Sparbanken öppnar verksamhetsställe på Kimitoön

Somero Sparbank utvidgar sin verksamhet och öppnar ett nytt verksamhetsställe på Kimitoön i januari 2020. Banken som firar sitt 140-års jubileum nästa år är ett unikt fenomen som öppnar nya dörrar då de andra bankerna stänger sina kontor och skär ner på verksamheten. Somero Sparbank är grundad 1880 och har förblivit självständig under de många förändringarna branschen har genomgått. ”Vi har nog alltid simmat positivt motströms mot rådande trender under alla tidsperioder och gjort det framgångsrikt”, säger verkställande direktör Petri Siviranta.

Säästöpankin brändikuva

Om inte vi bevarar den lokala bankverksamheten nära kunden, vem ska då göra det?

Somero Sparbank hör till Sparbanksgruppen, som är Finlands äldsta bankgrupp. Sparbankens uppgift har under de nästan 200 åren förblivit den samma: att befrämja finländarnas ekonomiska välmående och sparsamhet nära kunden. ”Vi anser att kunden ska ha möjlighet att välja sin betjäningskanal själv och speciellt under digitaliseringen betonas den personliga servicen. Om inte vi bevarar den lokala bankverksamheten nära kunden, vem ska då göra det? Vi har kunnande, gott rykte och nöjda kunder. Vi är den kunnigaste och pålitligaste partnern inom ekonomi”, säger bankdirektör Joni Rintamaa.

Kundbelåtenheten i Sparbanken är i topp bland alla banker

Kundbelåtenheten i Sparbanken är i topp bland alla banker. I EPSI Ratings årliga kundundersökning angående bank- och finansbranschen nådde Sparbanken i år andra plats, i TOP3 har banken varit ända sedan år 2016. Someron Sparbanks NPS-tal har också stabiliserat sig till över 90 och den senaste var rekordhöga 95,2! ”Förutom att man hos oss får personlig betjäning ansikte mot ansikte, så betjänar vi också via nätmöten och mobilt. Vi finns där kunderna finns. Därför är vår kundbelåtenhet av toppklass. Våra kunder är banklyckliga”, fortsätter Siviranta.

Utvidgningen till Kimitoön är naturlig för banken

Utvidgningen till Kimitoön är naturlig för banken, för banken betjänar redan nu kunder från Kimitoön. För närvarande är det närmaste kontoret för Kimitoborna i Bjärnå, varifrån det är ca 20km till Salo. Samma avstånd är det från Bjärnå till Kimitoön. Förutom sitt betjäningsnätverk har Sparbanken som konkurrensfördel en bra kundbetjäning och goda kunderfarenheter.

Vi kommer att vara öppna på Kimitoön alla vardagar, från måndag till fredag. Betjäning fås både på svenska och finska och besökstider går att boka även ytter om de normala öppethållningstiderna”,säger Rintamaa. ”Till vårt betjäningsutbud i Kimitoön hör sparande och placering, finansiering, juridiska tjänster samt experttjänster för företags- och lantbruksföretagskunder. ”Somero Sparbank har långa anor inom jord- och skogsbruk. Vi förhåller oss positivt och förstående till jordbruk och lever med i odlarens vardag”, säger Teemu Laitakoski, expert för jord- och skogsbruksfinansieringen

Somero Sparbanks verkställande direktör Petri Siviranta konstaterar att ”just nu bygger vi för fullt det nya verksamhetsstället”. Förutom Sparbankens kunder kommer det nya verksamhetsstället att betjäna även Sb-Hems och Sp-Isännöintipalvelut Oys kunder. Sparbanken kommer att verka i LokalTapiolas  övre våning i Villa Lande. Banken har ett samarbetsavtal med LokalTapiola för företags- och lantbrukskundernas betjäningshelhet.

Förutom Sparbanken, Sb-Hem och Sp-Isännöintipalvelut Oy kommer det också i samma verksamhetställe på Engelsbyvägen ett ekonomiförvaltningsföretag Taloushallinnon Ratkaisutoimisto Oikia Oy. Företaget vidgar sin verksamhet till Kimitoön i januari, för tillfället fungerar det i Sagu och Bjärnå. Oikia erbjudar service för företag, föreningar, jordbruk och privatpersoner. Kundservice innehåller bland annat bokföring, löneberäkning och företagsgrunlägging. Den största enskilda kundgrubben för Oikia är jordbrukskunderna.

Tilläggsuppgifter:

Petri Siviranta | verkställandedirektör | petri.siviranta@saastopankki.fi | 050 511 8550
Joni Rintamaa | bankdirektör | joni.rintamaa@saastopankki.fi | 050 511 8557

Somero Sparbank är känd för sin kundorientering, och är en till Sparbanksgruppen hörande finländsk sparbank med verksamhet i Salo, Forssa, Urdiala, Somero och Kimitoön med ett nätverk bestående av fem kontor och ett verksamhetsställe. Somero Sparbank har ca 28 000 kunder och bankens balans är 474 miljoner euro. Vår personal består av 50 experter inom bankbranschen. www.saastopankki.fi/someronsp

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu