Säästöpankki Optia käynnistää yhteistoimintaneuvottelut

Mediatiedote 28.9.2020 klo 12.00

Säästöpankki Optia käynnistää yhteistoimintaneuvottelut vastatakseen asiakaskäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksiin

Asiakaskäyttäytymisen muutos, digitalisaation ja automaation lisääntyminen sekä COVID-19 pandemian aiheuttamiin taloudellisiin vaikutuksiin varautuminen edellyttävät organisaation uudistamista.

– Organisaation uudelleenjärjestelyn tavoitteena on jakaa tehtävät ja resurssit niin, että ne vastaavat asiakkaidemme tarpeita. Tällä varmistamme tulevaisuuden kilpailukykymme, kertoo Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Heikki Paasonen.

Asiakkaiden tapa hoitaa talousasioitaan on muuttunut merkittävällä tavalla. Henkilökohtaisen palvelun merkitys ei ole vähentynyt, mutta konttoritapaamisten lisäksi digitaalisten palveluiden käyttäminen talousasioissa on selkeästi yleistynyt.
- Varaudumme investointeihin digitaalisuuden kehittämiseksi, jotka parantavat entisestään Säästöpankkikokemusta kaikissa palvelukanavissamme, sanoo Paasonen.       

Käteisen tarve on vähentynyt ja tästä johtuen yt-neuvotteluissa neuvotellaan myös kassapalveluiden vähentämisestä tai lopettamisesta. Käteisen rahan palvelun lopettamista suunnitellaan Mikkelin, Kajaanin, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion ja Oulun toimipisteiden osalta. Iisalmen toimipisteessä käteisen rahan palvelut jäisivät, mutta niitä mahdollisesti vähennettäisiin. Yt-neuvotteluilla ei tule olemaan muita vaikutuksia asiakkaille esimerkiksi toimipisteiden lopetusta ei olla suunnittelemassa.

– Opastamme ja tuemme asiakkaita digitaalisten palveluiden kuten verkkopankin, pankkikortin ja mobiilipankin käytössä jatkuvasti. Loppusyksyn aikana järjestämme esimerkiksi toimipisteissämme useampia digi-infoja, tähdentää Paasonen.

– Koronakriisin lopullisia vaikutuksia yksityisille henkilöille, yrityksille ja eri toimialoille on vielä hankala ennustaa, mutta kriisi tulee vääjäämättä vaikuttamaan lähivuosien talouskasvuun, ja tähän myös meidän pankkina tulee varautua, Paasonen toteaa. 

Yhteistoimintaneuvottelun syyt ovat taloudelliset, tuotannolliset ja toimintojen uudelleenjärjestelyt. Yt-neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina 5.10 ja neuvottelujen piirissä on koko henkilöstö. Yhteistoimintamenettelyllä voi olla vaikutuksia henkilöstömäärään. Neuvottelut voivat johtaa maksimissaan 15 henkilön vähennykseen.

Päätösten täytäntöönpano ajoittuu arviolta marras-joulukuulle 2020 ja alkuvuoteen 2021.


Lisätietoja: Heikki Paasonen, Säästöpankki Optian toimitusjohtaja, 044 544 9950, heikki.paasonen@saastopankki.fi
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista