Säästöpankki Optian organisaatio 1.1.2021 alkaen

Säästöpankki Optian organisaatiota on uudistettu 1.1.2021 alkaen vastaamaan paremmin asiakkaidemme talouden valmentamisen tarpeisiin. Organisaatiomuutoksella varmistamme henkilökohtaisten palveluiden paremman ja nopeamman sujumisen yli toimipisterajojen. Uusi organisaatio lisää myös säästöpankkiireiden työn joustavuutta, työntekemisen sujuvuutta ja tiivistää sisäistä yhteistyötämme.

”Uusi organisaatiomme tarjoaa hyötyjä sekä asiakkaillemme että säästöpankkiireille. Asiakkaillemme uudistus näkyy muun muassa entistä joustavammissa tapaamismahdollisuuksissa ja vahvemmassa talouden valmentamisessa. Säästöpankkiireillemme uudistus tarjoaa mahdollisuuden työskennellä joustavasti paikasta riippumatta. Teemme työtä tiiviisti tiimeissä ja jeesaamme entistä sujuvammin työkavereitamme”, toimitusjohtaja Heikki Paasonen avaa uudistusta.

Säästöpankki Optian johtoryhmän jäsenten vastuualueisiin tulee muutoksia 1.1.2021 alkaen. Toimitusjohtaja Heikki Paasosen lisäksi johtoryhmään kuuluvat Petri Korolainen, Antti Laitinen, Jan Korhonen ja Jori Taipale. Liiketoimintajohtaja, toimitusjohtajan varamies Petri Korolainen toimi 1.1.2021 alkaen suorana esimiehenä seitsemälle myyntijohtajalle ja vastaa myyntijohdon lisäksi valmentamisesta. Antti Laitinen jatkaa edelleen talousjohtajana ja vastaa taseen tuottavuudesta, pankin sijoituksista, raportoinneista, kiinteistöistä ja hankinnoista. Riskienhallintajohtaja Jan Korhonen vastaa 1.1.2021 alkaen pankin riskienhallinnasta. Jori Taipale toimii 1.1.2021 alkaen henkilöstö- ja kehitysjohtajana ja vastaa kehittämisestä, hr-asioista, markkinoinnista, asiakaskokemuksesta ja päivittäisasioinnista.

Säästöpankkien toiminnan keskiössä on asiakas. Säästöpankki Optiassa asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaa asiakaskokemusjohtaja Tiina Haapakoski. Hän vastaa 1.1.2021 alkaen myös työntekijäkokemuksesta ja hr-asioista.

Tiia Takala on nimitetty perintäjohtajaksi 1.1.2021 alkaen. Juha-Antti Puurunen ja Ville Pekkala on nimitetty luottojohtajiksi ja Markku Hakola luottojohtaksi/vt. RCO:ksi 1.1.2021 alkaen. 

Henkilöasiakkaiden talouden valmentamista hoidetaan neljässä tiimissä, joita vetävät tutut ja kokeneet säästöpankkiirit. Säästöpankkiiri, henkilöasiakkaiden myyntijohtaja Riitta-Liisa Moisanen vastaa Pohjois-Suomen ja Oulun tiimistä, Ilkka Kytökorpi Kajaanin ja Ylä-Savon tiimistä, Jouni Pekkarinen Kuopion ja Jyväskylän tiimistä ja Ulla Oinonen Lappeenrannan, Mikkelin ja Joensuun tiimistä.

Yritysasiakkaita jeesataan kahden tiimin voimin: säästöpankkiiri, yritysasiakkaiden myyntijohtaja Terttu Alaraatikka vastaa Pohjois-Suomen, Oulun, Kajaanin ja Ylä-Savon tiimistä ja Jussi Kauppinen Jyväskylän, Kuopion, Lappeenrannan, Mikkelin ja Joensuu tiimistä.

Varallisuudenhoidon tiimistä vastaa koko Säästöpankki Optian toimialueella säästöpankkiiri, varallisuudenhoidon myyntijohtaja Anne Nyman ja päivittäisasioinnin tiimistä säästöpankkiiri, päivittäisasioinnin myyntijohtaja Erja Bergman.

Säästöpankki Optian henkilöstövahvuus on 1.1.2021 yhteensä 129 hlöä.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista