Varainhoidon markkinakatsaus

Missä markkinoilla mennään juuri nyt? Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus analysoi talouden tilannetta kokonaisuutena. Analyyseista ja markkinakatsauksen koostamisesta vastaavat Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajat.
Poolopaitainen mies miettii talousasioita.
check

Nopea paluu normaaliin? (markkinakatsaus 5/2020)

check

osakkeet: Odottamattoman vahvaa nousua markkinoilla. (markkinakatsaus 5/2020)

check

KOrot: Karanteenitoimien purkamisesta positiivista virettä. (Markkinakatsaus 5/2020)

Varainhoidon markkinakatsausta ei julkaista heinäkuussa

Varainhoidon markkinakatsaus lomailee heinäkuun eli markkinoiden kesäkuun analyysiä ei tänä vuonna julkaista. Seuraava markkinakatsaus julkaistaan jälleen elokuun alussa. Täytäthän sähköpostiosoitteesi sivun alaosasta löytyvään lomakkeeseen, niin saat julkaisusta tiedon sähköpostiisi.

Säästöpankkiirimme auttavat sinua koko kesän ajan. Olethan meihin yhteydessä vaikkapa yhteydenottolomakkeen kautta, jos mikään sijoitusmarkkinoissa tai muussa taloudellisessa tilanteessa mietityttää, niin olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.

Aurinkoista kesää!

Toukokuun varainhoidon markkinakatsaus

"Toukokuu oli sijoittajille hyvä kuukausi siitä huolimatta, että kuluvan vuosineljänneksen talous- ja tuloslukujen tiedetään olevan huonot. Toukokuun aikana osakekurssien nousu jatkui ja riskillisillä yrityslainamarkkinoilla lainoille maksettavat riskilisät alenivat entisestään. Sijoitusmarkkinoilla näyttäisi olevan oletus siitä, että pandemia on lähes voitettu ja kuluttajat ja yritykset voisivat palata nopeasti kriisiä edeltävään aikaan, mikä johtaisi talouden nopeaan elpymiseen."

-Ilkka Laru, korkosalkunhoitaja Sp-Rahastoyhtiö

Varainhoidon markkinakatsauksen teemat 

Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus antaa kokonaiskuvan markkinoista eri kulmilta tarkasteltuna. 

Kuukausittain julkaistavat markkinaraportit sisältävät vakioteemat. Varainhoidon viikkoraportit voivat keskittyä myös vain osaan teemoista. 

1. Yleinen taloustilanne

Miltä maailman taloustilanne näyttää tällä hetkellä ja mihin se on menossa? Mitkä ovat talouden suuret trendit ja määrittävimmät tapahtumat? Entä millaisia yleisiä riskejä on näkyvissä? Markkinakatsaus alkaa yleiskatsauksella, joka summaa tiiviisti maailman talouden nykytilanteen.  

2. Yhdysvaltojen taloustilanne

Yhdysvallat on talousjätti, jonka tekemiset ja talouden liikkeet vaikuttavat suoraan ja välillisesti koko maailman talouteen. Siksi otamme myös varainhoidon kuukausittaisessa markkinakatsauksessamme aina katsauksen Yhdysvaltojen talouden tuoreimpiin käänteisiin. 

3. Euroopan taloustilanne

Millä tolalla Euroopan talous on? Entä mitkä ovat ne talouden ydintapahtumat, joilla on vaikutusta koko Euroopan talouteen? Varainhoidon markkinakatsaus antaa tiiviin koosteen Euroopan lähihetkien tapahtumista. 

4. Osakkeet 

Mikä on osakemarkkinoiden tilanne nyt? Miten osakemarkkinoilla on mennyt ja millaista kehitystä on odotettavissa? Raportista voit tutustua osakemarkkinoiden nykytilanteeseen.  

5. Korot

Miltä yleinen korkotilanne näyttää? Mitkä maat pärjäsivät korkomarkkinoilla ja missä tapahtui laskua? Miten lyhyet korot kehittyvät? Entä pitkät korot? Katsaus tiivistää myös korkomarkkinoiden viimeisimmät muutokset. 

6. Säästöpankin sijoitusten allokaatio

Sijoitusten allokaatiota, eli suhdetta toisiinsa optimoidaan jatkuvasti markkinoilla tapahtuneiden muutosten ja tulevaisuuden ennusteiden mukaan. Allokaatio-osuudesta näet Säästöpankin sijoitusten nykyisen painotuksen, esimerkiksi osakkeiden ja korkosijoitusten suhteen toisiinsa.  

7. Kuukauden rahasto

Jokaisen varainhoidon kuukausittaisessa markkinakatsauksessa nostetaan myös yksi rahasto rahastotarjonnastamme. Kyseessä on varainhoitajiemme valinta ajankohtaisesta ja markkinatilanteet huomioivasta rahastosta.

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta tai varainhoidonpalveluistamme? Ota yhteyttä