Suomenniemen Säästöpankki ja Säästöpankki Optia suunnittelevat yhdistymistä

Suomenniemen Säästöpankki ja Säästöpankki Optia suunnittelevat yhdistymistä

Suomenniemen Säästöpankki ja Säästöpankki Optia suunnittelevat yhdistymistä. Suomenniemen Säästöpankki sulautuisi Säästöpankki Optiaan. Järjestelyn taustalla ovat liiketoiminnan tehostaminen ja kasvun turvaaminen markkinatilanteessa, jossa asiakastarpeet ja asiakaskäyttäytyminen ovat muuttuneet, pankkeihin kohdistuva sääntely ja finanssialan kilpailu ovat kiristyneet.

- Olemme kasvaneet nopeasti ja olemme iloisia, että yhä useamman henkilön ja yrityksen valinta on Säästöpankki. Tahdomme kasvaa myös tulevaisuudessa ja laajentaa palveluamme ja tätä varten tarvitsemme leveämmät hartiat, kertoo Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen.

Sulautuvat Säästöpankit muodostavat yhden vahvan Säästöpankin, Säästöpankki Optian, josta asiakkaat hyötyvät. Voimavarojen yhdistäminen antaa entistä paremmat lähtökodat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin myös tulevaisuudessa.

- Tahdomme nostaa palvelutasoamme! Sulautumisen avulla palvelumme laajenee kaikilla liiketoiminta-alueilla. Erityisesti rahoitusmahdollisuudet paranevat yritys- ja maatalousasiakkaille. Pystymme olemaan entistä suuremmissa hankkeissa mukana. Aivan uutena palveluna asiakkaamme saavat käyttöönsä pankin omat lakipalvelut, sanoo Korhonen.

 

- Sulautuminen mahdollistaa Suomenniemen Säästöpankin asiakkaille entistä kokonaisvaltaisemman asiakaskokemuksen eli säästöpankkikokemuksen. Henkilö- kuin yritysasiakkaille löytyvät yksilölliset rahoituksen, säästämisen, sijoittamisen, varainhoidon ja lainopilliset palvelut, sanoo Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli.

 

- Suomenniemen Säästöpankki on yksi tärkeä toimija valtakunnallisessa Säästöpankkiryhmässä. Sulautumisen avulla vahvistetaan Suomenniemen Säästöpankin toimintaedellytyksiä paikallisena pankkina myös tulevaisuudessa, jatkaa Hilli.

Asiakkaiden palvelut ja asiointi säilyvät ennallaan

Sulautumisessa on kyse oikeudellisesta järjestelystä, joka ei vaikuta asiakaspalveluun. Suomenniemen Säästöpankin asiakkaita palvelevat samat tutut ihmiset. Yhdistymisen jälkeen Säästöpankki Optia jatkaa pankkipalveluiden tarjoamista Suomenniemen Säästöpankin asiakkaille normaaliin tapaan. Muutos ei edellytä Suomenniemen Säästöpankin asiakkailta toimenpiteitä.

-Toimimme jatkossakin paikallisesti. Asiakkaat saavat neuvotteluajat ja rahoituspäätökset nopeasti. Olemme mukana paikallisten ihmisten, yritysten ja yhteisöjen arjessa ja edistämme taloudellista hyvinvointia, korostaa Suomenniemen Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Kirsi Hedman.

 

Sulautuminen tapahtuisi kesällä 2019

Sulautuminen tapahtuisi kesällä 2019. Yhdistymistä on suunniteltu molempien pankkien hallituksissa. Lopullinen päätös edellyttää isäntien kokousten hyväksyntää sekä viranomaisprosessia.

Yhdistymisen myötä Suomenniemen Säästöpankin kolme konttoria Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Mäntyharjulla kuuluisivat Säästöpankki Optiaan. Säästöpankki Optian kotipaikka ei muutu vaan olisi edelleen Iisalmi. Toimitusjohtajana jatkaa nykyinen Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli. Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen siirtyy osaksi Säästöpankki Optian ylintä johtoa.  Suomenniemen Säästöpankin henkilöstö siirtyy Säästöpankki Optian palvelukseen vanhoina työntekijöinä. 

Yhdistyvät pankit ovat vakavaraisia ja hyvässä taloudellisessa kunnossa. Uuden Säästöpankki Optian tase olisi viimeksi tarkastetun tilinpäätöksen 31.12.2017 luvuin 1.511 milj. €, omat varat olisivat yhteensä 213,34 milj. € ja yhdistetty vakavaraisuus olisi 23,90 %. Asiakkaita olisi 31.12.2018 tilanteen mukaan 81.995 ja työntekijöitä olisi yhteensä 169.

Suunniteltuun yhdistymiseen liittyen ovat Säästöpankkilaki 72 §:n mukaiset asiakirjat Säästöpankki Optian isäntien saatavilla. Pyynnöt johdon assistentti Ulla Hartikaiselle puhelimitse 044 551 6011 tai sähköpostilla  ulla.hartikainen@saastopankki.fi

Lisätietoja asiasta: 

Jan Korhonen, Suomenniemen Säästöpankki, toimitusjohtaja, 0400 657 142, jan.korhonen@saastopankki.fi
Kalevi Hilli, Säästöpankki Optia, toimitusjohtaja, 040 5511 402, kalevi.hilli@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...