Säästöpankki Kiinteistö -erikoissijoitusrahasto

Rakenna sijoitussalkkuasi kiinteistöillä! Uusi rahasto sijoittaa kiinteistömarkkinoille Suomessa ja muualla Euroopassa. Minimisijoitus 1000 euroa.

Säästöpankin ratkaisuilla rakennat taloutesi perustan. Perustan rakentamisessa auttaa myös Sp-Koti-kiinteistönvälitysketju.

Helppo ja edullinen tapa päästä kiinni kiinteistösijoittamiseen.

Hyvä vaihtoehto sijoitussalkkusi hajauttamiseen.

Sijoituskohteiden valintakriteerinä mm. mahdollisimman tasaiset ja korkeat vuokratuotot.

Säästöpankki Kiinteistö -rahasto on vaihtoehto perinteisille osake- ja korkosijoituksille. Kiinteistöihin sijoittaminen tarjoaa mahdollisuuden vuosittaiseen tuotonmaksuun silloinkin, kun korot ovat muuten matalalla. Sijoitukset ovat pääsääntöisesti listaamattomissa erikoissijoitusrahastoissa sekä pörssilistatuissa kiinteistörahasto-osuuksissa (ETF (Exchange Traded Fund), REIT (Real Estate Investment Trust).

Sijoituskohteen edut: 

  • Tehokkaasti hajautettu. Laajalla hajautuksella, myös maantieteellisesti ja kiinteistörakenteellisesti, kohderiski on pienempi kuin kiinteistösijoittamisessa tyypillisesti. 
  • Tarkasti valitut kohderahastot. Houkuttelevan kohderahaston kiinteistösijoituksissa on hyvä sijainti, käyttötarkoitukseltaan erilaisia kiinteistöjä ja niissä on korkea ja tasainen vuokratuotto. Suosimme kohteita, joiden kulu- ja likviditeettirakenne on sijoittajalle edullinen.
  • Vastuullisuus huomioituna. Edellytämme yhteistyökumppaneiltamme samoja korkeita vastuullisuuskriteereitä, joita itse noudatamme. Tulemme seuraamaan mm. sijoituskohteidemme sertifiointia (kuten BREEAM* ja LEED*) sekä energiatehokkuutta.
* BREEAM = Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method
** LEED = Leadership in Energy and Environmental Design

Ensimmäinen arvonlaskenta tapahtuu 31.12.2020, jolloin myös rahaston toiminta alkaa.

Minimimerkintä: 1 000 euroa (myynti pelkästään Oman talouden tuokiossa sijoitusneuvonnan kautta, varaathan siis ajan tapaamiseen)

Hallinnointipalkkio: 1,50 % 
Merkintäpalkkio: 1 %
Lunastuspalkkio omistusajan mukaan: alle 1 vuosi 3 %, 1–3 vuotta 2 %, yli 3 vuotta 1 % 
Arvio juoksevista kuluista: 2,53 % 
Riskiluokka: 3 (asteikolla 1–7) 
Suositeltu vähimmäispitoaika: 5 vuotta

Rahaston seuraavat merkintäpäivät (+ päivä, jolloin sijoitettavien rahojen tulee olla Säästöpankki Kiinteistö -rahaston tilillä): 

Säästöpankki Kiinteistö -erikoissijoitusrahaston merkintäpäivät ovat 4 kertaa vuodessa maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun viimeisenä päivänä. Merkintä toimeksianto pitää toimittaa Rahastoyhtiölle vähintään seitsemän (7) päivää ennen merkintäpäivää.

Lunastuspäivät ovat kunkin kalenterivuoden kesäkuun ja joulukuun viimeinen päivä, tai jos se ei ole Pankkipäivä, sitä edeltävä Pankkipäivä. Lunastustoimeksianto tulee toimittaa Rahastoyhtiölle vähintään kuusi (6) kuukautta ja yksi (1) viikko ennen lunastuspäivää.

Kiinnostuitko rahastosta? Varaa aika tapaamiseen.

Lue myös Säästöpankkien Varainhoidon salkunhoitajan Tatu Paasimaan vinkit kiinteistösijoittamisen aloittamiseen:

Sijoittaja - kiinnostaako kiinteistösijoittaminen? Ota vinkit talteen ja aloita

Säästöpankki Kiinteistö -erikoissijoitusrahastoa hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy.