Poolopaitainen mies miettii talousasioita.
check

Kaikesta huolimatta hyvä sijoitusvuosi. (markkinakatsaus 12/2020)

check

Osakkeet: Hyvä pohja vuodelle 2021. (markkinakatsaus 12/2020)

check

Korot: Tapahtumarikas vuosi takana. (markkinakatsaus 12/2020)

Joulukuun varainhoidon markkinakatsaus

"Joulukuu päätti vuoden 2020 positiivisissa tunnelmissa. Vuosi oli hyvin erikoinen ja jää sijoitusmarkkinoiden historiaan vuosien 2007-2009 finanssikriisin ja vuosituhannenvaihteen teknologiakuplan rinnalla. Tuskin kukaan pystyi ennustamaan sijoitusmarkkinat maaliskuussa romahduttaneen pandemian synkimmillä hetkillä, että sijoitusmarkkinat vain muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta olisivat vuoden lopussa sen alkua korkeammilla tasoilla. Kiitos pahimmanpaniikin rauhoittamisesta kuuluu keskuspankkien ja valtioiden nopeille ja runsaille markkinoiden tukitoimenpiteille. Suurin epävarmuus poistui markkinoilta, kun uutiset koronavirusrokotteiden valmistumisista marraskuussa kasvattivat odotuksia rajoitteiden purkamisesta ja paluusta normaaliin taloudelliseen toimintaan."


-Ilkka Laru, korkosalkunhoitaja Sp-Rahastoyhtiö

Tilaa muistutus Varainhoidon markkinakatsauksen julkaisusta

Varainhoidon markkinakatsauksen teemat 

Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus antaa kokonaiskuvan markkinoista eri kulmilta tarkasteltuna. 

Kuukausittain julkaistavat markkinaraportit sisältävät vakioteemat. Varainhoidon viikkoraportit voivat keskittyä myös vain osaan teemoista. 

1. Yleinen taloustilanne

Miltä maailman taloustilanne näyttää tällä hetkellä ja mihin se on menossa? Mitkä ovat talouden suuret trendit ja määrittävimmät tapahtumat? Entä millaisia yleisiä riskejä on näkyvissä? Markkinakatsaus alkaa yleiskatsauksella, joka summaa tiiviisti maailman talouden nykytilanteen.  

2. Yhdysvaltojen taloustilanne

Yhdysvallat on talousjätti, jonka tekemiset ja talouden liikkeet vaikuttavat suoraan ja välillisesti koko maailman talouteen. Siksi otamme myös varainhoidon kuukausittaisessa markkinakatsauksessamme aina katsauksen Yhdysvaltojen talouden tuoreimpiin käänteisiin. 

3. Euroopan taloustilanne

Millä tolalla Euroopan talous on? Entä mitkä ovat ne talouden ydintapahtumat, joilla on vaikutusta koko Euroopan talouteen? Varainhoidon markkinakatsaus antaa tiiviin koosteen Euroopan lähihetkien tapahtumista. 

4. Osakkeet 

Mikä on osakemarkkinoiden tilanne nyt? Miten osakemarkkinoilla on mennyt ja millaista kehitystä on odotettavissa? Raportista voit tutustua osakemarkkinoiden nykytilanteeseen.  

5. Korot

Miltä yleinen korkotilanne näyttää? Mitkä maat pärjäsivät korkomarkkinoilla ja missä tapahtui laskua? Miten lyhyet korot kehittyvät? Entä pitkät korot? Katsaus tiivistää myös korkomarkkinoiden viimeisimmät muutokset. 

6. Säästöpankin sijoitusten allokaatio

Sijoitusten allokaatiota, eli suhdetta toisiinsa optimoidaan jatkuvasti markkinoilla tapahtuneiden muutosten ja tulevaisuuden ennusteiden mukaan. Allokaatio-osuudesta näet Säästöpankin sijoitusten nykyisen painotuksen, esimerkiksi osakkeiden ja korkosijoitusten suhteen toisiinsa.  

7. Kuukauden rahasto

Jokaisen varainhoidon kuukausittaisessa markkinakatsauksessa nostetaan myös yksi rahasto rahastotarjonnastamme. Kyseessä on varainhoitajiemme valinta ajankohtaisesta ja markkinatilanteet huomioivasta rahastosta.

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta tai varainhoidonpalveluistamme? Ota yhteyttä