Kuulumisia Salosta - uuden ajan alku?

Sain kunniatehtävän olla osaltani kirjoittamassa Säästöpankin blogia ja kertoa Salon kuulumisia niin pankin näkökulmasta kuin omasta näkövinkkelistäni. Kun on koko elämänsä kutsunut Saloa kodikseen, on helppo katsoa asiaa pidemmällä perspektiivillä, vaikka ikää ja sitä kuuluisaa kokemusta ei vielä ihan rekka-autollista olekaan.

tuukka_alanko

Omina kouluaikoinani 2000-luvun alkupuolella Salolla meni lujaa. Vaihdoin uudesta tai täysin remontoidusta koulusta toiseen ja harrastin urheilua uusissa palloiluhalleissa. Rahaa oli ja investointeja tehtiin. Joku voisi sanoa, että investoitiin liikaakin, mutta itse sanoisin näin jälkikäteen, että todella hyvä että niin tehtiin. Sitten tuli vaikeita vuosia Nokian valojen sammumisen jälkeen ja jossain kohtaa saattoi aistia, että kaupunkilaisten uskokin oli koetuksella. Mutta sieltä noustiin, kuten kuuluukin.

Asuntokauppa on rullannut välittäjien ja pankin tilastojen mukaan viime vuonna ja alkuvuodesta hyvin ja ihmisten usko Salon tulevaisuuteen on kasvanut. Vieläkään ei voida puhua mistään asuntokaupan kulta-ajasta, mutta laskusuhdanteestakaan ei ole ollut suurempaa kohinaa. Kaikista hienointa on ollut huomata, että tässä kaupungissa tehdään yhdessä laajalla rintamalla töitä sen eteen, että täältä noustaan ja nyt tällä kertaa rakennetaan laajalle pohjalle. Uuden kaupunginjohtajan myötä hankkeita, jotka on olleet pöydällä odottamassa aikaa parempaa, on nostettu keskiöön ja niitä viedään määrätietoisesti eteenpäin. Tästäkin voidaan olla montaa mieltä, mutta omasta mielestäni se on juuri sitä, mitä tämä kaupunki juuri nyt tarvitsee.

Asuntolainamarkkina on ehkä itselleni tutuinta aluetta tässä kehityksessä ja siihen ajattelin vähän paremmin keskittyä. Halpojen korkojen auttaessa asiaa on näkyvissä piristystä tälläkin saralla. Salossa asuntojen hinnat ovat tippuneet hankalampien vuosien aikaan osittain jopa huomattavasti. Nyt pariin vuoteen tätä kehitystä ei ole enää ollut havaittavissa. Tästä voimme vetää johtopäätöksen, että pohja on jo nähty.

Oman kokemukseni mukaan hienointa pankin näkökulmasta on ollut huomata se, että lapsiperheet ja nuoret pariskunnat ovat pikkuhiljaa palanneet asuntomarkkinoille. Uskalletaan tehdä investointeja ja toteuttaa unelmia. Tässä auttaa tietysti parantunut työmarkkinoiden tilanne ja Salon asuntojen suotuisat hinnat, jotka vetävät tänne tällä hetkellä porukkaa myös muualta - toivottavasti kasvavissa määrin myös tulevaisuudessa. Pankin tehtävä on auttaa toteuttamaan näitä unelmia ja yhdessä asiakkaiden kanssa suunnitella, miten se tehdään myös kestävästi ja talouden kannalta järkevästi.

Säästöpankin osalta tilanne Salossa on mielenkiintoinen. Olemme muiden asioiden ohella profiloituneet vahvasti yksityishenkilöpuolella asuntolainoittajan roolissa. Panostamme vahvasti palveluun ja siihen, että olemme asiakasta lähellä. Tässä olemme onnistuneet hyvin ja asiakasmäärät ovat olleet selvässä kasvussa. Olemme lisäksi pyrkineet erottumaan myös siinä, että toisin kuin valtavirta, olemme kasvattaneet henkilöstön määrää ja pyrimme tätä kautta tulevaisuudessa säilyttämään palvelun laadun ja konttoriverkoston määrään vähintään yhtä hyvänä kuin tällä hetkellä.

Aiemmin kertomani perusteella on mielestäni helppo sanoa, että käsillä on käytännössä uusi alku tai ainakin uusi sivu Salon tulevaisuudessa. Ainakin henkilökohtaisesti olen todella fiiliksissä siitä, että pääsen jatkossa näkemään, mitä me salolaiset yhdessä saadaan aikaan tulevaisuudessa. Vielä hienompaa on se, että minä ja me pankkina pystyisimme tulevaisuudessa jeesaamaan yhä useamman Salolaisen unelmien toteutumista, olivat ne sitten pieniä tai suuria. Mennään yhdessä eteenpäin ja uskotaan yhdessä. Olen edelleen samaa mieltä kun 20 vuotta sitten, tämä on ihmiselle hyvä paikka elää, asua ja yrittää!

Haluatko kodin ja nopean asuntolainapäätöksen?

Ota yhteyttä:

Tuukka Alanko

Asiakaspalvelupäällikkö, Salon konttori, puh. 029 041 2364

 

Salon konttorin asiantuntijoiden yhteystiedot löydät täältä

Voit varat ajan myös sähköisesti

Julkaistu
Kategoriat

Ajankohtaista