Tietoa lähteneestä luottotietokyselystä – ei haittaa asiakkaille

Joulukuussa tapahtuneen järjestelmäpäivityksen yhteydessä järjestelmästämme lähti virheellisesti luottotietokysely normaalia laajemmalle säästöpankkien asiakasjoukolle. Luottotietokyselyn tietoja ei ole tallennettu pankin asiakastietoihin eikä asiakkaalle aiheudu tästä virheestä haittaa. Olemme kuitenkin hyvin pahoillamme, että virheemme vuoksi asiakkaamme joutuivat ihmettelemään kyselyn tarkoitusta.

Virhe korjattiin nopeasti ja siitä ilmoitettiin valvontaviranomaisille 

Selvitimme asian ja korjasimme virheen yhdessä järjestelmätoimittajamme kanssa niin nopeasti ja tehokkaasti kuin pystyimme. Tapahtuneesta virheestä ilmoitettiin sovitun prosessin mukaisesti myös valvontaviranomaisille. Emme myöskään tallenna emmekä hyödynnä aiheettomien luottotietokyselyjen tietoja millään tavalla.

Luottotietokysely on koskenut Säästöpankin asiakkaita, joiden tiedot löytyvät asiakasrekisteristämme. Pankin asiakkaaksi, ja sitä kautta asiakasrekisteriin, päätyvät myös esimerkiksi henkilöt, joilla on käyttöoikeus toisen henkilön tai työnantajan tileihin, vaikka henkilökohtaisia palveluita ei pankissamme olisikaan. Luottotietokyselyn piirissä on ollut myös sellaisia entisiä asiakkaita, joiden tietoja säilytämme tietyn ajan lainsäädännöllisistä syistä.

Pankin salassapitovelvollisuus on voimassa aina, myös asiakassuhteen jälkeen 

Pankin salassapitovelvoite kattaa asiakassuhdetta edeltävän, asiakassuhteen ja asiakassuhteen päättymisen jälkeisen ajan. Salassapitovelvoitteen pituudella ei ole takarajaa, vaan se on ikuinen. Pankin salassapitovelvoitteiden vuoksi emme kommentoi yksittäisten asiakkaiden tietoja.
Luotonvalvontatarkoituksessa tapahtuva asiakkaan tietojen tarkistus kuuluu normaaliin pankkitoimintaan ja tästä on hyötyä sekä asiakkaalle että pankille.


Lisätietoa:

Tomi Närhinen
Säästöpankkiliitto, toimitusjohtaja 040 724 3896

Laine Spellman
Säästöpankkiliitto, markkinointi- ja viestintäjohtaja 040 455 5562
 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
Säästöpankkiliitto

Ajankohtaista