Fem goda orsaker att ta ett Visa Gold-kreditkort

Med bara kontanter vill man numera inte riktigt klara sig på resor. Kreditkortet har blivit nästan oumbärligt på utlandsresor och det behövs till exempel när man bokar hotell och hyr bil. Men vilket kreditkort lönar det sig att ta med sig på resan? Vi presenterar Sparbankens Visa Gold-kreditkort, som ger dig fina fördelar på dina resor. Här de fem viktigaste Visa Gold-fördelarna för resenären.

Visa Gold kreditkortet för resenären

1. Du får Finnair Plus-bonuspoäng och tjänar gratis resor på dina kreditkortsinköp 

Alltid när du gör inköp eller tar ut pengar med kreditegenskapen (credit) på Sparbankens Visa Gold får du Finnairs Plus-bonuspoäng. Du får en Finnair Plus-bonuspoäng för varje euro du använder eller tar ut med Sparbankens Visa Golds credit-sida. Det enda du behöver göra för att få poäng är att meddela oss ditt Finnair Plus-medlemsnummer. Läs anvisningarna eller bli Finnair Plus-medlem här.

2. Över 850 avgiftsfria flygplatslounger gör din resa lite lyxigare

Som ägare till Sparbankens Visa Gold får du årligen en loungeförmån som är värd 145 euro*. När du visar upp ditt Visa Gold-kort kommer du två gånger per år gratis in till flygplatsloungen eller så kan du ta din reskamrat med dig och använda dina gratisbesök på samma gång! Ytterligare besök kostar 28 euro per person och de debiteras dig på Visa-räkningen. *Kostnaden för motsvarande loungeprogram är 89 euro om året + 28 euro/besök.

De över 850 flygplatslounger som ingår i förmånen är märkta med LoungeKey-loggan. Till exempel finns det på Helsingfors-Vanda flygplats för tillfället tre lounger som du har tillgång till med Sparbankens Visa Gold-kort. Du kan använda deras tjänster oberoende av om du reser inom landet eller utomlands. Alla LoungeKey-lounger hittar du på adressen www.loungekey.com/saastopankki.

3. Den omfattande reseförsäkring som hör till Visa Gold hjälper dig – och också dina barn 

När du funderar på ett lämpligt kreditkort och räknar kostnaderna för kortet ska du beakta att det i Visa Gold alltid också ingår en reseförsäkring. Den reseförsäkring som ingår i Sparbankens Visa Gold-kort innehåller en resenärs-, resgods-, reseansvars- och reserättsskyddsförsäkring. Försäkrade är kortinnehavare som är under 80 år samt medresande familjemedlemmar som är under 20 år.  Försäkringen gäller oberoende av om resan har betalats med Sparbankens Visa Gold-kort eller inte. 

4. Du får kontanter av nödtjänsten om du hamnar i knipa utomlands

När man är på resa kan det hända också tråkiga saker. Om sådant händer hör en nödtjänst till ditt Visa Gold-kort. Med hjälp av den får du kontanter inom ramen för din bruksgräns om du tappar ditt kort eller det blir stulet när du är utomlands. Du kan också redan på några dagar få ett nytt kort i stället för det kort som tappats eller stulits under resan. 

5. Att betala med kreditkort ger säkerhet till exempel när du bokar flyg

När du betalar nätköp med kreditkort får du det tilläggsskydd som konsumentskyddslagen ger i fall av problemsituationer. Till exempel lönar det sig alltid att göra flygbokningar med kreditkortet (credit-sidan), för på det sättet får du skydd i fall flygbolaget går i konkurs. Om du har betalat ett köp på kredit kan du också vända dig till Sparbanken om till exempel ett nätköp du gjort inte levereras, varan är felaktig eller har gått sönder i transporten och en utredning av saken med nätbutiken inte leder till något resultat. 

Många tvekar helt i onödan att använda kreditkortet fastän det i själva verket i många fall är ett fiffigare betalningssätt – och kostar inte mera än att betala med bankkort, så länge du betalar kreditkortsräkningen i tid och i sin helhet på en gång. Läs mera om fördelarna med att betala med kreditkort. 

Vi önskar dig en fin och säker resa! 

Blev du intresserad av Visa Gold? Om du redan är kund hos oss kan du ansöka om ett kort direkt i nätbanken genom att skicka ett nätmeddelande. Om du ännu inte är kund hos oss kan du lämna en kontaktbegäran.
 
Kategorier
...