisten Maamiesseura on paikallinen, neuvontaa maaseudulla järjestävä taho. Seura omistaa yhteiskäyttöön tarkoitetun klapikoneen, joka on tullut vaihtoikään. Hyviä tekoja -lahjoituksen turvin klapikone pystytään päivittämään uuteen, ja näin jatkamaan sen vuokraustoimintaa.

Kiikoisten VPK ry on ensilähdön sopimuspalokunta, joka hoitaa Kiikoisten ja lähialueen hälytystehtäviä. Hälytysmäärien lisääntymisen ja vaativuuden vuoksi sammutus- ja pelastuskalusto on monipuolistunut. Näin pyritään turvaamaan kansalaisten oikeanlainen ja nopea auttaminen. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään hälytyskalustolle rakenteilla olevan varaston valmiiksi saattamiseen.

Kiikoisten 4H-yhdistys ry:n toiminnan keskiössä ovat lasten kerho- ja päiväleiritoiminta sekä nuorten työllistämistoiminta. Hyviä tekoja -lahjoituksella yhdistys kehittää suosittua päiväleiritoimintaa ja kohtuullistaa osallistumismaksuja. Samalle leirille työllistyy seitsemän paikallista nuorta ohjaustehtäviin. Lahjoituksesta osa käytetään niin ikään nuorten työllistämiseksi hankitun jäätelökioskivaunun asianmukaiseen varustamiseen sisältä ja ulkoa. 

Koluskosken seudun kyläyhdistys ry järjestää kyläläisille ja muille kiinnostuneille elämän iloa tuovia retkiä ja muuta mukavaa yhdessäoloa kyläyhdistyksen Kaunisranta-nimisessä yhteisessä paikassa joen rannalla. Hyviä tekoja -lahjoituksella yhdistys pystyy rakentamaan joenrantaan uimapaikan, rantaan portaat ja laiturin sekä luomaan yhteisestä paikasta näin viihtyisämmän. Osa lahjoituksesta käytetään ahkerien talkoolaisten palkitsemiseen Helsinkiin suuntaavalla bussiretkellä.

Kuorsumaan Kyläseura ry on Sastamalan Kiikoisissa toimiva kyläyhdistys, joka mm. ylläpitää koko kylän ja Kuorsumaanjärven kiertävää Kuasman Kiäppi -patikkareittiä ja Kuorsumaanjärven lintutornia. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään patikkareitin ja sen palveluvarustuksen kunnostamiseen ja edelleen kehittämiseen. Toimenpiteinä on tarkoitus laatia ja painattaa uusi reittiesite, rakentaa Kiikanhuhdanmäen laavun yhteyteen vessa, kunnostaa lintutornia ja sen vessaa, uusia nuotiopaikkojen renkaita sekä muuttaa taukopaikkojen vessoja kompostoiviksi kuivakäymälöiksi. Kunnostus- ja kehittämistoimenpiteitä tehdään paljon talkootöinä, mutta sen lisäksi tarvitaan tarvike- ja materiaalihankintoja sekä ostopalveluja.

Lions Club Kiikoinen on osa maailmanlaajuista lions-hyväntekeväisyysjärjestöä. Yhdistyksen pääpaino tekemisessä on oman paikkakunnan avustuskohteissa, kuten "Kehittyvä ja elinvoimainen Kiikoinen"- projektissa (KEEK). Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään KEEK-projektin edistämiseen, jossa tavoitteena on muun muassa luoda positiivista mielikuvaa Kiikoisista lapsiperheille, saada muuttovoittoa Kiikoisiin ja tukea paikallisia yrittäjiä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kiikoisten yhdistys järjestää toimintaa ja tapahtumia alueen lapsiperheille. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään kesällä uinti- ja pitsailtaan Kiikoisten rantasaunalla.

Suomen Punainen Risti, Kiikoisten osasto pitää paikallisten ensiaputaitoja yllä. Osasto on käynyt pitämässä pieniä ensiaputuokioita esikoulussa, ala-asteella ja 4H:n leirillä. Hyviä tekoja -lahjoituksen turvin osasto pystyy tarjoamaan aikuisille hätäensiapukurssin ammattilaisen ohjaamana.

Toukolan koulun vanhempainyhdistys järjestää Toukolan koulun oppilaille erilaista toimintaa, kuten lastenkonsertteja, liikennekaupungin, joulumyyjäisiä ja juhlatarjoiluja. Hyviä tekoja -lahjoituksen avuin vanhempainyhdistys aikoo rakennuttaa koululle hiekkalaatikon alakoululaisten iloksi.

Tampere:

Kissojen Katastrofiyhdistys hoitaa kodittomia kissoja, lähinnä populaatiotaustaisia, uuden elämän alkuun. Yhdistys huolehtii näiden kissojen terveyden kuntoon ja etsii niille uudet kodit. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään kissojen hoitoon.

Kissojen suojelu - Kisu ry auttaa hädänalaisia kissoja. Yhdistys ottaa ensikoteihinsa kodittomat kissat, hoitavat ne kuntoon ja etsivät niille uudet kodit. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään lyhentämättömänä kissojen eläinlääkärikuluihin, joka on yhdistyksen suurin kuluerä.

Lähimmäisenrakkaus ry toteuttaa tarkoitustaan noutamalla kaupoista hävikki- sekä lahjoitusruokaa ja jakamalla ruokaa päivittäin sitä tarvitseville. Järjestöllä on Tesomalla vuokrattu varasto, ja Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään pääasiassa varaston ja pakettiauton vuokraan sekä polttoainekuluihin.

Syli ry
on Syöpään sairastuneiden lasten vanhempien ja heidän perheidensä paikallinen tukiyhdistys Taysin hoitopiirin alueella. Yhdistys järjestää tapahtumia, vertaistukea ja asuntoja hoitojen ajaksi ja hoitojen jälkeen. Tänä kesänä yhdistys lahjoittaa hoidoissa oleville lapsille ja heidän sisaruksilleen päivän Särkänniemessä, ja Hyviä tekoja -lahjoituksella katetaan Särkänniemi-päivän järjestämisestä aiheutuvia kuluja.


Tampereen Ylioppilasteatteri ry:n ohjelmistossa nähdään monipuolisesti sekä rohkeita klassikkotekstien tulkintoja että ajankohtaisia kantaesityksiä. Teatteri tuottaa pääasiassa nuorista aikuisista koostuvan jäsenistön voimin laadukasta teatteri- ja kulttuuritoimintaa Tampereella, tarjoten samalla jäsenistölleen hyviä harrastusmahdollisuuksia sekä korkeatasoista koulutusta. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään suoraan teatterin päivittäisten- ja juoksevien kulujen kattamiseen esim. vuokraan, teatterisihteerin palkkakuluihin ja produktioiden tuotantokuluihin.

YMCA Tampere on monialaista nuorisotyötä tekevä järjestö, jolla on viikoittain kohtaamisia noin 3600. Hyviä Tekoja -lahjoitus käyetään erityistä tukea tarvitsevien nuorten retkeen, jossa suositaan lähiretkeilyä Pirkanmaalla. ´Retki suuntaa Valkeakoskelle, jossa tutustutaan Rapolan Linnavuoreen sekä Voipaalan kartanoon. Kohteissa kuullaan paikkojen historiasta sekä nykyajasta ja nautitaan lähiruokaa. Retkellä on tärkeä merkitys nuorille yhteisöllisenä päivänä tuttujen ohjaajien kanssa. Monelle erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle retki tällaisessa porukassa on elämys ja rohkaiseva kokemus tulevaisuutta ajatellen.

Valkeakoski:

Valkeakosken Koskenpojat ry on perinteikäs urheiluseura Valkeakoskella. Seurassa toimii tällä hetkellä neljä jaostoa; pallo-, salibandy-, paini- sekä veteraani- ja kuntojaosto sekä Sinisalorahasto. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään olemassa olevaan junioritoimintaan, sekä syksyllä 2022 uudelleen alkavan Kuntojaoston toiminnan käynnistämiseen.

Vesilahti:

MLL:n Vesilahden yhdistys toimii paikallisesti lapsiperheiden hyväksi, pääsääntöisesti vapaaehtoisten turvin. Perustoimintaan kuuluvat Perhekahvilat Kirkonkylällä ja Narvassa, Vaavinkaiset-vertaistukiryhmä kahdesti vuodessa, erilaisia tapahtumia, kesän leikkikenttätoimintaa sekä erilaista harrastustoimintaa. Viime vuonna yhdistys käynnisti Hengähdyshetki arkeen- projektin, joka tarjoaa 4 tunnin vapaahetken niille vanhemmille, joiden oma tukiverkko ei vapaahetkeä mahdollista. Tälle toiminnalle on suunniteltu jatkoa, ja Hyviä tekoja -lahjoitussumma ohjataan kokonaisuudessaan tähän tärkeään perheiden hyvinvointia tukevaan asiaan.

Ylöjärvi:

Vahannan nuorisoseura on 1950 perustettu aktiivinen yhdistys, joka tarjoaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa omalla kylällä taaperosta ikäihmisiin. Nuorisoseuralla on monipuolinen ja nykyaikainen seurantalo, jossa järjestetään erilaisia ammattilaisten ohjaamia liikunta-, taide- ja kädentaitokerhoja. Talolla on lisäksi erillinen bänditila paikallisten bändien treenejä varten. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään juuri valmistuneen nuoriso- ja kerhotilan sisustamiseen ja varustamiseen. Toiveena on, että syksyllä nuorisolla on mahdollisuus kokoontua sinne viettämään aikaa yhdessä esimerkiksi lautapelien merkeissä.

Satakunta

Eura:

EiHäävi ry:n päätarkoituksena on tukea euralaislähtöisten (mukaan lukien lähikunnat) nuorten urheilijoiden toimintaa sekä kannustaa nuoria liikkumaan. Yhdistys seuraa aktiivisesti urheilutapahtumia sekä jakaa stipendejä nuorille urheilijoille. Yhdistys ylläpitää myös kunto- ja penkkiurheilua jäsenistölleen. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään yhdistyksen toiminnan rahoittamiseen.

Huittinen:

Huittisten Pelastakaa Lapset ry auttaa ja tukee vähävaraisia perheitä ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria. Yhdistys tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä toisen asteen opiskelua Eväitä elämälle-ohjelman avulla, tarjoamalla nuotille esim. ruokalahjakortteja, puuttuvien harrastusvälineiden kustantamista tai aineellista apua. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään yhdistyksen perustoimintaan. Lisäksi suunnitelmissa on muun muassa lastentarvikekirppiksen järjestäminen, Pelastakaa Lasten 100-vuotisjuhlat ja jouluavustuksia.

Kokemäki:

Teljän Partio järjestää Kokemäellä viikkotoimintaa ja retkiä alueen lapsille ja nuorille. Toiminta tapahtuu pääosin luonnossa erilaisia retkeily- ja kansalaistaitoja harjoitellen, hauskanpitoa unohtamatta. Hyviä tekoja -lahjoituksen avulla partio pystyy tarjoamaan entistä monipuolisempaa toimintaa ja hankkimaan esimerkiksi askarteluun ja käsitöihin tarvittavia materiaaleja.

Pori:

Satakunnan Eläinsuojeluyhdistys ry:n toimintaan sisältyy monenlaisia eläinten hyväksi suoritettavia tehtäviä. Yhdistys auttaa loukkaantuneita siilejä ja lintuja. Kotihoitajat kesyttävät villiintyneitä kissoja, ja rokotettuina ja leikattuina kissoille etsitään uusia koteja. Yhdistys on myös mukana erilaisissa tapahtumissa infopöydän kanssa jakamassa tietoa eläimistä ja niiden hoidosta. Hyviä tekoja -lahjoituksella kartutetaan eläinten hoitotarvikekassaa.

Suomen Icehearts ry:n  Icehearts on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea tuen tarpeessa oleville lapsille ja heidän perheilleen. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään Porin Icehearts-joukkueiden kesän 2022 retki- ja leirikuluihin. Lahjoitus mahdollistaa Porin Icehearts- lapsille mielekästä tekemistä ja elämyksiä kasvun tueksi tulevalle kesälle.

Säkylä:

Säkylän Urheilijat ry, lentopallojaoston tarkoituksena on edistää lentopallon harrastamista seurassa ja turvata lajin säilyminen paikkakunnalla, sekä tarjota sisällöltään monipuolinen urheiluharrastus ja samalla kannustaa terveellisiin elämäntapoihin. Jaosto pyrkii antamaan kaikille mahdollisuuden lajin harrastamiseen seurassa ikään katsomatta, kuitenkin painottaen enemmän nuorisotoimintaa. Hyviä tekoja -lahjoituksen avulla on tarkoitus järjestää seuran motivoituneille ja reippaille junioreille oma leiritapahtuma, jolle pyritään hankkimaan ammattitason lajivalmennusta seuran ulkopuolelta, mahdollisesti esimerkiksi myös ravintovalmennusta sekä jotain mukavaa oheisohjelmaa kaikille seuramme junioreille valmentajineen.

Lisätietoja

Pirkko Ahonen toimitusjohtaja | Aito Säästöpankki | 050 407 0334 | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | @PankkiPirkko 
Kirjoitettu
Kategoriat
Hyvia tekoja
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista