Veronpalautuksilla säästäminen ei kannata

Kuulutko niihin, jotka maksavat tarkoituksella liikaa veroja, jotta loppuvuodesta tilillä odottaisi mukava yllätys? Lue fiksummasta säästötavasta, jonka avulla varoille saa myös tuottoa.

Taloudessa menestyminen vaatii tasapainoilua ja sparraavan pankkikumppanin.
Veronpalautuksia maksetaan vuosittain yli kolmelle miljoonalle suomalaiselle yli kaksi miljardia euroa. Keskimääräinen palautussumma on 665 euroa.

Moni pitää veroprosenttinsa tarkoituksella korkealla, koska tilille loppuvuodesta tupsahtavat rahat ovat mukava käyttää jouluostoksilla. Rahat tuntuvat ikään kuin ylimääräiseltä, vaikka jokainen sentti on vaivalla tienattu.

Liiallinen ennakkoveron maksaminen ei ole välttämättä se järkevin tapa säästää rahaa. Valtio maksaa palautuksille vain 0,5 prosentin koron.

– Jos veroprosentin laskisi oikein ja säästäisi koko vuoden ajan palautussumman verran rahastoon, varoille ehtisi kertyä mukavasti tuottoa. Jos taas malttaisi jättää rahat käyttämättä joulun alla ja säästäisi vielä toisenkin vuoden, puhuttaisiin jo paljon isommista summista, sanoo Tampereen alueen Säästöpankin sijoitusjohtaja Pia Liinavuori.

Helppoa ja vaivatonta säästämistä

Mitä pidempään säästämistä malttaa jatkaa, sitä enemmän suo itselleen valinnan mahdollisuuksia tulevaisuuden varalle muuttuviin elämäntilanteisiin. Pitkäjänteinen säästäminen myös tasaa rahastojen arvon heilahtelua ja pienentää sijoituksen riskiä.

Veronpalautukset voi tuntua helpolta ja vaivattomalta keinolta säästää, mutta todellisuudessa rahastosäästäminen ei ole yhtään sen monimutkaisempaa. Kun itselle sopiva sijoituskohde ja säästösumma on valittu, rahan voi asettaa sen jälkeen lähtemään kuukausittain automaattisesti tililtä. Säästöpankin asiantuntijat auttavat valintaa tehdessä – varaa aika

– Veronpalautuksiin verrattuna, mikä parasta, rahasto-osuudet voi lunastaa milloin tahansa ja varat tulevat muutaman päivän viiveellä käyttöön, Liinavuori sanoo.

Monipuoliset sijoitusvaihtoehdot - Rahastopoiminnat

Säästöpankki Osake Maailma –rahasto on osakerahasto, jonka varat sijoitetaan osakemarkkinoille maailmanlaajuisesti pääasiassa suorina osakesijoituksina suuriin yhtiöihin.

Säästöpankki Maailma –rahasto on yhdistelmärahasto, jonka varat sijoitetaan maailmanlaajuisesti osakkeisiin, osakesidonnaisiin instrumentteihin, korkoinstrumentteihin ja rahasto-osuuksiin. 

Hajautus kansainvälisesti eri osake- ja korkomarkkinoille vähentää sijoittajan riippuvuutta yksittäisten markkinoiden heilahteluista.

Tutustu tarkemmin säästämisen ja sijoittamisen vaihtoehtoihin.
Jätä yhteydenottopyyntö
tai varaa aika niin tehdään sinulle henkilökohtainen säästösuunnitelma.
Kategoriat
...