SEPA-maksut

SEPA-maksulla on mahdollista maksaa kaikki euromääräiset maksut yhtenäisellä euromaksualueella vaivattomasti.

ANNA SAAJAN TILINUMERO SIINÄ MUODOSSA KUIN SE ON TILISIIRTOLOMAKKEELLA TAI MAKSUOHJEISSA.

VALITSE MAA. JOHON MAKSU MAKSETAAN, JOS SE ON MUU KUIN SUOMI

SEPA-maksut ovat euromääräisiä maksuja kotimaahan tai muihin maihin, jotka kuuluvat yhtenäiseen euromaksualueeseen eli SEPAan. SEPA-maksuja ovat siis esimerkiksi euromääräiset tilisiirrot Suomessa eri pankkien välillä tai maksut euromääräisenä Suomesta Espanjaan. Verkkopankissa ja Säästöpankki Mobiilissa tehty SEPA-maksu on henkilöasiakkaille aina maksuton.

SEPA-maksulla tarkoitetaan joko SEPA-tilisiirtoa, joka on perillä saajalla yleensä viimeistään seuraavana pankkipäivänä, tai SEPA-pikasiirtoa, joka välitetään saajalle sekuntien kuluessa.

Tarkemmat ohjeet ja vinkit maksujen tekoon löydät maksamisen yleisestä ohjeesta.

SEPA-pikasiirto – maksusi saajalle sekunneissa

SEPA-pikasiirto on eurooppalainen reaaliaikainen tilisiirto, jolla maksaminen onnistuu 24/7 – ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Varat siirtyvät sekunneissa maksajalta saajalle riippumatta siitä, maksetaanko maksu Suomesta vai muualta Euroopasta.

Voit maksaa maksusi kuten ennenkin, eikä maksun välittäminen saajalle SEPA-pikasiirtona vaadi sinulta erillisiä toimenpiteitä. Säästöpankki pyrkii välittämään SEPA-maksut muihin pankkeihin reaaliaikaisesti SEPA-pikasiirtoina aina, kun mahdollista. Säästöpankki tarjoaa SEPA-pikasiirtoa maksutapana asiakkailleen Säästöpankki Mobiilissa, verkkopankissa sekä konttoreissa.

Säästöpankin asiakkaana voit myös vastaanottaa reaaliaikaisia SEPA-pikasiirtoja tileillesi kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. SEPA-pikasiirtojen vastaanottaminen tarjotaan automaattisesti kaikille Säästöpankkien asiakkaille.

SEPA-tilisiirto

Säästöpankki välittää asiakkaiden SEPA-tilisiirrot eteenpäin samana pankkipäivänä, mikäli maksu on vastaanotettu ilmoitettuihin katkoaikoihin mennessä. Pääsääntöisesti saaja saa varat käyttöönsä saman pankkipäivän aikana, mikäli SEPA-tilisiirto on tehty klo 12.55 mennessä. Jos SEPA-tilisiirto on tehty tämän jälkeen, saa saaja yleensä varat käyttöönsä seuraavana pankkipäivänä.

SEPA-suoraveloitus

SEPA-suoraveloituksella laskuttaja voi pyytää laskun veloitusta eräpäivänä maksajan tililtä. Veloitus perustuu laskuttajan maksajalta saamaan suoraveloitusvaltuutukseen. Tämän lisäksi maksajan on annettava valtuutus Säästöpankille suoraveloitusten veloittamiseen.

Säästöpankki tarjoaa asiakkailleen SEPA-suoraveloituksen maksajan palvelua. SEPA-suoraveloitukset toimivat yhtenäisellä tavalla kaikissa SEPA-maissa. Suosittelemme käyttämään SEPA-suoraveloitusta ainoastaan silloin, jos laskuttajalla ei ole tarjota muita sopivia tapoja euromääräisten laskujen maksamiseksi. Helpoiten maksat kotimaiset laskusi e-laskulla. E-laskuista voit lukea lisää täältä.