Varainhoidon markkinakatsaus

Missä markkinoilla mennään juuri nyt? Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus analysoi talouden tilannetta kokonaisuutena. Analyyseista ja markkinakatsauksen koostamisesta vastaavat Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajat.
Poolopaitainen mies miettii talousasioita.

Pääkirjoitus: Helpotusta asuntovelallisille – koronnostot on nyt nähty (markkinakatsaus 10/2023)

Osakemarkkinat: Yhdysvalloissa talousdata odotettua parempaa (markkinakatsaus 10/2023)

Korkomarkkinat: Valtionlainasijoituksilla selvästi positiivinen tuotto (markkinakatsaus 10/2023)

Lokakuun varainhoidon markkinakatsaus

"Euroopan keskuspankki jätti odotetusti ohjauskorkonsa ennalleen lokakuun kokouksessa. Vaikka kokous ei tuottanutkaan mitään yllätyksiä, oli se tavallaan käänteentekevä. Ohjauskorkojen nostot lopetettiin 10 kerran nostoputken jälkeen. Lisäksi inflaatio euroalueella on rauhoittunut selvästi ja talouskehitys on vaisua, mikä puhuu sen puolesta, että korkojen seuraava liike on alaspäin. Tämä on huojentava uutinen monelle asuntovelalliselle."

Henna Mikkonen, Säästöpankkiryhmän pääekonomisti

Tilaa muistutus Varainhoidon markkinakatsauksen julkaisusta

Varainhoidon markkinakatsauksen teemat

Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus antaa kokonaiskuvan markkinoista eri kulmilta tarkasteltuna.

Kuukausittain julkaistavat markkinaraportit sisältävät vakioteemat. Varainhoidon viikkoraportit voivat keskittyä myös vain osaan teemoista.

1. Yleinen taloustilanne

Miltä maailman taloustilanne näyttää tällä hetkellä ja mihin se on menossa? Mitkä ovat talouden suuret trendit ja määrittävimmät tapahtumat? Entä millaisia yleisiä riskejä on näkyvissä? Markkinakatsaus alkaa yleiskatsauksella, joka summaa tiiviisti maailman talouden nykytilanteen.

2. Osakkeet

Mikä on osakemarkkinoiden tilanne nyt? Miten osakemarkkinoilla on mennyt ja millaista kehitystä on odotettavissa? Raportista voit tutustua osakemarkkinoiden nykytilanteeseen.

3. Korot

Miltä yleinen korkotilanne näyttää? Mitkä maat pärjäsivät korkomarkkinoilla ja missä tapahtui laskua? Miten lyhyet korot kehittyvät? Entä pitkät korot? Katsaus tiivistää myös korkomarkkinoiden viimeisimmät muutokset.

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta tai varainhoidonpalveluistamme? Ota yhteyttä.