Varainhoidon markkinakatsaus, heinäkuu 2021

Millainen tilanne markkinoilla on ollut heinäkuussa 2021? Säästöpankkien Varainhoidon salkunhoitajat analysoivat katsauksessa sijoitusmarkkinoita sekä talouden tilannetta. Varainhoidon markkinakatsaus kertaa menneen kuukauden tapahtumat sekä ottaa katsetta tulevaan.
Säästöpankki on sparraava kumppani talousasioissa sekä henkilöasiakkaille että yrityksille.

Lue alta, mitä mieltä Säästöpankkien Varainhoidon salkunhoitajat ovat sijoitusmarkkinoista. Pääset lukemaan osiot klikkaamalla otsikkoa. Säästöpankkien Varainhoidon markkinakatsaus julkaistaan jatkossa uudessa kokonaan sähköisessä muodossa. Katsauksen julkaisu aika on pääsääntöisesti kuukauden toinen viikko.

"Maailmatalouden kasvunäkymät ovat edelleen suhteellisen hyvät kuluvalle vuodelle, kun eri maat ovat pystyneet avaamaan talouksiansa rokotusten edistyessä. Aikaisempiin näkymiin on kuitenkin tullut säröjä rokotteiden saatavuuden kautta. Kehittyneiden maiden tilanne on saatavuuden osalta suhteellisen hyvä, kun taas kehittyvillä markkinoilla tilanne on toinen. Kehittyneetkään maat eivät ole täysin suojassa koronaviruksen helpommin tarttuvan deltamuunnoksen levitessä ja mahdollisesti rajoittaessa taloudellista toimintaa. Pandemian jälkeinen markkinoiden elpyminen on jo ehkä nähnyt huippunsa. Valtioiden ja keskuspankkien vahva tuki markkinoille kuitenkin tukee talouskasvua vielä toistaiseksi."

- Ilkka Laru, salkunhoitaja

Säästöpankkien Varainhoidon sijoitustiimi

Evgeny Artemenkov, korkosalkunhoitaja; Mark Mattila, korkosalkunhoitaja; Mikko Rautiainen, korkosalkunhoitaja; Ilkka Laru, korkosalkunhoitaja; Anders Pelli, osakesalkunhoitaja; Anna Varpula, vastuullisen sijoittamisen asiantuntija; Petteri Vaarnanen, Säästöpankkien Varainhoidon johtaja; Lassi Kallio, salkunhoitaja; Tatu Paasimaa, osakesalkunhoitaja; Johan Hamström, osakesalkunhoitaja; Olli Tuuri, osakesalkunhoitaja.