Apurahan hakeminen

Säästöpankkien Tutkimussäätiö jakaa vuosittain apurahoja rahamarkkinoihin ja säästämiseen liittyviin tutkimuksiin. Apurahojen hakuaika on lokakuussa. Myönnämme 2 000 – 10 000 euron suuruisia apurahoja. Tyypillinen apuraha on ollut 5 000 euroa.

Millaiseen tutkimukseen voit saada apurahaa?

Jaamme vuosittain apurahoja esimerkiksi rahamarkkinoihin ja säästämiseen liittyvien taloudellisten, yhteiskunnallisten ja oikeudellisten kysymysten tutkimiseen. Myönnämme apurahoja varsinaiseen tutkimustyöhön, ensisijaisesti väitöskirja- ja post doc -tutkimuksiin. Tavoitteena on, että apurahoja myönnetään jo tukea saaneen tutkimustyön loppuun saattamiseen asti.

Apurahoja ei myönnetä perustutkintojen suorittamiseen.

Apurahan hakeminen

Säästöpankkien Tutkimussäätiö myöntää apurahoja vuosittain. Hakuaika on lokakuussa. Säätiön hallitus arvioi esitykset ja päättää apurahoista joulukuun alkuun mennessä.

Täytä apurahahakemus

Lähetä hakemus liitteineen suojattuna sähköpostina

Liitä hakemukseesi seuraavat liitteet:

  • Tutkimussuunnitelma, joka sisältää arvion tutkimuksen valmistumisesta. Tutkimussuunnitelman suositeltava pituus on enintään 4 sivua.
  • Tutkimustyötä valvovan professorin lausunto. Lausuntoa ei tarvita, jos on kysymys post doc -tutkimuksesta tai vastaavan tasoisesta työryhmän tutkimuksesta.
  • Ansioluettelo.

Lähetä hakemus, tutkimussuunnitelma, lausunto ja ansioluettelosi suojattuna sähköpostina osoitteeseen: tutkimussaatio@saastopankki.fi.

Ilmoitamme myönnetyistä apurahoista apurahan saajille sekä saastopankki.fi-sivuilla.

Tutustu aiempiin apurahan saajiin

Apurahan saaja: Lähetäthän valmiin tutkimuksesi meille

Jos olet saanut Säästöpankkien Tutkimussäätiöltä apurahaa, lähetäthän tutkimuksen meille sen valmistuttua.

Tutkimuksen voit lähettää joko:

  • sähköpostitse osoitteeseen tutkimussaatio@saastopankki.fi tai
  • postitse osoitteeseen: Säästöpankkien Tutkimussäätiö c/o Säästöpankkiliitto Osk, Teollisuuskatu 33, 00510 Helsinki.