Arvo-osuustili

Arvo-osuustili on sähköisten arvopapereiden säilytykseen tarkoitettu tili. Tarvitset sellaisen, jos omistat kotimaisia tai ulkomaisia sähköisiä arvopapereita, kuten osakkeita, ETF:iä ja optioita. Arvo-osuustiliin liitetään aina hoitotili, jota tarvitaan tuotonmaksuihin ja kaupankäyntiin.

Säästöpankin brändikuva

Miten arvo-osuustili avataan? 

Saadaksesi arvo-osuustilin käyttöösi sinun tulee solmia pankin kanssa arvopaperipalvelusopimus sekä hyväksyä siihen liittyvät kaupankäynti-, selvitys- ja säilytysehdot sekä palveluhinnasto.

Jos olet jo Säästöpankin asiakas, voit avata arvo-osuustilin helposti verkkopankin tai mobiilipankin kautta. Palvelu tulee voimaan välittömästi ja voit aloittaa arvopapereiden kaupan käynnin vaikka heti.

Jos et vielä ole asiakkaamme, varaa aika konttoriin arvo-osuustilin avaamiseksi. Suosittelemme lisäksi avaamaan verkkopalvelusopimuksen, jolloin voit jatkossa hallinnoida arvopaperiomistuksia ja myös muuta pankkiasiointiasi konttorikäyntien sijaan verkkopankin kautta.

Näin siirrät arvo-osuustilin toisesta pankista Säästöpankkiin

Onko sinulla jo kotimainen arvo-osuustili käytössäsi toisessa pankissa ja tahdot siirtää sen Säästöpankkiin? 

Jos olet jo asiakkaamme, toimi näin: 

  1. Ota käyttöösi Säästöpankin arvopaperipalvelu (sisältää arvo-osuustilin) joko verkkopankissa, mobiilipankissa tai käymällä konttorissa. Ohjeet arvopaperipalvelun avaamiseen löydät täältä.
  2. Lähetä verkkoviesti Säästöpankin verkko- tai mobiilipankissa, jossa ilmoitat 35 merkkiä pitkän arvo-osuustilisi numeron, sekä kerrot haluavasi siirtää tilin Säästöpankkiin.
  3. Mikäli haluat, että arvo-osuustilin mukana siirtyville arvopapereille päivitetään hankintatiedot, toimitathan nämä tiedot Säästöpankkiin siirtopyynnön yhteydessä. 

Kun päivitämme hankintatiedot siirron yhteydessä puolestasi, voit seurata omistustesi arvon muutosta ja myydessäsi osakkeita tarvittavat tiedot ovat käytettävissä myös veroehdotusta varten. Huomioithan, että hankintatiedot eivät siirry palveluntarjoajien välillä automaattisesti.

Arvo-osuustilin siirto on maksutonta ja kestää 5 pankkipäivää.

Näin siirrät ulkomaiset arvo-osuudet Säästöpankkiin   

  1. Ota käyttöösi Säästöpankin arvopaperipalvelu (sisältää arvo-osuustilin) joko verkko- tai mobiilipankin kautta tai varaamalla ajan konttoriin.
  2. Kerää tiedot Säästöpankkiin siirrettävistä ulkomaisista arvopapereista, niiden määristä ja hankintatiedoista ja toimita ne oman Säästöpankkisi konttoriin. Tarkemmat ohjeet tähän saat omasta pankistasi esimerkiksi verkkoviestillä. 
  3. Säästöpankkisi huolehtii arvopapereiden siirrosta puolestasi.

Kaupankäynti pörssiosakkeilla onnistuu mobiili- ja verkkopankissa. Lue lisää kaupankäynnistä pörssiosakkeilla.

Onko sinulla kysyttävää arvo-osuustiliin ja sijoittamiseen liittyen? Jätä yhteydenottopyyntö tai lähetä kysymyksesi verkkopankin kautta.

Säästöpankilla ei ole valikoimissaan osakesäästötiliä.