Sp-Rahastoyhtiö yhtiönä

Säästöpankkirahastoja hallinnoi vuonna 2003 perustettu Sp-Rahastoyhtiö Oy. Se on suomalaisten Säästöpankkien omistama kotimainen rahastoyhtiö, jolla on valtiovarainministeriön myöntämä toimilupa. Sp-Rahastoyhtiö keskittyy sijoitusrahastojen ja erikoisijoitusrahastojen hallinnointiin sekä omaisuudenhoitoon. Lisäksi se toimii vaihtoehtorahastojen hoitajana Finanssivalvonnan 2016 myöntämän toimiluvan mukaisesti.

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisiä rahastoja pitkäaikaiseen säästämiseen asiakkaan tarpeet huomioiden. Sp-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot ovat Suomessa rekisteröityjä sijoitusrahastolain ja vaihtoehtorahastojen hoitajista annetun lain mukaisia. Rahastojen merkintäpaikkoina ovat Säästöpankkien konttorit sekä Oma Säästöpankin konttorit.

Säästöpankkien Varainhoito on Sp-Rahastoyhtiön liiketoimintayksikkö, joka tarjoaa varainhoitopalveluita pankkien asiakkaille yhteistyössä Säästöpankkien kanssa. Tarjoamme yksilöllisen ja rahastovarainhoidon palveluita niin yrityksille, instituutioille kuin henkilöasiakkaillekin.

Säästöpankkirahastoja ja Sp-Rahastoyhtiö Oy:n toimintaa valvoo Finanssivalvonta.