Lähimaksurajan nousu ei vähennä korttimaksamisen turvallisuutta

Lähimaksurajan nouseminen 50 euroon on Säästöpankkiryhmän mielestä hyvä asia. ”Maksaminen nopeutuu nyt myös hieman suuremmissa ostoksissa. Lisäksi mahdollisuudet nähdä toisen henkilön tunnusluku pienenevät lähimaksujen lisääntyessä”, sanoo Säästöpankin korteista vastaava johtaja Manu Kauppila.

Säästöpankin maksukortin valmistuksessa on käytetty suomalaista visakoivua.

Uusi lähimaksuraja on Pohjoismaiden korkein

Lähimaksuraja nousee Suomessa 50 euroon huhtikuussa 2019. Suomen nykyinen lähimaksuraja, 25 euroa, tuplaantuu ja uusi maksuraja on Pohjoismaiden korkein. Muissa Pohjoismaissa lähimaksuraja vaihtelee euroiksi muutettuna noin 19 ja 47 euron välillä. 

Lähimaksun suosio nousee jatkuvasti 

Yli 40 % Säästöpankin korteilla tehdyistä korttimaksuista on lähimaksuja. ”Suomessa lähimaksamista helpottaa se, että lähes jokainen maksupääte tukee lähimaksuja. Ulkomailla tilanne ei yleensä ole aivan yhtä hyvä ja tämä onkin varmasti osasyynä siihen, että ulkomailla lähimaksujen osuus korttiemme maksuista on vielä alle 15 prosenttia”, Kauppila summaa. Hän uskoo, että lähimaksujen määrä tulee Säästöpankkiryhmässä ohittamaan tunnusluvulla hyväksyttyjen tapahtumien määrän vuoden 2019 aikana.

Lähimaksuominaisuuden turvallisuus herättää keskustelua

Lähimaksamisen turvallisuus herättää aika ajoin edelleen keskustelua. Säästöpankkiryhmän kokemusten mukaan lähimaksuominaisuus ei ole lisännyt korteilla tapahtuvaa väärinkäyttöä. ”Emme ole havainneet selvää yhteyttä asioiden välillä. Turvallisuussyistä maksupääte kysyy henkilökohtaista tunnuslukua säännöllisesti, vaikka asiakas olisikin käyttämässä lähimaksuominaisuutta. Näin varmistutaan siitä, että kortti on oikean henkilön hallussa – ja että tunnusluku ei pääse unohtumaan, vaikka lähimaksulla maksetaankin jatkossa yhä useampi ostos”, Manu Kauppila sanoo. 

Säästöpankin maksukortit toimivat normaalisti myös muutoksen jälkeen 

Lähimaksurajan nouseminen ei edellytä ainakaan Säästöpankkien kortinhaltijoilta toimenpiteitä. Uusi lähimaksuraja päivittyy olemassa oleville korteille 12.4.2019 alkaen, kun asiakas käyttää korttiaan kaupassa tai käteisautomaatilla. 

Lisätietoja: Säästöpankin korteista vastaava johtaja Manu Kauppila p. 050 5710 936, manu.kauppila@saastopankki.fi
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista