Veronpalautuksilla säästäminen ei kannata

Kuulutko niihin, jotka maksavat tarkoituksella liikaa veroja, jotta tilillä odottaisi mukava yllätys? Lue fiksummasta säästötavasta, jonka avulla varoille saa myös tuottoa.

Taloudessa menestyminen vaatii tasapainoilua ja sparraavan pankkikumppanin.
Veronpalautuksia maksetaan vuosittain yli kolmelle miljoonalle suomalaiselle yli kaksi miljardia euroa. Keskimääräinen palautussumma on 665 euroa.

Moni pitää veroprosenttinsa tarkoituksella korkealla, koska tilille palautuvat rahat on mukava käyttää vaikka jouluostoksilla. Rahat tuntuvat ikään kuin ylimääräiseltä, vaikka jokainen sentti on vaivalla tienattu. Nykyään veronpalautukset maksetaan jo elo-lokakuun aikana ja vaarana on, että rahat on käytetty jo ennen joulusesonkia.
 
Niinpä liiallinen ennakkoveron maksaminen ei olekkaan se järkevin tapa säästää rahaa vaan kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja.

– Jos veroprosentin laskisi oikein ja säästäisi koko vuoden ajan palautussumman verran rahastoon, varoille ehtisi kertyä mukavasti tuottoa. Jos taas malttaisi jättää säästöön kertyneet rahat käyttämättä ja  säästäisi vielä toisenkin vuoden, puhuttaisiin jo paljon isommista summista, sanoo Tampereen alueen Säästöpankin sijoitusjohtaja Pia Liinavuori.   

Helppoa ja vaivatonta säästämistä

Mitä pidempään säästämistä malttaa jatkaa, sitä enemmän suo itselleen valinnan mahdollisuuksia tulevaisuuden varalle muuttuviin elämäntilanteisiin. Pitkäjänteinen säästäminen myös tasaa rahastojen arvon heilahtelua ja pienentää sijoituksen riskiä.

Veronpalautukset voi tuntua helpolta ja vaivattomalta keinolta säästää, mutta todellisuudessa rahastosäästäminen ei ole yhtään sen monimutkaisempaa. Kun itselle sopiva sijoituskohde ja säästösumma on valittu, rahan voi asettaa sen jälkeen lähtemään kuukausittain automaattisesti tililtä. Säästöpankin asiantuntijat auttavat valintaa tehdessä – varaa aika

– Mikä parasta, veronpalautuksiin verrattuna rahasto-osuudet voi lunastaa milloin tahansa ja varat tulevat muutaman päivän viiveellä käyttöön, Liinavuori sanoo.

Monipuoliset sijoitusvaihtoehdot - Rahastopoiminnat

Jos tahdot aloittaa sijoittamisen, muttet tiedä, mistä lähteä liikkeelle, niin Säästöpankin ratkaisurahastot ovat hyvä vaihtoehto tässä tilanteessa. Ratkaisurahastoilla rakennat helposti sijoitussalkkusi perustan. Niistä löydät kolme eri vaihtoehtoa oman riskinsietotasosi mukaan. Jos olet epävarma sen suhtene, mikä on oma riskinsietokykysi, niin Säästöpankissa me autamme sinua mielellämme selvittämään asian. 

Tutustu tarkemmin säästämisen ja sijoittamisen vaihtoehtoihin.
Jätä yhteydenottopyyntö
tai varaa aika niin tehdään sinulle henkilökohtainen säästösuunnitelma.
Kategoriat

Ajankohtaista