Aito Säästöpankki ja Ylihärmän Säästöpankki suunnittelevat yhdistymistä

Ylihärmän Säästöpankki ja Aito Säästöpankki suunnittelevat yhdistymistä. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tultaisiin toteuttamaan kevään 2022 aikana.

Yhdistymisen myötä pankki saa entistä vahvemmat hartiat henkilökohtaisen ja digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen. Yhdistyminen tukee myös palvelujen kehittämistä, asiantuntijoiden osaamisen syventämistä, rahoitusmahdollisuuksien monipuolistumista ja paikallisen yhteisön hyvinvoinnin edistämistä koko pankin toimialueella.

Säästöpankin juuret ja sydän säilyvät

”Molempia pankkeja henkilökuntineen yhdistävät Säästöpankin juuret ja sydän. Yhdistämällä voimamme pystymme yhä paremmin edistämään asiakkaidemme taloudellista hyvinvointia ja tarjoamaan ainutlaatuisia ja laadukkaita asiakaskohtaamisia asiakkaan valitsemassa kanavassa, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kuvailee.

Yhdistymisen jälkeen pankki toimii nimellä Aito Säästöpankki Oy, ja Ylihärmän Säästöpankin asiakkaat jatkavat Aito Säästöpankin asiakkaina. Yhdistyminen ei vaikuta asiakkaiden palveluihin, esimerkiksi tilinumeroihin ja pankkikortteihin. Pankin toimitusjohtajana jatkaa Aito Säästöpankin nykyinen toimitusjohtaja Pirkko Ahonen.

”Yhdessä luomme entistä paremmat lähtökohdat asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin ja toiveisiin vastaamiseksi. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että pystymme esimerkiksi rahoittamaan aiempaa suurempia yrityskokonaisuuksia ja -investointeja. Myös työmme konttoripaikkakuntiemme ja niiden asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi jatkuu. Ylihärmän Säästöpankin juurille perustetaan Säästöpankkisäätiö, josta tulee Aito Säästöpankin neljäs omistajasäätiö. Ylihärmän Säästöpankkisäätiö myöntää jatkossa vuosittain osan Aito Säästöpankin voittovaroista saamastaan osingosta eteenpäin apurahoina ja avustuksina, joilla voidaan tukea esimerkiksi Ylihärmän Säästöpankin alueen elinvoimaisuutta edistäviä hankkeita, kulttuuria tai koulutusta, kertoo Ylihärmän Säästöpankin toimitusjohtaja Lasse Solakari.

Yhdistymisen jälkeen henkilö-, varallisuudenhoidon-, yritys- ja maatalousasiakkaita sekä lainopillisia palveluita tarvitsevia asiakkaita palvelevat pankin lähes 150 asiantuntijaa Etelä-Pohjanmaa, Satakunnan ja Pirkanmaan alueella.

Lisätietoja:

Pirkko Ahonen | toimitusjohtaja | Aito Säästöpankki | 050 407 0334

Lasse Solakari | toimitusjohtaja | Ylihärmän Säästöpankki | 050 590 1664

Kirjoitettu
Tyyppi

Uutinen

Julkaisija

Ajankohtaista