Laskujen maksutavat

Asiakkaanamme voit hoitaa maksusi monin eri tavoin. Kätevimmin maksat laskusi Säästöpankin verkko- tai mobiilipankin kautta. Voit hyödyntää maksuissasi e-laskua, suoramaksua tai maksukuoripalvelua. 

Säästöpankin brändikuva.
check

Maksa laskut verkko- ja mobiilipankissa ajasta ja paikasta riippumatta

check

Ota käyttöön e-lasku, niin saat laskut automaattisesti verkko- ja mobiilipankkiisi

check

Jos et käytä verkko- tai mobiilipankkia, hyödynnä Suoramaksu- tai Maksukuoripalvelua

Ota e-lasku käyttöön verkko- tai mobiilipankissasi 

Kun maksat laskua verkko- tai mobiilipankissa, saat ilmoituksen, mikäli kyseinen lasku on mahdollista maksaa e-laskuna. Voit selata laskuttajia ja tehdä uuden e-laskusopimuksen verkko- tai mobiilipankissasi. 

Näin maksat e-laskulla 

Ilmoitus e-laskusta näkyy verkkopankkisi etusivulla tai mobiilipankin sisääntulonäkymässä. Ensimmäisenä vaiheena on laskun tarkistaminen. Tarvittaessa voit muuttaa maksun tietoja tai veloitustiliä. Kun lasku on vahvistettu, se siirtyy erääntyviin maksuihin. Saapuneet ja maksamasi e-laskut löydät myös jälkeenpäin verkkopankin e-laskupalvelusta.  

Laskuttaja voi tarjota e-laskun esilläpitopalvelua, jolloin laskuttaja tarjoaa mahdollisuuden nähdä paperilaskua vastaavan näköisversion. Linkin esilläpitopalveluun löydät verkko- tai mobiilipankistasi. 

Luo e-laskuun omavalintaiset maksusäännöt 

Voit luoda e-laskuun omavalintaisia maksusääntöjä.  Tehdessäsi uuden e-laskusopimuksen valitset aina maksusäännön, joka ohjaa saapuvan e-laskun käsittelyä.  

Maksusääntöjä ovat: 

  • Maksu vahvistettava, jolloin sinun on vahvistettava verkkopankkiin tullut maksu turvaluvulla, jotta se menee maksuun. 
  • Maksu suoraan tililtä, jolloin maksu menee eräpäivänä maksuun suoraan tililtäsi, aivan kuten suoraveloitus. 
  • Maksu tililtä annettuun eurorajaan saakka. Maksu menee antamaasi eurorajaan asti maksatukseen ilman vahvistusta. Eurorajan yli olevat maksut on vahvistettava.

Ota käyttöön ilmoitus laskun saapumisesta -lisäpalvelu 

Ilmoitus laskun saapumisesta on lisäpalvelu. Ilmoituspalvelun avulla saat ilmoituksen saapuneista e-laskuista kätevästi sähköpostiisi. Huomioithan, että tämä lisäpalvelu on maksullinen. 

Suoramaksu

Mikäli et käytä verkko- tai mobiilipankkia, voit ottaa käyttöösi Suoramaksupalvelun. Voit tehdä Suoramaksusopimuksen pankkisi kanssa.

Näin otat Suoramaksupalvelun käyttöösi

Sopiessasi Suoramaksupalvelun käyttöönotosta, ota palveluun liitettäväksi haluamasi toimittajan viimeisin lasku mukaasi konttoriin. Sovi pankkisi kanssa kyseisen maksun veloittamisesta automaattisesti tililtäsi sopimuksen mukaan. Tällöin saat postitse ilmoituksen maksusta, ja pankki veloittaa maksun tililtäsi eräpäivänä sopimuksen mukaan, kuten aiemmin suoraveloitusta käytettäessä. 

Maksupalvelu

Mikäli et käytä verkko- tai mobiilipankkia, voit käyttää Maksupalvelua laskujesi maksamiseen. Kun otat palvelun käyttöön, pankki maksaa maksupalvelukuoressa Maksupalveluun lähettämäsi laskun ja veloittaa laskun summan tililtäsi. Maksu hoituu nopeimmin, kun viet maksupalvelukuoren suoraan postin kirjelaatikkoon.

Näin otat Maksupalvelun käyttöösi

Saat maksupalvelukuoret ja opastuksen palvelun käyttöön konttoristasi tai soittamalla asiakaspalveluumme. Erillistä sopimusta ei tarvita. Tutustuthan palvelun käyttöön liittyviin ohjeisiin. Ohje Maksupalvelun käyttöön (pdf)

Miten Maksupalvelu toimii

  • Voit noutaa maksupalvelukuoria ja tilisiirtolomakkeita konttorista tai soittaa asiakaspalveluumme ja tilata maksupalvelukuoria kotiin. Asiakaspalvelumme puhelinnumerot henkilö- ja yritysasiakkaille aukioloaikoineen löydät sivun alalaidasta.
  • Irrota laskusta maksajan osa ja mahdolliset liitteet itsellesi ja laita vain pankin kappale laskusta ohjeiden mukaisesti täytettynä maksupalvelukuoreen.
  • Toimita maksupalvelukuori postin kirjelaatikkoon tai konttorin maksupalvelulaatikkoon heti laskun saatuasi. Huomio, että laskun tulee olla perillä keskitetyssä Maksupalvelussa viisi päivää ennen maksupäivää, jotta lasku tulee maksetuksi ajallaan.
  • Tiliote toimii kuittina laskun maksamisesta. Mikäli tarvitset maksusta erillisen kuitin, voit pyytää sen pankista maksupäivän jälkeen.
  • Maksupalvelukuoriin on painettu ohjeet Maksupalvelun käytöstä.

 

Kätevimmin maksat laskusi Säästöpankin verkko- tai mobiilipankin kautta.

Lue lisää verkkopalveluistamme   Lue lisää maksamisesta

Tutustu myös näihin

Mobiilipankki

Ketterää ja turvallista pankkiasiointia, missä ikinä kuljet! Lataa puhelimeesi ja tablettiisi Sp-Mobiili.

SEPA- ja ulkomaanmaksut

Säästöpankissa maksut ja laskut hoituvat kätevästi ja turvallisesti niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. Säästöpankin BIC-koodi, eli tunnistetieto on ITELFIHH.

Peruspankkipalvelut

Säästöpankki tarjoaa kaikille Euroopan talousalueella eli ETA-alueella laillisesti asuville kuluttajille yhdenvertaiset peruspankkipalvelut.

Kirjoita kenttään paikallisen Säästöpankin nimi tai konttoripaikkakunta. Valitse listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14