Osakesijoittaminen

Osakkeisiin sijoittamiseen tarvitaan riskinsietokykyä ja markkinoiden aktiivista seuraamista. Kaupankäynti onnistuu helposti verkko- ja mobiilipankissa – ja myös Säästöpankin osakerahastojen kautta.

Säästöpankin bannerikuva.

Osakesijoittaminen tarjoaa pitkällä aikavälillä hyvät tuottomahdollisuudet sijoituksillesi.

Hajauttamalla osakesijoituksesi tasaat riskiä.

Aloita avaamalla arvo-osuustili.

Mahdollisuus hyvään tuottoon pitkällä aikavälillä 

Osakkeisiin sijoittaminen vaatii sinulta riskinsietokykyä, koska osakkeiden arvo voi vaihdella suuresti etenkin lyhyellä aikavälillä, mutta se myös tarjoaa pitkällä aikavälillä hyvät tuottomahdollisuudet. Pitkällä aikavälillä ja historiallisesti katsottuna osakesijoitukset ovat kannattavin sijoituskohde.

Hajauttaminen kannattaa osakkeisiin sijoittamisessa

Arvopapereihin sijoittamisessa keskeistä on sijoitusten huolellinen hajauttaminen. Kun sijoitat eri yrityksiin ja toimialoihin, jakautuu myös riski useamman toimijan välille. Myös maantieteellinen hajauttaminen kannattaa.

Osakkeiden osto ja myynti

Voit käydä osakekauppaa itsenäisesti omassa mobiili- tai verkkopankissasi – vaikka kotisohvaltasi käsin. Halutessasi voit varata ajan kaupankäyntiin lähimmässä konttorissasi.

Lue myös Toimeksiantojen toteuttamisperiaatteet (pdf) ja Tärkeimmät kauppapaikat (pdf).

Osakesijoittamisen aloittaminen: ohjeita osakkeiden ostoon ja myyntiin verkkopankissa

Asiakkaanamme voit käydä omassa verkkopankissasi itsenäisesti osakekauppaa kotimaisilla osakkeilla Helsingin pörssissä sekä valikoimalla ETF:iä ja DAX-osakkeita (markkinapaikka Frankfurt Xetra). Toimeksiantoja muihin pörsseihin voit tehdä varaamalla ajan tapaamiseen.

Miten osakesijoittaminen aloitetaan?

Aloita osakesijoittaminen avaamalla arvo-osuustili, eli sähköisten arvopapereiden säilytykseen tarkoitettu tili. Tarvitset sellaisen, jos omistat kotimaisia tai ulkomaisia sähköisiä arvopapereita, kuten osakkeita, ETF:iä ja optioita.

Sijoittaminen onnistuu myös pienellä summalla. Sinun ei tarvitse sijoittaa kerralla 30 000 euroa vaan voit aloittaa sijoittamisen esimerkiksi 1 000 eurolla.

Tilin avaaminen verkkopankissa: siirry Varallisuus > Säästä ja sijoita > Aloita osakekaupankäynti.

Tilin avaaminen mobiilipankissa: siirry Varat > Aloita arvopaperisijoittaminen > Ota käyttöön arvopaperipalvelu > Valitse hoitotili, hyväksy ehdot ja vahvista avaus. Arvo-osuustilin avaamisen yhteydessä hyväksyt kaupankäyntisopimuksen. Arvo-osuustilin voit avata myös tapaamisessa, ajan voit varata tästä.

Osakkeiden osto ja arvon kehityksen seuraaminen 

Sijoittajan kannattaa seurata markkinoita aktiivisesti ja tämä onnistuu helposti Säästöpankin mobiili- tai verkkopankin kautta. Osakkeiden kohdalta näet arvon kehityksen viimeisen viiden vuoden ajalta, sekä yritysten vertailua helpottavia tärkeitä tunnuslukuja.

Tilin avattuasi voit käydä osakekauppaa sekä seurata verkkopankissa oman sijoitussalkkusi kehitystä.

Osakesijoittaminen pienellä summalla onnistuu osakerahastojen kautta

Osakerahastoihin pääsee kiinni helposti ja valmiiksi hajautetuksi jo 50 eurolla kuukaudessa Säästöpankin osakerahastojen kautta.

Valikoimastamme löydät esimerkiksi eri maantieteellisiin alueisiin sijoittavia rahastoja. Voit tehdä mobiili- ja verkkopankissa sekä jatkuvan rahastosäästösopimuksen että yksittäisen rahasto-ostoksen.

Näin ostat osakerahastoa Säästöpankki mobiilisovelluksessa.  

Näin ostat osakerahastoa verkkopankissa.

Markkinoiden aktiivinen seuraaminen on tärkeä osa osakesijoittamista – tutustu markkinainformaatio-sivuumme

Osakkeet voivat olla sijoittajalle tuottoisa sijoituskohde, mutta osakesijoittaminen vaatii myös sinulta aktiivista yhtiöiden ja markkinoiden seuraamista ja pitkäjänteisyyttä. Varoja kannattaa olla valmis sijoittamaan vähintään muutamiksi vuosiksi.

Koska osakkeisiin sijoittamiesi varojen arvo voi kurssien heilahteluiden myötä vaihdella huomattavasti, sijoituspäätöksiä ei kannata tehdä lyhyellä tähtäimellä.

Markkinoiden seuraamiseen hyvänä apuvälineenä toimii Markkinainformaatio-sivuumme. Sieltä tarkistat nopeasti osakkeiden ja rahastojen päivän arvot sekä seuraat pörssitiedotteita.

Lue markkinakatsauksesta ajankohtaiset uutiset sijoitusmarkkinoilta

Säästöpankin markkinakatsaus kokoaa ajankohtaiset nostot sijoitusmarkkinoilta. Analyyseista vastaavat Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajat. 

Kiinnostaako osakesijoittaminen, mutta tahtoisit siihen apua? Varaa aika sijoittamisen ammattilaiselle.

Lisätietoa osakesijoittamisesta

Säästöpankista löydät sinulle sopivat ratkaisut säästämiseen ja sijoittamiseen.

Aloita ETF-sijoittaminen – verkkopankissamme 200 tuotteen valikoima 

ETF:t ovat pörssinoteerattuja rahastoja, joilla käydään kauppaa osakkeiden tapaan. Verkkopankistamme löydät 200 valmiiksi valikoitua ETF:ää kahdelta johtavalta liikkeellelaskijalta. ETF:t ovat hyvä vaihtoehto sijoitusten hajauttamiseen.

Ajankohtaista