Luopioisten Säästöpankkisäätiö merkittävä paikallisten toimijoiden tukija

Luopioisten Säästöpankkisäätiö on yhdeksän toimintavuotensa aikana tukenut lukuisia, pääasiallisesti vapaaehtoistyöhön perustuvia paikallisia toimijoita ja hankkeita. Yhdeksän vuoden aikana säätiölle on jätetty yhteensä 410 hakemusta, joista 313 hakijalle on myönnetty apurahoja yhteensä lähes 400 000 euroa.

Vuosi vuodelta enemmän apurahahakemuksia

Säätiö aloitti toimintansa 1.5.2010. Ensimmäisenä toimintavuonna keskityttiin toimintarutiinien ja säätiön hallinnon käynnistämiseen. Säätiön valtuuskunta ja hallitus järjestäytyivät ja säätiölle laadittiin strategia. Tavoitteena oli päästä nopeasti toteuttamaan säätiön tarkoitusta eli käytännössä myöntämään apurahoja sääntöjen mukaisesti. Ensimmäiset apurahat myönnettiin vuonna 2011, jolloin 13 hakijalle myönnettiin yhteensä 11 000 euroa.

Nopeasti säätiön toiminta vakiintui, ja jätettyjen apurahahakemusten määrä on kasvanut vuosittain. Vuonna 2019 rikottiin uusi ennätys, kun hakemuksia saapui 69 kappaletta.

Halu edistää paikallista hyvinvointia

Säätiön kanssa samaan aikaan syntyi Aito Säästöpankki Oy, joka sai alkunsa Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkien yhdistymisestä. Pankki on säätiöiden omistama säästöpankki, josta sekä Ikaalisten Säästöpankkisäätiö, että Luopioisten Säästöpankkisäätiö kumpikin omistavat 50 prosenttia. Omistajasäätiöt saavat omistuksestaan vuosittain osinkoa, joka mahdollistaa apurahojen myöntämisen. Tämän toiminnan taustalla vaikuttaa säästöpankkiaate, halu edistää yksilön ja koko ympäröivän yhteisön hyvinvointia.

”Useimmat apurahan hakijat ovat paikallisia kotiseutu- ja harrastusyhdistyksiä, urheiluseuroja ja kulttuurintuottajia, joiden toiminta perustuu pitkälle vapaaehtoistyöhön. Säästöpankkisäätiömme haluaa apurahatoiminnalla kannustaa paikallisia toimijoita jatkamaan monin tavoin paikkakuntaa ja sen elinvoimaisuutta hyödyttävää toimintaa”, kertoo säätiön toimitusjohtaja Mikko Iisakkila.

Säätiön toimitusjohtajaksi Erkki Nurmi

Huhtikuun lopussa säätiön toiminnassa toteutuu muutos, kun koko säätiön toiminnan ajan toimitusjohtajana toiminut Mikko Iisakkila siirtää toimitusjohtajan tehtävät paikalliselle säästöpankkimiehelle, Erkki Nurmelle. Erkki Nurmella on yhteensä 34 vuoden kokemus säästöpankkihallinnosta: Nurmi on toiminut viimeksi Aito Säästöpankin hallituksessa ja sitä ennen Luopioisten Säästöpankkisäätiön valtuuskunnan ensimmäisenä puheenjohtajana sekä lähes koko Säästöpankki-uransa ajan Luopioisten Säästöpankin isännistön puheenjohtajana.

Lisätietoja: Mikko Iisakkila | 040 541 6700 | mikko.iisakkila@gmail.com

Luopioisten Säästöpankkisäätiön tarkoituksena on Pirkanmaan alueen elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukeminen sekä säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistäminen. Lisäksi säätiön tavoitteena on säästöpankkitoiminnan perinteen vaaliminen ottaen huomioon luopioislainen tausta sekä urheilun ja kulttuurin tukeminen pääpainona Pälkäneen alue.

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista