Sijoitusasuntolaina

Säästöpankin sijoitusasuntolainalla pääset kiinni asuntosijoittamiseen. Vuokratuoton, mahdollisen arvonnousun ja verosuunnittelun lisäksi voit hyötyä matalasta korkotasosta.

Säästöpankin asiakkaana saat apua talousasioissa esimerkiksi Oman talouden tuokiossa.
check

Lainalupauksen avulla voit reagoida heti, kun sopiva sijoitusasunto tulee myyntiin.

check

voit saada lainaa 70–100 % sijoitusasunnon hankintahinnasta säästöistäsi ja vakuuksistasi riippuen.

check

Parhaimmillaan vuokratulot voivat kattaa kokonaan kuukausittaiset lainalyhennykset.

Millainen sijoitusasuntolaina sopii minulle?

Seuraavat kysymykset auttavat sinua sijoitusasuntoosi tarvittavan lainan hahmottamisessa:

  • Paljonko voit käyttää omia säästöjä tai muuta vakuutta sijoitusasunnon ostamiseen?

  • Millaista vuokraa sijoitusasunnosta on realistista odottaa, eli paljonko lainaa voit lyhentää kuukausittain?

  • Sijoitusasunnon laina-aika on tyypillisesti 10–15 vuotta. Laske, saatko maksettua tarvitsemasi lainasumman pois siinä ajassa, koron vaihtelut huomioiden?

Korkosuojaus turvaa sijoitusasuntosi lainan korkojen nousulta

Maailmantalouden heilahtelut näkyvät lainojen koroissa. Lainan lyhennystavasta riippuen koron nousu nostaa joko kuukausittaista maksuerää tai pidentää maksuaikaa.

Jos haluat välttyä koron muutoksilta, voit hankkia lainallesi korkosuojauksen esimerkiksi kiinteällä korolla. Kiinteä korko pysyy sovitun ajan samana: se ei seuraa viitekorkojen nousua, mutta ei toisaalta laskuakaan. Kiinteä korko voidaan sopia haluamaksesi määräajaksi. Sen voi ottaa myös osalle lainaa, esimerkiksi puolelle summasta. 

Lue myös asuntosijoittajan yhdeksän vinkkiä ja lyhyt perehdytys siihen, miten asuntosijoittaminen toimii.

Tilaa kattava asuntosijoittamisen digiopas

Olemme laatineet avuksesi oppaan, joka esittelee asuntosijoittamista ymmärrettävästi ja monipuolisesti. Tilaa opas heti!

 

Haluatko lainaa sijoitusasuntoon? Tee lainahakemus verkossa, jätä yhteydenottopyyntö tai varaa aika tapaamiseen – puhelimessa, konttorilla tai verkossa.

Tutustu myös näihin

Asuntolaina

Edessä vaihto isompaan tai tavoitteena ihan ensimmäinen oma koti? Hae meiltä lainaa, joka sopii tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Asuntolainalaskurin avulla voit kartoittaa tarkemmin lainatarpeesi.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on joustava ratkaisu arjen lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Laina-aika ja luoton lyhennyserä mitoitetaan sinulle sopiviksi. Kysy lisää paikallisesta Säästöpankistasi.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan, postinumeron tai paikallisen Säästöpankkisi nimen.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–22 ja la klo 10–14
...