Sijoitusasuntolaina

Säästöpankin sijoitusasuntolainalla pääset kiinni asuntosijoittamiseen. Vuokratuoton, mahdollisen arvonnousun ja verosuunnittelun lisäksi voit hyötyä matalasta korkotasosta.

Säästöpankin asiakkaana saat apua talousasioissa esimerkiksi Oman talouden tuokiossa.

Millainen sijoitusasuntolaina sopii minulle?


Seuraavat kysymykset auttavat sinua sijoitusasuntoosi tarvittavan lainan hahmottamisessa:


  • Paljonko voit käyttää omia säästöjä tai muuta vakuutta sijoitusasunnon ostamiseen?

  • Millaista vuokraa sijoitusasunnosta on realistista odottaa, eli paljonko lainaa voit lyhentää kuukausittain?

  • Sijoitusasunnon laina-aika on tyypillisesti 10–15 vuotta. Laske, saatko maksettua tarvitsemasi lainasumman pois siinä ajassa, koron vaihtelut huomioiden?

Korkosuojaus turvaa sijoitusasuntosi lainan korkojen nousulta

Maailmantalouden heilahtelut näkyvät lainojen koroissa. Lainan lyhennystavasta riippuen koron nousu nostaa joko kuukausittaista maksuerää tai pidentää maksuaikaa.

Jos haluat välttyä koron muutoksilta, voit hankkia lainallesi korkosuojauksen esimerkiksi kiinteällä korolla. Kiinteä korko pysyy sovitun ajan samana: se ei seuraa viitekorkojen nousua, mutta ei toisaalta laskuakaan. Kiinteä korko voidaan sopia haluamaksesi määräajaksi. Sen voi ottaa myös osalle lainaa, esimerkiksi puolelle summasta. 

Lue myös asuntosijoittajan yhdeksän vinkkiä ja lyhyt perehdytys siihen, miten asuntosijoittaminen toimii. 

Kysy tarjouksemme sijoitusasuntolainasta Säästöpankista. Se ei velvoita sinua ottamaan lainaa meiltä.

Tilaa opas asuntosijoittamiseen

Kiinnostaako asuntosijoittaminen? Ilmaisesta digioppaasta saat vinkkejä aloittamiseen.

Tutustu myös näihin

Asuntolaina

Säästöpankin asuntolaina on joustava ja sinulle mitoitettu. Alkuun pääset täyttämällä asuntolainahakemuksen, se ei vielä sido sinua mihinkään. Jos olet jo asiakkaamme, kätevintä on täyttää hakemus verkkopankissa kirjautuneena.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on joustava ratkaisu arjen lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Laina-aika ja luoton lyhennyserä mitoitetaan sinulle sopiviksi. Kysy lisää paikallisesta Säästöpankistasi.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...