Lapselle säästäminen kannattaa aloittaa heti - katso kuinka paljon rahaa kerrytät 50 tai 100 eurolla kuussa

Lapselle säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Lapsen ensimmäiset 17 vuotta kuluvat nopeasti ja pian mietitään, mistä rahat ajokorttia, opintoja tai ensiasuntoa varten.

Äiti, isä ja tytär ovat kaikki Säästöpankin tyytyväisiä asiakkaita. Heillä on suunnitelmat mietittyinä pitkälle tulevaisuuteen.

Ennen kuin moni vanhempi huomaakaan, lapsesta on kasvanut jo nuori aikuinen ja tarvetta on ehkä mopokortille tai opintojen aloitukseen. Hyvä vinkki on, että siirrä kuukausittain suoraan sivuun muutama kymppi lapsen tulevaisuutta varten ja aloita se mahdollisimman varhain. 

Jos rahoille haluaa mahdollista tuottoa, kannattaa harkita säästämistä rahastoon. Esimerkiksi alla olevasta kuvasta voit nähdä, että säästämällä vaikka 50 euroa kuukaudessa rahastoon on 17 vuoden jälkeen mittava summa, ja kuvan ylemmästä viivasta näet mitä tapahtuu, jos säästätkin rahastoon 100 euroa kuukaudessa. Kun säästöaika on pitkä, voi monesti riskiäkin ottaa enemmän kuin lyhyellä tähtäimellä säästäessä. Rahastoon säästäessäsi sijoittamasi summa on valmiiksi hajautettu ja näin ollen riskikin pienempi verrattuna joihinkin muihin sijoituskohteisiin.

Vinkit:

  1. Siirrä sivuun pienikin summa.
  2. Säästä säännöllisesti esimerkiksi rahastoon, näin hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä ja hajautat ajallista riskiä.
  3. Pysy suunnitelmassasi.
  4. Kun lapsesi aloittaa eskarin ja koulun, siirrä osa siihen asti maksetusta päiväkotimaksusta säästöön.
  5. Kerro lapselle jo pienestä asti talousasioista. Lapsen on tärkeää ymmärtää, mitä on säästäminen ja kuluttaminen. Talousasioita voi harjoitella arjen tilanteissa esim. kauppareissulla.

Miten päästä alkuun?

Säästämisen aloittaminen on yksinkertaista. Ota yhteys pankkiin, jossa mietitään yhdessä lapselle säästämisen tavoitteita: onko se ajokortti, opinnot vai kenties joku harrastus, mihin kannattaisi varautua jo lyhyemmällä aikajänteellä? Säästäminen lähtee jokaisen omista tarpeista ja tavoitteista, ja niiden saavuttamisessa me autamme sinua. 

Lapselle säästämistä voivat toteuttaa vanhemmat, mummot, ukit ja kummitkin, mutta silloin täytyy olla tarkkana lahjoittamisen kanssa. Toiselle saa lahjoittaa verovapaasti 4 999 euroa kolmessa vuodessa, tämä summa on lahjoittajakohtainen. 

Säännöllinen säästäminen rahastoon kartuttaa varoja

Kuviossa ylempi viiva: säästöön 100 eur/kk, alempi viiva 50 eur/kk
Tuotto-odotuksena laskennassa käytetty 7 % p.a. Kuvion summat ovat suuntaa-antavia. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

 

Tahdotko aloittaa lapselle säästämisen, mutta et tiedä miten pääset alkuun? Ei hätää, varaa meille aika tai jätä yhteydenottopyyntö, niin laitetaan yhdessä säästämisasiat kuntoon. 


 
Kategoriat
Säästäminen ja sijoittaminen

Ajankohtaista