Säätiöiden apurahat

Aito Säästöpankin omistaa neljä säätiötä, joiden tarkoituksena on säästäväisyyden, taloudellisen kasvatuksen sekä koulutuksen edistäminen Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Säätiöt toteuttavat tarkoitustaan myöntämällä avustuksia ja apurahoja ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään.
Säästöpankin brändikuva
Aito Säästöpankki Oy:n omistaa Huittisten SäästöpankkisäätiöIkaalisten SäästöpankkisäätiöLuopioisten Säästöpankkisäätiö ja Ylihärmän Säästöpankkisäätiö. Säätiöiden tarkoituksena on Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan alueen säästäväisyyden, taloudellisen kasvatuksen sekä koulutuksen edistäminen. Säätiön tarkoituksena on myös alueiden elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin, kulttuurin ja taloudellisen kehityksen tukeminen sekä säästöpankkitoiminnan perinteen vaaliminen.

Säätiöt toteuttavat tarkoitustaan antamalla säätiön tarkoitusperiä noudattaen avustuksia ja apurahoja. Lue lisää säätiöistä ja apurahojen hakemusmenettelystä oheisista linkeistä.

Taustaa

Aito Säästöpankki syntyi huhtikuussa 2010 Ikaalisten Säästöpankin ja Luopioisten Säästöpankin yhdistymisen tuloksena. Huittisten Säästöpankki yhdistyi Aito Säästöpankkiin 1.6.2020 ja Ylihärmän Säästöpankki 1.6.2022.

Aito Säästöpankin omistaa Huittisten Säästöpankkisäätiö, Ikaalisten Säästöpankkisäätiö, Luopioisten Säästöpankkisäätiö ja Ylihärmän Säästöpankkisäätiö. Säätiöt jakavat vuosittain osan Aito Säästöpankin voittovaroista saamastaan osingosta eteenpäin apurahoina ja avustuksina. Tämän toiminnan taustalla vaikuttaa säästöpankkiaate, halu edistää yksilön ja koko ympäröivän yhteisön hyvinvointia.

Lisätietoa omistajasäätiöistämme ja niiden apurahakäytännöistä:

HUITTISTEN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖ

IKAALISTEN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖ

LUOPIOISTEN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖ

YLIHÄRMÄN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖ

Hyviä tekoja

Omistajasäätiöidensä tapaan myös Aito Säästöpankki tekee Hyviä tekoja säästöpankkiaatteen mukaisesti. Vuosittain alkuvuodesta järjestettävässä Hyviä tekoja -äänestyksessä kuka tahansa voi ilmoittaa mukaan hyvää, tärkeää työtä tekevän tahon, jonka jälkeen yleisöäänet antavat ehdotuksen Hyviä tekoja -raadillemme, joka päättää kenelle tukea myönnetään. Hyviä tekoja -äänestyksestä tulee tietoa mm. Aito Säästöpankin Facebook-sivuille