Sysmän Säästöpankki ja Helmi Säästöpankki Oy suunnittelevat yhdistymistä

Sysmän Säästöpankki ja Helmi Säästöpankki Oy aloittavat yhdistymismahdollisuuksien tutkimisen ja suunnittelun. Päätös yhdistymisen suunnittelusta on tehty molempien pankkien hallituksissa ja lopullisen päätöksen tekevät Sysmän Säästöpankin isännistö ja Helmi Säästöpankki Oy:n omistajasäätiö. Järjestely edellyttää toteutuessaan viranomaisprosessia. Mikäli yhdistyminen hyväksytään, se tapahtuu vuoden 2020 aikana. Mahdollisella yhdistymisellä vahvistetaan kykyä toimia Päijät-Hämeen ja eteläisen Keski-Suomen asiakkaiden vakavaraisena ja monipuolisena pankkipalveluiden toteuttajana muuttuvassa toimintaympäristössä.

Sysmän Säästöpankki on Päijät-Hämeen pohjoisosissa ja eteläisessä Keski-Suomessa toimiva Säästöpankkiryhmän jäsenpankki, jolla on lähes 5.600 asiakasta ja 10 pankkialan ammattilaista. Pankilla on toimipisteet Sysmässä ja Joutsassa. Sysmän Säästöpankin liikevoitto vuonna 2019 oli 467 t€, vakavaraisuus 23,53 % ja tase 97 milj. €.

Helmi Säästöpankki Oy on eteläisessä Päijät-Hämeessä toimiva Säästöpankkiryhmän jäsenpankki, jolla on yli 21.200 asiakasta ja 37 pankkialan ammattilaista. Pankilla on toimipisteet Lahdessa, Heinolassa, Padasjoella ja Hollolassa. Helmi Säästöpankki Oy:n liikevoitto vuonna 2019 oli n. 3,5 M€, vakavaraisuus 21,4 % ja tase 314,7 M€.

Lisätietoja:
Ilkka Ahonen, toimitusjohtaja Henry Udd, toimitusjohtaja
Sysmän Säästöpankki Helmi Säästöpankki Oy
ilkka.ahonen@saastopankki.fi  henry.udd@saastopankki.fi
puh. 044 056 6133 puh. 045 131 5228

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista