Varainhoidon markkinakatsaus

Missä markkinoilla mennään juuri nyt? Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus analysoi talouden tilannetta kokonaisuutena. Analyyseista ja markkinakatsauksen koostamisesta vastaavat Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajat.
Poolopaitainen mies miettii talousasioita.
check

Markkinat koronaviruksen kyydissä. (markkinakatsaus 2/2020)

check

osakkeet: Koronapaniikkia ja helikopterirahaa. (markkinakatsaus 2/2020)

check

KOrot: Kaksijakoinen helmikuu. (Markkinakatsaus 2/2020)

Lue uusin markkinakommentti 

Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan Sp-Rahastoyhtiön tuottaman ajantasaisen markkinakommentin sijoitusmarkkinoiden tilanteesta. Markkinakommentti päivittyy pääsääntöisesti aina viikoittain joka tiistai. 

 

30.3. MARKKINAKOMMENTti

Helmikuun varainhoidon markkinakatsaus

"Helmikuun alun markkinaoptimismi taittui nopeasti lähes paniikiksi, kun COVID-19 -koronaviruksen todettiin saaneen jalansijaa Euroopassa. Suhteellisen hyvien talouslukujen sijaan markkinat keskittyivät seuraamaan viruksen leviämistä. Uutiset Pohjois-Italiassa ja muuallakin Euroopassa havaituista virustartunnoista saivat markkinat pelkäämään Kiinan kaltaista talouden voimakasta hidastumista. Markkinoiden laskua tehostivat Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen kommentit taudin todennäköisestä leviämisestä ja maassa todetut tartunnat."Tammikuu alkoi sijoitusmarkkinoilla suhteellisen hyvissä tunnelmissa. Maailman taloudessa oli jo vuoden 2019 loppupuolella alustavia merkkejä talouskasvun elpymisestä. Lisäksi Yhdysvaltojen ja Kiinan pääseminen osasopuun kauppakiistassaan on vähentänyt markkinaepävarmuutta. Markkinoita on tukenut myös kevyt rahapolitiikka, jonka jatkumiseen saatiin lisävarmuutta Yhdysvaltojen ja Euroopan keskuspankkien tammikuisten kokousten jälkeen."

-Ilkka Laru, korkosalkunhoitaja Sp-Rahastoyhtiö

Varainhoidon markkinakatsauksen teemat 

Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus antaa kokonaiskuvan markkinoista eri kulmilta tarkasteltuna. 

Kuukausittain julkaistavat markkinaraportit sisältävät vakioteemat. Varainhoidon viikkoraportit voivat keskittyä myös vain osaan teemoista. 

1. Yleinen taloustilanne

Miltä maailman taloustilanne näyttää tällä hetkellä ja mihin se on menossa? Mitkä ovat talouden suuret trendit ja määrittävimmät tapahtumat? Entä millaisia yleisiä riskejä on näkyvissä? Markkinakatsaus alkaa yleiskatsauksella, joka summaa tiiviisti maailman talouden nykytilanteen.  

2. Yhdysvaltojen taloustilanne

Yhdysvallat on talousjätti, jonka tekemiset ja talouden liikkeet vaikuttavat suoraan ja välillisesti koko maailman talouteen. Siksi otamme myös varainhoidon kuukausittaisessa markkinakatsauksessamme aina katsauksen Yhdysvaltojen talouden tuoreimpiin käänteisiin. 

3. Euroopan taloustilanne

Millä tolalla Euroopan talous on? Entä mitkä ovat ne talouden ydintapahtumat, joilla on vaikutusta koko Euroopan talouteen? Varainhoidon markkinakatsaus antaa tiiviin koosteen Euroopan lähihetkien tapahtumista. 

4. Osakkeet 

Mikä on osakemarkkinoiden tilanne nyt? Miten osakemarkkinoilla on mennyt ja millaista kehitystä on odotettavissa? Raportista voit tutustua osakemarkkinoiden nykytilanteeseen.  

5. Korot

Miltä yleinen korkotilanne näyttää? Mitkä maat pärjäsivät korkomarkkinoilla ja missä tapahtui laskua? Miten lyhyet korot kehittyvät? Entä pitkät korot? Katsaus tiivistää myös korkomarkkinoiden viimeisimmät muutokset. 

6. Säästöpankin sijoitusten allokaatio

Sijoitusten allokaatiota, eli suhdetta toisiinsa optimoidaan jatkuvasti markkinoilla tapahtuneiden muutosten ja tulevaisuuden ennusteiden mukaan. Allokaatio-osuudesta näet Säästöpankin sijoitusten nykyisen painotuksen, esimerkiksi osakkeiden ja korkosijoitusten suhteen toisiinsa.  

7. Kuukauden rahasto

Jokaisen varainhoidon kuukausittaisessa markkinakatsauksessa nostetaan myös yksi rahasto rahastotarjonnastamme. Kyseessä on varainhoitajiemme valinta ajankohtaisesta ja markkinatilanteet huomioivasta rahastosta.

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta tai varainhoidonpalveluistamme? Ota yhteyttä