Finanssialalle myönnetty kauppaneuvoksen arvonimi - Finanssialan merkittävä vaikuttaja toimitusjohtaja Kalevi Hilli on kauppaneuvos 11.6.2020 alkaen

Tasavallan presidentti on myöntänyt toimitusjohtaja, ekonomi Kalevi Hillille kauppaneuvoksen arvonimen 11.6.2020.

 

Kalevi Hilli on tehnyt merkittävän työuran finanssialan ja yrittäjyyden edistäjänä viidellä eri vuosikymmenellä. Hän on toiminut useamman pankki- ja vakuutusryhmän johtotehtävissä työuransa aikana. Kalevi Hilli on ansioitunut toimitusjohtajan työtehtävissään eri pankkiryhmissä ja hänen vahvuuksiaan ovat olleet tulostietoisuus, johtaminen, visiointi ja jatkuva liiketoiminnan kehittäminen.

 

Kalevi Hilli jäi eläkkeelle Säästöpankki Optian toimitusjohtajan tehtävästä 1.4.2020 alkaen.


Kauppaneuvoksen arvonimi merkitsee Kalevi Hillille henkilökohtaisesti paljon.
- Erityisen lämpöiset kiitokset kaikille läheisille, jotka ovat mahdollistaneet tämän kaiken. Tämä on merkittävä tunnustus työurastani ja yhdessä tehdystä työstä niin henkilökunnan kuin muiden sidosryhmien kanssa asiakaskokemuksen kehittämiseksi. Haluan kiittää henkilökuntaa merkittävästä työpanoksesta pankkialan uudistusten keskellä näiden vuosikymmenten aikana, painottaa Hilli.


Kalevi Hilli aloitti työuransa aikoinaan yritysrahoituspäällikkönä ja siitä lähtien paikallisen yrittäjyyden edistäminen on ollut hänelle merkittävä arvo. Yrittäjyyden edistäminen näkyy vahvasti Kalevi Hillin arjessa myös eläkepäivillä, sillä hän toimii tällä hetkellä esimerkiksi Profile Vehicles Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä Metallityö Vainio Yhtiöissä ja Ylä-Savon Teollisuus Ry:ssä.  

 

Toimitusjohtaja Kalevi Hilli toimi vuodesta 2015 alkaen Säästöpankkiliiton hallituksen jäsenenä ja vuodesta 2017 alkaen hallituksen puheenjohtajana. Tehtävässään Säästöpankkiliiton hallituksen puheenjohtajana Kalevi Hilli edisti Säästöpankkiryhmän kehitystä kohti entistä vahvempaa pankkiryhmää. Säästöpankkiliiton hallituksen puheenjohtajana Kalevi Hilli vastasi Suomen neljänneksi suurimman pankkiryhmän toiminnasta ja kehittämisestä tuomalla oman monipuolisen kokemuksen, verkostot ja osaamisen koko Säästöpankkiryhmän käyttöön. 

 

Säästöpankkiryhmän suurimman Säästöpankin Säästöpankki Optian toimitusjohtajana Kalevi Hilli toimi vuodesta 2015 alkaen. Kalevi Hilli kehitti Säästöpankki Optian asiakasliiketoimintaa ja toimi siten suunnannäyttäjän muille Säästöpankkiryhmän pankeille. Säästöpankki Optian toimitusjohtajana Kalevi Hilli uudisti pankkia kohti nykyajan vaatimuksia menestyksekkäästi haastavalla markkina-alueella Itä- ja Pohjois-Suomessa.

 

Kalevi Hilli toimi kolmetoistavuotisen Säästöpankkiuran aikana useissa merkittävissä luottamustehtävissä, kuten Sp-Rahastoyhtiön hallituksen varapuheenjohtajana ja jäsenenä, Sp-Henkivakuutusyhtiön hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana sekä Säästöpankkiryhmän yritysviiteryhmän puheenjohtajana. 

 

Monipuolinen kokemus vaativista johtotehtävistä eri toimijoiden parissa näkyi Kalevi Hillin johtamisessa ja toiminnassa ja tämä oli merkittävä tekijä rakennettaessa vahvempaa Säästöpankkiryhmää ja Säästöpankkia.

 

 

Lisätietoa
Kalevi Hilli, 040 5511 402, kalevihilli@gmail.com

Kirjoitettu
Tyyppi

Uutinen

Julkaisija

Ajankohtaista