Järvenpää vetää espoolaisia ja helsinkiläisiä lapsiperheitä vahvasti puoleensa

Asuntojen jo pitkään jatkunut hintojen nousu on saanut monet vannoutuneet helsinkiläiset ja espoolaiset etsimään uutta kotia Järvenpäästä. Keski-Uusimaan suurin markkina-alue kiinnostaa myös sijoittajia, sillä Järvenpäässä on useiden vahvojen valttiensa lisäksi yhä myös potentiaalia asuntojen arvonnousuun.

Äiti, isä ja tytär ovat kaikki Säästöpankin tyytyväisiä asiakkaita. Heillä on suunnitelmat mietittyinä pitkälle tulevaisuuteen.

– Järvenpää on ollut muuttovoittaja jo kymmeniä vuosia. Tänne on perinteisesti muutettu paljon työn perässä muualta Suomesta. Viimeisen vuoden aikana uutta kotia etsivien joukossa on ollut aiempaa selvästi enemmän helsinkiläisiä ja espoolaisia lapsiperheitä, kertoo Sp-Koti Järvenpään yrittäjä Janne Suuronen.

– Pääkaupunkiseudulla asuntojen pitkään jatkunut ja koronan myötä entisestään voimistunut hintojen nousu on saanut monet asunnonostajat kääntämään katseensa erinomaisten ratayhteyksien äärellä sijaitseviin kehyskuntiin, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Vaikka Järvenpäässäkin asuntojen hintataso vahvistuu koko ajan, ovat hinnat siellä vielä aivan eri luokkaa kuin esimerkiksi Espoossa, jossa omakotitalojen hinnat ovat nousseet 10 prosenttia vuoden aikana.

– Hintataso ohjaa miettimään omaa taloutta ja sitä, kuinka tiukille itsensä haluaa laittaa. Omaa maksukykyä ja velkaantumista kannattaa aina miettiä pitkälle tulevaisuuteen sekä sitä millaista vastinetta saa asuntoon sijoittamilleen varoille, Rantanen jatkaa.

– En ihmettele lainkaan, että moni asunnonostaja tai -sijoittaja puntaroi pääkaupunkiseudun asuntomarkkinatilanteessa sitä, ostaisiko asunnon Itä-Helsingistä vai hinnaltaan tätäkin 100 000 euroa halvemmalla Järvenpäästä upean rannan tuntumasta, jatkaa Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Sijoittajan näkökulmasta asunnosta saa näillä paikoilla lähes saman vuokran. Vuokrissa ei ole satasten eroa.

– Järvenpäällä on tarjota vahvoja valtteja perheille, jotka haaveilevat lisäneliöistä ja korkeasta asumisen laadusta, luonnonläheisyydestä ja turvallisesta kasvuympäristöstä lapsille, sanoo Suuronen. – Järvenpää on kiva kaupunki asua. Kaupalliset palvelut ovat erinomaiset, ja asukkaiden viihtyvyyteen on viime vuosina panostettu paljon. Uusia päiväkoteja ja kouluja on rakennettu vanhojen purettujen tilalle. 

Toimivilla nopeilla ratayhteyksillä on suuri merkitys asuinpaikan valinnassa, jatkaa Suuronen. – Iso osa järvenpääläisistä käy töissä Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla.

– Myös pankin ja rahoittajan näkökulmasta Järvenpää on hyvä valinta sekä asunnonostajalle  että sijoittajalle. Se on muuttovoittokaupunki, jossa asuntojen vakuusarvostus on hyvää ja hintakehitys positiivista, toteaa Jäntti. – Järvenpää on sijaintinsa vuoksi yksi tulevaisuudenkin voittajakaupunkeja. 

Järvenpäässä on huutava pula perheasunnoista ja pientalotonteista

– Järvenpäähän pitäisi saada nopeasti lisää perheasuntoja ja pientaloja. Hyväkuntoiset kolmiot, neliöt ja niitä isommat asunnot viedään tällä hetkellä käsistä, Suuronen kertoo. – Omakotitalot sekä rivi- ja paritalot ovat erittäin haluttuja. Myytävää on aivan liian vähän suhteessa kysyntään.

– Yksiöitä ja kaksioita on sen sijaan myynnissä ja vuokrattavissa enemmän, sillä tänne on rakennettu pieniä asuntoja viime vuosina suhteessa huomattavasti enemmän kuin isoja perheasuntoja. Kerrostalobuumi näyttää jatkuvan yhä.

Järvenpään kaupungin tulisi panostaa pikaisesti pientaloasumisen mahdollistamiseen. Nyt olisi oiva paikka, koska pääkaupunkiseudulta olisi paljon halukkaita perheitä muuttamassa sinne. Jokainen kaupunki tarvitsee menestyäkseen lapsiperheitä, sanoo Jäntti. 

– Omakotitalo- ja pientalotontteja pitäisi kaavoittaa alueelle nopeasti lisää. Haasteena on, että täällä kaavoitus on kulkenut jo vuosia isojen rakennuttajien ehdoilla, Suuronen jatkaa. – Pitkään jatkuneesta tonttipulasta johtuen myyntiin tulevien omakotitalotonttien hinnat ovat karanneet käsistä. Kun tontteja ja omakotitaloja on selvästi vähemmän kuin kysyntää, niiden hintataso on täälläkin noussut nopeasti. Muutamia on jo myyty yli pyyntihintojen.

– Päättäjien kannattaa myös muistaa, että jos haluttua asuntotarjontaa ei omalla alueella ole, myös järvenpääläiset joutuvat etsimään uutta kotia muualta. Jo nyt on nähtävissä, että monet järvenpääläiset etsivät uutta asuntoa naapurikunnista, esimerkiksi Keravalta.

– Järvenpäässä ei ole varsinaista "hittipaikkaa", vaan kaikki asuinalueet ovat hyviä ja sijaitsevat palveluiden, koulujen ja radan läheisyydessä. Kysyntää riittää niin Kinnariin, Louttiin, Kaakkolaan, Isokytöön, Pöytäalhoon kuin Kyrölään. Hintatasoltaan hieman alhaisempi Jamppa kärsii vielä jonkin verran turhaan vanhasta maineestaan. Sekin on tänä päivänä lapsiperheystävällistä ja rauhallista aluetta, jonka viihtyisyyteen ja palveluihin on panostettu, kertoo Suuronen.

Ota yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää:

 Janne Suuronen
 Yrittäjä, LKV, kaupanvahvistaja, Sp-Koti Järvenpää
 puh. 040 500 5913
 janne.suuronen@spkoti.fi

 
 
 Jukka Rantanen
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy
 puh. 050 341 1391
 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

 

Esa Jäntti Esa Jäntti
 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy
 puh. 040 038 3348
 esa.jantti@saastopankki

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...