Johan_Hamström

Johan Hamström

Osakesalkunhoitaja

Pitkäjänteistä jalat maassa -sijoittamista ja helmien metsästystä

Nimi on Johan Hamström, ja toimin Säästöpankissa osakesalkunhoitajana. Vastuullani ovat Säästöpankki Eurooppa-, Amerikka- ja Kiinteistöosake Eurooppa -rahastot. Koulutukseltani olen ekonomi, mutta olen aina ollut kiinnostunut sijoittamisesta. Viimeiset seitsemän vuotta olen onnekseni saanut tehdä sitä kokopäiväisesti! 

Pähkinänkuoressa työni on seurata ja analysoida yrityksiä ja analyysin perusteella pyrkiä hahmottamaan, onko niissä tuottopotentiaalia. Jos on, ostan yrityksen osakkeita hoitamaani rahastoon. Sitten vain annan ajan tehdä tehtävänsä. Usein sijoitusmarkkinoilla hötkyillään ja juostaan trendien perässä, mutta meillä Säästöpankissa on pitkäjänteinen jalat maassa -ote tekemiseen.

Eurooppalaisten salkunhoitajien kärkeä

Filosofiamme toimii: kaikilla osakerahastoillamme on mennyt alusta asti hyvin. Tästä kertoo esimerkiksi Säästöpankkien Varainhoidon hieno menestys Citywire Nordic Awardseissa. Se valittiin parhaaksi suomalaiseksi rahastotaloksi Suomiosake-sarjassa.

Itse pääsin ainoana suomalaisena salkunhoitajana ehdolle Paras Eurooppa-osakkeiden salkunhoitaja -sarjaan. sijoituin Citywiren listauksessa parhaaseen kymmenykseen yhden, kolmen ja viiden vuoden tarkastelujaksoilla. Yhteensä palkintoa havitteli satoja salkunhoitajia. 

Menestys on kunnianosoitus koko tiimillemme. Lähestymistapamme, pitkäjänteinen sijoittaminen kohtuullisesti hinnoiteltuihin laatuyhtiöihin, on menestyksekäs tapa kasvattaa asiakkaidemme varallisuutta yli ajan. Aiemmin myös Morningstar palkitsi tiimimme Suomen parhaasta osakevarainhoidosta. Edelliset voittajat ovat olleet isoja kansainvälisiä toimijoita, joten tunnustus on merkittävä. 

Salkunhoitajan työssä palkitsevinta on löytää helmiä. Tutkiminen, johtopäätösten tekeminen, ja erilaisten skenaarioiden luominen on hauskaa jo itsessään. Sitäkin paremmalta kuitenkin tuntuu, kun löydät yrityksen, jonka arvoa muut eivät vielä ole tajunneet ja näet ennustamasi positiivisen kehityksen ajan saatossa toteutuvan. 

3 x tahdon: 

Kun en ole töissä, tahdon… viettää perheen – vaimon ja kahden lapseni – kanssa niin paljon aikaa kuin mahdollista ja samoilla luonnossa. 

Kun tilillä on ylimääräinen satanen, tahdon…
todennäköisesti sijoittaa sen. Olen taloudesta tarkka myös siviilissä, ja yleensä kukkaronnyörit pysyvät tiukalla. Laadukkaisiin urheiluvälineisiin panostan kuitenkin mielelläni. 

Ennen kuin jään eläkkeelle, tahdon… haastaa kroppaani osallistumalla johonkin kestävyyttä vaativaan urheilukilpailuun, esimerkiksi pitkiin hiihtokisoihin. Pitkäjänteisyys on toimiva strategia niin sijoittamisessa kuin urheilussakin! 
 
Tahdotko tutustua tarkemmin Johanin hoitamiin osakerahastoihin ja muihin sijoitustuotteisiimme? Kaikki rahastomme löydät täältä. Lähetä meille yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää sijoitustavoitteistasi.
 
Kaikki sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@saastopankki.fi. Ethän lähetä luottamuksellisia tietoja sähköpostitse, vaan käytät esimerkiksi verkkopankin verkkoviestiä.

Toimipiste

Sp-Rahastoyhtiö

Palvelukielet

Suomi

Englanti

Ruotsi

Asiantuntijuus

Hallinto