Tavoitteellinen kuukausisäästäminen

Tavoitteellinen kuukausisäästäminen on hyvä opetella jo lapsena. Mitä aikaisemmin säästäminen aloitetaan, sitä enemmän varoja ehtii kertyä. Myös rahastosäästämisessä suurimmat edut perustuvat juuri pitkäjänteisyyteen ja säännöllisyyteen.

Rahastosäästämisessä säännöllisyys ja pitkäjänteisyys ovat avainasemassa

Tavoitteellisen sijoittamisen aloitat helpoimmin tekemällä rahastosäästösopimuksen kanssamme. Sijoitamme haluamasi summan sovituin väliajoin puolestasi valitsemaasi rahastoon. Rahastoa, sijoitussummaa ja sijoitustiheyttä voit aina vaihtaa, mutta johtavana ajatuksena kannattaa kuitenkin pitää säästämistä pitkäjänteisesti.  

Pitkällä aikavälillä myös kurssivaihtelut muuttuvat mahdollisuuksiksi 

Kun säästät pitkällä aikavälillä, myös kurssivaihtelut ovat mahdollisuuksia. Kun kurssit laskevat, saat samalla summalla ostettua enemmän osuuksia, joiden tuotosta hyödyt, kun kurssien kehitys muuttuu taas nousevaksi. Kuukausisäästäminen tasaa siis riskiä pitkällä aikavälillä. 

Kun teet rahastosäästösopimuksen kanssamme, pääset osalliseksi kansainvälisten sijoitusmarkkinoiden kehitykseen, hyödyt sijoittamisen ammattilaisten osaamisesta ja saat helposti hajautetun sijoitussalkun.

Näin kuukausisäästäminen tasaa kurssien heilunnasta johtuvaa riskiä

  1. Alat säästää 100 € / kk ja saat sillä yhden osuuden rahastosta. Laitat joka kuukausi sata euroa säästöön, mutta rahasto-osuuksien arvo laskee pörssin laskiessa.
  2. Ostat kuukausittain rahasto-osuuksia laskevin hinnoin.
  3. Pörssi on laskenut 55 % ja yhden osuuden arvo on laskenut 45 euroon. Saat kuitenkin samalla satasella nyt enemmän osuuksia kuin aiemmin. Rahasto-osuudet ovat tavallaan alennusmyynnissä.
  4. Pörssi alkaa nousta ja osuuden arvo on noussut 65 euroon. Koska olet ostanut halvalla enemmän osuuksia, olet jo tässä vaiheessa tienannut takaisin kurssilaskun aiheuttaman tilapäisen arvonalennuksen.
  5. Pörssikurssit ovat palautuneet samalla tasolle kuin aloittaessasi. Säästöjesi arvo on kuitenkin noussut jo 43 %. 
Kiinnostuitko rahastosäästämisestä? Lue lisää Säästöpankin rahastoista tai ota yhteyttä, niin löydetään sinulle sopivin sijoituskohde.