Onnistuneella asiakastyöllä hyvään tulokseen

Aito Säästöpankki Oy:n vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon tulos parani merkittävästi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Liikevoitto kipusi katsauskaudella 5,7 miljoonaan euroon, kasvaen lähes kaksinkertaiseksi vuoden takaiseen (3,1) verrattuna. Pankki paransi vakavaraisuuttaan entisestään 22,9 %:iin ja onnistui kasvattamaan varsinkin asiakkaiden rahastosäästöjen osuutta; rahastosäästöt lisääntyivät 25,8 %. Verkkotapaamisten suosio nousi, ja pankki sekä sen omistajasäätiöt tekivät yli 175 000 eurolla lahjoituksia paikallisen hyvinvoinnin ja elinvoiman hyväksi.

Säästöpankin brändikuva

- Vuosi sitten olimme juuri yhdistyneet Huittisten Säästöpankin kanssa, ja tulostamme rasitti yhdistymisestä aiheutuneet kulut sekä pankin sijoitussalkkuunkin osuneet kurssilaskutNyt tuloksessa puolestaan näkyy pankin sijoitussalkun positiivinen kehitys sekä henkilökuntamme reipas ja oikeasuuntainen tekeminen asiakastyössäMeillä on vahva yhteinen päämäärä ja vakaat askelmerkit sen saavuttamiseksitahdomme mahdollistaa asiakkaillemme taloudellisen hyvinvoinnin ja paremman elämän oman asiantuntijuutemme avullaAito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen visioi.

Panoksia digipalveluihin ja paikalliseen hyvään

Mitä paremmin Aito Säästöpankki menestyy, sitä enemmän se pystyy panostamaan esimerkiksi digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja paikallisen yhteisön hyvinvoinnin tukemiseen.

 
- Omistajamme Huittisten, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöt jakavat vuosittain osan meiltä saamastaan osingosta eteenpäin pankkimme syntysijoille. Keväällä Luopioisten ja Huittisten Säästöpankkisäätiöt myönsivät apurahoja yhteensä yli 100 000 euron edestä. Kesäkuussa Aito Säästöpankki jakoi Säästöpankkien Hyviä tekoja -äänestyksen kautta 75 000 euroa Satakunnan ja Pirkanmaan alueen hyvää tekeville tahoille, Ahonen iloitsee.

  

Aito Säästöpankissa ja koko Säästöpankkiryhmässä on tehty viime vuosina mittavia investointeja digipalvelujen kehittämiseen.

Asiakkaat ovat omaksuneet erilaiset digipalvelut luontevaksi osaksi arkeaan. Tästä kertoo esimerkiksi se, että verkkotapaamisten määrä pankissamme on nelinkertaistunut vuoden takaiseen verrattunaMyös asiakkaiden kokemukset verkkotapaamisista ovat hyvin myönteisiä: asiakkaiden suositteluhalukkuutta ja tyytyväisyyttä mittaava NPS on verkkotapaamisten osalta erinomainen 81,7, Ahonen toteaa tyytyväisenä.

Tervettä kasvua asiakasliiketoiminnassa

Aito Säästöpankin asiakasliiketoiminta kasvoi ja kehittyi alkuvuonna myönteisesti, ja kasvuluvut enteilevät vahvaa tulosta myös loppuvuodelle. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla palkkiotuotot kasvoivat 16,3 % ja pankin vakavaraisuus vahvistui entisestään, ollen kesäkuun lopussa 22,9 %. Tammi-kesäkuun aikana pankki sai 1 350 uutta asiakasta.

  

Erityisen rivakkaa kasvua nähtiin varallisuudenhoidossa: asiakkaiden rahasto- ja vakuutussäästöt kasvoivat 23,9 %, varainhoito 15,5 % ja asiakasvarat 9,3 %.

Olemme onnistuneet auttamaan asiakkaitamme vaurastumaan – ja asiakkailla on myös ollut malttia vaurastua. Koronan nostattamasta remontti-innosta tai tilapäisestä tulojen laskusta huolimatta asiakkaamme ovat tahtoneen pitää kiinni säännöllisestä säästämisestä tai jopa lisätä sitä. Potti hyvän tai pahan päivän varalle karttuu edelleen, painottaa Ahonen.

- Mökkikauppa on käynyt koko kevään vauhdikkaasti, ja myös meillä juuri vapaa-ajan asunnon hankintaa varten myönnetyt lainat kasvoivat voimakkaimmin. Viimeisen 12 kuukauden aikana mökkilainojen osuus on kasvanut 7,2 %, Ahonen innostuu.

Volyymikasvua on myös yritys- sekä maa- ja metsätalousasiakkaille myönnetyissä luotoissa. 

Olemme voimistaneet yritys- sekä maa-ja metsätalousasiakasliiketoimintaosaamistamme muun muassa rekrytoinneilla, ja iloksemme tämän liiketoiminta-alueen luotonanto kasvoi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana noin 3 %. Alueemme pienet ja keskisuuret yritykset ansaitsevat kiitoksensillä koronasta huolimatta ne ovat uskaltautuneet investoimaan, ja meillä on ollut kunnia näitä investointeja rahoittaa, Ahonen päättää.

 

Lisätietoja:
Pirkko Ahonen | toimitusjohtaja | Aito Säästöpankki | 050 407 0334 | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | @PankkiPirkko

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista