Säästöpankki Optia voitti Oulun kaupungin henkilöstökassan kilpailutuksen

Oulun kaupunki lakkauttaa henkilöstökassan: kilpailutuksen voitti Säästöpankki Optia

 

Oulun kaupunki lakkauttaa vuodesta 1944 alkaen toimineen huoltokonttorinsa, nykyisen henkilöstökassan. Henkilöstökassan jäsenten talletukset ja lainat on siirrettävä pankkien hoidettavaksi. Henkilöstökassatoimikunta on kilpailuttanut Oulussa toimivat pankit. Kilpailutuksen voitti Säästöpankki Optia.

 

Henkilöstökassan jäsenet voivat valita pankkinsa vapaasti. Henkilöstökassatoimikunta suosittelee parhaimman ja henkilöstökassan palveluita vastaavimman tarjouksen tehnyttä Säästöpankki Optiaa. Säästöpankki Optia on sitoutunut ottamaan kaikki henkilöstökassan jäsenet asiakkaikseen.

 

Säästöpankki Optia tarjoaa samat edut koko Oulun kaupunkikonsernin henkilöstölle. Asiakkuuden siirto Säästöpankki Optiaan edellyttää kaikilta henkilökohtaisia neuvotteluja pankin kanssa.

 

Henkilöstökassan tarkoituksena on alunperin ollut ”edistää säästäväisyyttä jäsentensä keskuudessa ja olla apuna heidän taloutensa hoitamisessa”. Henkilöstökassan tehtävinä on ollut ottaa vastaan ja hoitaa jäsentensä henkilöstökassatalletuksia, huolehtia jäsentensä säännöllisten ja tilapäisten maksujen suorittamisesta sekä antaa jäsenilleen lainoja toimintaohjeiden sekä henkilöstökassatoimikunnan erillisten päätösten mukaisesti. 

 

Kaupunginvaltuusto päätti 12.11.2018 § 106, että henkilöstökassa on lakkautettava vuoden 2019 aikana.

 

Lisätiedot:

henkilöstöjohtaja Ville Urponen, Oulun kaupunki, puh. 044 703 1200

rahoituspäällikkö Veli-Matti Keloneva, Oulun kaupunki, puh. 044 703 1261

Säästöpankki Optia: konttorinjohtaja Erja Bergman, puh. 044 508 2631, erja.bergman@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi

Uutinen

Julkaisija

Ajankohtaista