Tahdo uudistua -ohjelma haastaa - liiketoiminnan kehittämisen ei tarvitse olla yksin puurtamista

Tahdo uudistua -ohjelmassa yrittäjät pääsevät yhdessä asiantuntijoiden ja toisten yrittäjien kanssa uudistamaan liiketoimintaansa. Auttaakseen suomalaisia yrityksiä uudistumaan – ja sitä kautta menestymään, Säästöpankki, LähiTapiola, Elo, Innovestor ja alueelliset toimijat toteuttavat Tahdo uudistua -ohjelman.

Tahdo uudistua

Pk-yritykset ovat Suomen talouden ja hyvinvoinnin selkäranka. Moni yrittäjä kohtaa kuitenkin kasvavassa määrin haasteita alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Yksi suurimmista haasteista liittyy yrittäjän ja hänen työntekijöidensä jaksamiseen, tekemisen ja vaatimusten määrän kasvaessa kiihtyvällä vauhdilla. Myös taloudelliset huolet nousevat usein esiin ja saattavat jopa muodostua menestymisen esteeksi. Hyvällä suunnitelmalla, oikeilla työvälineillä ja verkoston tuella voidaan varmistaa edellytykset hyvinvoinnille ja liiketoiminnan jatkuvuudelle.

Tahdo uudistua -ohjelman tavoitteena on innostaa yrityksiä uudistamaan liiketoimintaa sekä tarjota uutta puhtia yrittämiseen. Ohjelman myötä yrittäjät saavat konkreettisia työkaluja yrityksensä kehittämiseen niin asiantuntijoiden vetämien työpajojen kuin erilaisten verkkosisältöjenkin avulla. Ohjelma on osallistuville yrityksille maksuton.

”Syksyllä 2019 toteuttamamme tutkimuksen mukaan lähes puolet yrittäjistä tahtoo löytää keinoja liiketoimintansa uudistamiseksi. Haasteensa tähän tuo se, että suuri osa näistä yrittäjistä ei tiedä miten ja mistä voi aloittaa. Siksi koemme, että meillä on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä tehtävä auttaa yrittäjiä, jotta he voivat menestyä jatkossakin,” kertoo Säästöpankkiryhmän yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Kari Suutari. 

Yritysten uudistuminen kaiken keskiössä

Ohjelman kantavina teemoina ovat yrityksen taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi yrittäjän ja henkilöstön hyvinvointi. Tahdo uudistua -ohjelmassa käsitellään myös muita tärkeitä teemoja kuten myyntiä, datan hyödyntämistä ja digitalisaatiota.

”Haluamme olla tukemassa yrityksiä ja yrittäjiä heidän liiketoimintansa uudistamisessa ja elinvoimaisuuden vahvistamisessa. Paikalliset alueyhtiömme tuntevat alueelliset olosuhteet ja pystyvät tuomaan ohjelman kautta vahvan tukensa ja verkostonsa, siellä missä yritykset sitä tarvitsevat ” kommentoi LähiTapiolan palvelujohtaja Oona Paasolainen.

Tahdo uudistua kutsuu yrittäjät ja yrityksen edustajat osallistumaan

Tahdo uudistua -ohjelman tapahtumat käynnistyvät tammikuussa 2020 Kuopiosta. Tämän lisäksi tapahtumia järjestetään keväällä Kokkolassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Porissa, Turussa, Tampereella, Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Jokaisella alueella on joukko vahvoja toimijoita mahdollistamassa tapahtumien onnistumisen. Ohjelmaan osallistuminen on mahdollista myös verkkosisältöjä hyödyntämällä.

”Yrittäjän osaaminen, menestyminen ja hyvinvointi linkittyvät tutkitusti toisiinsa. Kun yrityksen henkilöstömäärä kasvaa, erityisesti johtamisosaamisella on merkittävä rooli siinä, että työt sujuvat jatkossakin ja yritys menestyy. Yrityksen uudistumiseen liittyy erottamattomana yrittäjän osaamisen kasvattaminen. Osaaminen kasvaa helpoimmin vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja siksi sparrailu on keskeinen osa Tahdo uudistua -ohjelmaa,” kertoo Elon markkinointijohtaja Joni Tikkanen.

Tule mukaan Tahdo uudistua -ohjelmaan www.tahdouudistua.fi/ilmoittaudu

Lisätiedot:

Susanne Forsberg, Innovestor, susanne.forsberg@innovestor.fi, p. 050 576 0851

Kari Suutari, Säästöpankki, kari.suutari@saastopankki.fi, p. 044 207 1905

Noora Niemi, LähiTapiola, noora.niemi@lahitapiola.fi, p. 040 355 6054

Oona Paasolainen, LähiTapiola, oona.paasolainen@lahitapiola.fi, p. 040 187 2201

Joni Tikkanen, Elo, joni.tikkanen@elo.fi, p. 040 838 0822

 

Säästöpankkiryhmä edistää yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus.  Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja rahoittamisen palveluita. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa. LähiTapiola on uudistumassa perinteisestä vakuutusyhtiöstä Elämänturvayhtiöksi. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla.

Olemme Elo, suomalainen työeläkevakuuttaja. Huolehdimme, että asiakkaamme saavat ansaitsemansa eläkkeet. Autamme asiakasyrityksiämme menestymään ja vastaamaan muuttuvan työelämän haasteisiin. Uskomme, että osaava ja motivoitunut henkilöstö on jokaisen organisaation elinehto ja menestyksen edellytys. Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 prosenttia on valinnut Elon työeläkekumppanikseen.

Innovestor on pohjoismainen aikaisen vaiheen pääomasijoittaja, joka tarjoaa aktiivisesti suoria kanssasijoitusmahdollisuuksia ja rakentaa kasvuohjelmia. Hallinnoimme pohjoismaiden suurinta yksityistä kasvuyritysportfoliota ja olemme sijoittaneet yhteensä noin 130M€ yli 500:n kanssasijoittajamme kanssa. Noin 1500 kasvuyritystä hakee kasvuohjelmiimme vuosittain. Järjestämme näille yrityksille yli 200 tapahtumaa yhdessä yli 250:n kumppanimme kanssa. Missiomme on luoda paras perusta kasvulle.

 

Lue Tahdo uudistua -ohjelmasta aiemmin julkaistu tiedote: Syksyllä 2019 käynnistyvä Tahdo uudistua -ohjelma tukee pienten työnantajayritysten uudistumista ja elinvoimaisuutta

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen

Ajankohtaista