Säästöpankkiryhmä vahvistaa asemaansa Itä-Suomessa

Säästöpankkien isänniltä yksimielinen päätös: Suomenniemen Säästöpankki sulautuu Säästöpankki Optiaan

- Sekä Suomenniemen Säästöpankin että Säästöpankki Optian liiketoiminta on kasvanut suotuisasti ja yhdistymisen myötä kasvun odotetaan vahvistuvan entisestään, kertoo Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli.

- Yhdistyminen antaa uusia mahdollisuuksia pankin kasvuun Mikkelin, Lappeenrannan ja Mäntyharjun alueilla ja näin Säästöpankin asema Itä-Suomessa vahvistuu, jatkaa Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen.

Säästöpankki Optian kotipaikkana säilyy edelleen Iisalmi. Toimitusjohtajana jatkaa nykyinen Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Kalevi Hilli. Suomenniemen Säästöpankin toimitusjohtaja Jan Korhonen siirtyy osaksi Säästöpankki Optian ylintä johtoa. Suomenniemen Säästöpankin henkilöstö siirtyy Säästöpankki Optian palvelukseen vanhoina työntekijöinä. 

Suomenniemen Säästöpankin ja Säästöpankki Optian hallitukset hyväksyivät 29.1.2019 sulautumissuunnitelman, jonka mukaan Suomenniemen Säästöpankki sulautuu osaksi Säästöpankki Optiaa.

Sulautumisesta päättivät Säästöpankki Optian ja Suomenniemen Säästöpankkien isäntien kokoukset, jotka pidettiin eilen 18.3.2019. Molempien pankkien isännät hyväksyivät yksimielisesti Suomenniemen Säästöpankin sulautumisen Säästöpankki Optiaan.

Sulautuminen tapahtuu 1.6.2019. Sulautumisen toteutuminen edellyttää lisäksi viranomaisprosessia ja viranomaisvaateiden täyttymistä.

-  Uskon, että sulautumisen avulla pystymme kehittämään Säästöpankin paikallista roolia ja vahvistamaan palvelutarjontaamme entistä vahvemmaksi toimialueellamme, kertoo Suomenniemen Säästöpankin isäntien puheenjohtaja Ari Hämäläinen.

-  Voimavarojen yhdistäminen luo leveämmät hartiat ja antaa siten entistä paremmat lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin myös tulevaisuudessa, kertoo Säästöpankki Optian isäntien puheenjohtaja  Kari Tuppurainen.

Sulautumisessa on kyse oikeudellisesta järjestelystä, joka ei vaikuta asiakaspalveluun. Sulautumisen seurauksena Suomenniemen Säästöpankin kaikki asiakkuudet siirtyvät Säästöpankki Optiaan, joka jatkaa pankkipalveluiden tarjoamista asiakkaille Mikkelin, Mäntyharjun ja Lappeenrannan toimipisteissä. Muutos ei edellytä Suomenniemen Säästöpankin asiakkailta toimenpiteitä.

Yhdistyvät pankit ovat vakavaraisia ja hyvässä taloudellisessa kunnossa. Uuden Säästöpankki Optian tase olisi viimeksi tarkistetun tilinpäätöksen 31.12.2018 luvuin 1.608 milj. €, omat varat 213 milj. € ja yhdistetty vakavaraisuus noin 22,5 %. Asiakkaita olisi 31.12.2018 tilanteen mukaan 81.995 ja työntekijöitä olisi yhteensä 150.

Lisätietoja:

Kalevi Hilli, Säästöpankki Optia, toimitusjohtaja, 040 5511 402, kalevi.hilli@saastopankki.fi

Jan Korhonen, Suomenniemen Säästöpankki, toimitusjohtaja, 0400 657 142, jan.korhonen@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista