7 syytä ottaa säästövakuutus

Säästövakuutus yhdistää nimensä mukaisesti pitkäaikaissäästämisen ja vakuutuksen. Mutta mitkä ovat säästövakuutuksen tärkeimmät edut? Listasimme sijoitustuotteen seitsemän parasta ominaisuutta

Nuori, tatuoitu mies tahtoo tehdä oikeita taloudellisia valintoja.

1. Sijoituskohde, vakuutus ja varakassa yhdessä

Voit nostaa säästövakuutukseen säästämiäsi pääomia myös kesken säästöajan, kun niitä tarvitset. 

Säästövakuutus on myös verotuksellisesti järkevä, sillä sijoituskohteille muodostunutta arvonnousua tai korkoa ei veroteta sijoituskohteita vaihdettaessa. 

Markkinoiden kehitystä aktiivisesti seuraavan säästäjän tai sijoittajan ei tarvitse huolehtia tuottojen verottamisesta, sillä verotus tapahtuu vasta kun vakuutussäästöjä nostetaan.

Säästövakuutukseen sisältyy aina vakuutussäästön suuruinen henkivakuutusturva.

2. Voit vaihdella sijoituskohteita itse tai antaa varainhoitajiemme tehdä työt – sinä päätät

Jos haluat toimia aktiivisena säästäjänä, voit hajauttaa säästöjäsi eri sijoituskohteisiin ja vaihdella niitä itse. Mutta yhtä lailla voit valita Varainhoitajan Parhaat -sijoitussalkun salkkuvalikoimasta, jolloin salkunhoitajamme tekevät tarvittavat muutokset salkuissa markkinoiden kehityksen mukaan. Valitsemalla Varainhoitajien Parhaat -salkun, saat piensijoittajanakin aktiivista varainhoitoa säästöillesi.

3. Ilmainen vaihto sijoituskohteesta toiseen

Sijoituskohteen vaihto toiseen Säästövakuutuksen sisällä onnistuu maksutta omassa verkkopankissasi. Voit seurata sijoitusmarkkinoita itse tai ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme ja pohtia yhdessä heidän kanssaan sijoituskohteiden tuotto- ja riskitasoja. Sijoituskohteiden vaihto vakuutuksen sisällä ei aiheuta sinulle veroseuraamuksia.

4. Joustava ja helppo tapa pitkäaikaiseen säästämiseen

Parhaiten Säästövakuutus sopii pitkäaikaiseen, vähintään viisi vuotta kestävään säästämiseen ja sijoittamiseen. Voit kerryttää säästövakuutukseen säästöjä kertamaksulla, kuukausittain tai muussa itsellesi sopivassa syklissä. Alkuun pääset jo pienellä summalla. Esimerkiksi 100 euroa kuukaudessa on jo oiva summa. Voit muuttaa Säästövakuutuksen maksuja tai sijoituskohteita milloin tahansa kesken sijoituskauden, elämäntilanteesi mukaan.

5. Sinulle ja riskinsietokyvyllesi sopivat sijoituskohteet

Ennen Säästövakuutuksen ottamista pankin asiantuntija tekee Oman talouden tuokiossa kanssasi sijoittajaprofiilin kartoituksen, jolla selvitetään oma riskinottohalusi ja tuotto-odotuksesi. Sen mukaan valitaan sinulle sopivat sijoituskohteet kotimaisista Säästöpankin rahastoista.

6. Voit itse päättää säästövakuutuksen henkivakuutusturvan edunsaajan

Vakuutussäästämisen etuihin kuuluu vapaus henkivakuutusturvan edunsaajan määrittämisestä. Voit siis itse vakuutuksenottajana päättää, onko vakuutussäästön suuruisen henkivakuutusturvan edunsaajana esimerkiksi lähiomaiset tai kuolinpesä. Lähiomaisen saamasta henkivakuutuskorvauksesta maksetaan perintövero.

7. Säästövakuutus sopii myös lapselle säästämiseen

Etsitkö sopivaa sijoituskohdetta lapselle? Säästövakuutus on siihen loistava tapa. Voit säästää omalle lapsellesi, kummilapsellesi tai vaikkapa lapsenlapsellesi, ja lahjoittaa verovapaasti yhteensä 4 999 euroa kolmen vuoden välein.

Kiinnostaako säästövakuutus? Varaa aika.

Säästövakuutus on pitkäaikaiseen säästämiseen tarkoitettu vaivaton ja joustava vaihtoehto. Säästövakuutuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Säästöpankki toimii.

Kategoriat
Säästäminen ja sijoittaminen
Tagit

Ajankohtaista