Varautuminen kyberuhkiin

Säästöpankin brändikuva

Tietojärjestelmiemme toimintavarmuudesta huolehtiminen luo pohjan Säästöpankkien pankkipalveluiden turvallisuudelle ja luotettavuudelle, joten olemme panostaneet Säästöpankkiryhmässä siihen jo pitkään.

Suomessa pankit yleisestikin ovat varautuneet hyvin erilaisiin kriisitilanteisiin ja harjoittelevat säännöllisesti. Pankkeihin kohdistuu normaalioloissakin erilaisia kyberhyökkäyksiä säännöllisesti, joten järjestelmien kestävyyttä on testattu ja kyvykkyyksiä paranneltu havaintojen pohjalta.

Lisäksi finanssialan yritykset ja viranomaiset harjoittelevat ja testaavat varautumista kyberuhkiin säännöllisesti ja kehittävät jatkuvasti järjestelmiä havaintojen pohjalta.

Henkilökohtaisesti jokainen voi varautua kriisitilanteisiin. Yleisesti suositellaan, että tulisi olla noin kolmen päivän tarpeisiin ruokaa, vettä ja lääkkeitä. Jokaisen kannattaa varata käteistä kotiin jonkin verran, mutta suuremmat käteismäärät ovat paremmin turvassa pankissa. Kriisi- ja poikkeustilanteita varten kannattaa harkita pankkitunnusten lisäksi esimerkiksi mobiilivarmenteen käyttöönottoa.

 

Lisätietoa Finanssialan kyberturvallisuudesta Finanssiala ry:n sivulla:

Kyberturvallisuuden tilanne on vakaa – finanssiyhtiöiden varautuminen pitkällä - Finanssiala

Pankkineuvontaa betonibunkkerissa – Ukrainassa pankkipalvelut pelaavat, myös Suomessa varauduttu kriisitilanteisiin - Finanssiala

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista