Sijoitusobligaatio

Sijoittaminen sijoitusobligaatioon on helppoa ja aina määräaikaista. Saat sijoittamasi nimellispääoman takaisin lainan eräpäivänä lainaehtojen mukaisesti. Samalla sinulle maksetaan laina-aikana kertynyt mahdollinen tuotto.

Säästöpankin brändikuva.

Matalariskistä ja pääomaturvattua sijoittamista maltilliselle säästäjälle.

Sijoittajalle vaivaton ja määräaikainen ratkaisu.

yhdistelmä vakaita korkomarkkinoita ja osakemarkkinoiden tuottomahdollisuuksia.

Mikä on sijoitusobligaatio?

Sijoitusobligaatio on matalariskinen sijoitusmuoto. Siinä liikkeellelaskija sijoittaa rahat pääosin vakaille korkomarkkinoille ja pienemmällä osuudella osakemarkkinoille, jota kautta sijoitukseen saadaan parempaa tuottomahdollisuutta.

Sijoitusobligaatio on pääomaturvattu sijoitusmuoto

Sijoitusobligaatiot ovat sen liikkeeseenlaskijan tuottamia joukkolainamuotoisia sijoituksia. Sijoitusobligaatio muodostuu kahdesta osasta, korkosijoituksesta ja erilaisista tuottokomponenteista. Sijoitusobligaatio on pääomaturvattu ja korkosijoitusten tuotto on vakaata, joten saat lainan eräpäivänä sijoitetun nimellispääomasi lainaehtojen mukaisesti takaisin. Tämän lisäksi sinulle maksetaan sijoitusobligaatiosta mahdollinen laina-aikana kertynyt tuotto.

Pääomaturvalla tarkoitetaan sitä, että liikkeeseenlaskija sitoutuu maksamaan nimellispääoman takaisin kohde-etuuden kehityksestä riippumatta. Pääomaturva on voimassa vain eräpäivänä eikä se kata mahdollista ylikurssia ja merkintäpalkkiota.

Sijoitusobligaation voit myydä takaisin myös ennen eräpäivää

Vaikka sijoitusobligaatio on määräaikainen sijoitus, voit myydä sen takaisin myös kesken laina-ajan. Jos sijoitusobligaatio myydään takaisin ennenaikaisesti, sen jälkimarkkina-arvo voi olla mahdollisesta pääomaturvasta huolimatta yli tai alle nimellisarvon. Myyntitoimeksiannon voit jättää merkintäpaikkoina toimineiden Säästöpankkien konttoreihin.

Sijoitusobligaation merkinnän yhteydessä veloitetaan merkintäpalkkio. Lisäksi sijoitusobligaatioissa on vuotuinen kulu, niin sanottu strukturointikustannus. Sijoitusobligaatioihin ja niihin liittyvään takaisinmaksuun liittyy liikkeeseenlaskijariski.

Katso tästä myynnissä olleiden sijoitusobligaatioiden jälkimarkkinahinnat

Tutustu myös näihin

Aiemmin myynnissä olleet indeksilainat

Tutustu aiemmin myynnissä olleisiin indeksilainoihimme.

Aiemmin myynnissä olleet sijoitusobligaatiot

Tutustu aiemmin myynnissä olleisiin sijoitusobligaatioihimme. Sijoitusobligaatio on helppo, määräaikainen ja matalariskinen tapa sijoittaa.

Kirjoita paikallisen Säästöpankin nimi tai konttoripaikkakunta. Hinnaston näet valitsemalla pankkisi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14