Säästöpankki ja Sp-Koti saman katon alle Jyväskylässä – muutto sujuvoittaa asiakkaan asuntokauppoja

Jyvaskyla avajaiset_kommentoijat
Kuvassa vasemmalta Markus Itkonen, Heli Harle, Jukka Rantanen, Jouni Pekkarinen, Mariliina Kurkinen

Kesän aikana Säästöpankki Optian toimitiloissa Kirkkopuiston kupeessa on tehty remonttia paikallisten rakennusyrittäjien voimin. Pankin tiloihin on remontoitu tilat Säästöpankkiryhmään kuuluvalle Sp-Kodille ja tilat on nyt saatu valmiiksi kiinteistönvälittäjien käyttöön.

- Sp-Koti Jyväskylä perustettiin v. 2013. Jo alusta alkaen meille oli luontevaa toimia Säästöpankkiryhmän arvojen mukaisesti – asiakasläheisesti, vastuullisesti, tuloksellisesti ja yhteistyötä edistäen, kertoo Sp-Koti Jyväskylän yrittäjä Markus Itkonen.

- Saman katon alle muuttaminen tehostaa entisestään meidän säästöpankkilaisten keskinäistä yhteistyötä. Uudet tilat mahdollistavat tiiviin yhteistyön, josta hyödymme sekä me säästöpankkilaiset että erityisesti asiakas. Sp-Kotina saamme myös parempaa näkyvyyttä, kun olemme keskeisellä paikalla kävelykadun varrella. Uskomme, että yhdessä olemme enemmän, toteaa Sp-Koti Jyväskylän toinen yrittäjä Heli Harle.

Yhteistyö säästöpankkilaisten ja sp-kotilaisten kesken on jo tiivistä ja sen odotetaan tiivistyvän entisestään saman katon alla työskennellessä. Kuten Harle totesi, yhteistyöstä hyötyy ennen kaikkea asiakas.

- Vinkkaamme pankissa asiakkaillemme myynnissä olevista tai myyntiin tulossa olevista kohteista ja vastaavasti taas Sp-Kodin työkaverimme vinkkaavat asiakkaan luvalla asunnon ostamista suunnittelevista asiakkaista meille. Olemme asiakkaaseen nopeasti yhteydessä ja asunnonvaihtoprosessi saadaan nopeasti rullaamaan, avaa yhteistyötä Säästöpankki Optian myyntijohtaja Jouni Pekkarinen.

Asuntomarkkinat Suomessa ovat olleet vilkkaat koko vuoden ajan eikä Jyväskylä tee tähän poikkeusta.

- Asuntokauppojen määrä valtakunnallisesti on ollut kumulatiivisesti elokuun loppuun asti noin 21 prosenttia vilkkaampi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan - tosin heinäkuusta alkaen kasvu on pysähtynyt, kertoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

- Asuntomarkkinoilla on ollut havaittavissa koronan jälkeen kaksi selvää trendiä. Suomen 15 suurimman kaupungin ulkopuolisilla alueilla vanhojen asuntojen kauppojen määrä on kasvanut selkeästi voimakkaammin (+22 %) kuin suurimmissa kaupungeissa (+19 %). Lisäksi omakoti- ja rivitalojen kauppamäärät ovat myös merkittävästi kasvaneet koronaa edeltävään aikaan verrattuna. Kaupungistuminen ei ole loppunut, mutta selvästi hidastunut, Rantanen kiteyttää.

- Asuntokauppa on Jyväskylän alueella käynyt vilkkaana kaikenlaisissa asuntotyypeissä. Tammi-elokuussa vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin yli 20 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Myös asuntojen hinnat olivat nousussa, kertoo myyntineuvottelija Mariliina Kurkinen Sp-Kodilta.

Vilkas alkuvuosi on näkynyt myös asuntolainahakemusten ja myönnettyjen asuntolainojen määrissä.

- Asuntolainahakemuksia alkuvuoden aikana Jyväskylän alueella on tullut meille Säästöpankkiin viime vuotta selkeästi enemmän. Myönnettyjen asuntolainojen määrä on kasvanut yli 40 % alkuvuoden aikana viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, Pekkarinen avaa alkuvuotta.

- Kysyntä on ollut vilkasta ja olemme pystyneet siihen vastaamaan. Monilla kohteilla on runsaasti kysyntää ja tarjoajia saattaa olla useita. Verkkotapaamisten ja sisäisen tiiviin yhteistyömme ansiosta olemme onnistuneet tapaamaan asiakkaita nopeillakin aikatauluilla ja mahdollistamaan näin myös heidän nopean reagointinsa sopivan asunnon osuessa kohdalle, Pekkarinen jatkaa.

Jyväskylän asuntomarkkinoilla on ollut hetkellisesti nähtävissä harkitsevuutta sijoitusasuntoa hankkivien käyttäytymisessä. Jyväskylä on opiskelijakaupunki ja etäopiskelu toisilla paikkakunnilla on tuonut haastetta pienten asuntojen vuokraamiseen.

- Toisaalta perheet ovat halunneet lisää tilaa etätöille ja harrastuksille kotiin, joten kodinvaihtajia on ollut liikkeellä runsaasti. Nyt kun opiskelijat ovat palaamassa lähiopiskeluun takaisin ja uudistuotannossakin on mukavasti tarjontaa, uskomme asuntomarkkinoiden säilyvän vilkkaana myös loppuvuoteen mentäessä, Kurkinen toteaa.

- Myös me uskomme kehityksen jatkuvan hyvänä. Säästöpankissa olemme vahvistaneet joukkojamme vuoden varrella ja myös remontti tehtiin tulevaisuuden kasvua silmällä pitäen, Pekkarinen täydentää.

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista