Säästölaskuri

Mihin ja miten sinä tahdot säästää? Määritä säästämisen ja sijoittamisen laskuriin toiveesi, niin näet, millainen sijoituskohde voisi sopia sinulle. Tänään on paras hetki aloittaa säästäminen. Loppuvuoden 2019 ajan rahastojen merkintäpalkkio 0 %. Etu koskee verkkopankissa tai Säästöpankki Mobiilisovelluksessa tehtyjä uusia Säästöpankin rahastojen säästösopimuksia ja rahastojen kertaostoja.
Säästöpankin asiakkaana saat apua talousasioissa esimerkiksi Oman talouden tuokiossa.
Rahastolaskuri ei ole sijoitussuositus tai –neuvo, vaan kunkin asiakkaan on itse arvioitava rahaston sopivuutta itselleen sijoituskohteena. Sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat yhtä hyvin laskea tai nousta. Rahastojen historiallinen kehitys ja tuotto ei ole tae tulevista tuotoista. Rahastolaskuri on vain suuntaa-antava, eikä laskelmassa ole otettu huomioon merkintä- ja lunastuspalkkioita.

Millainen säästäjä sinä tahdot olla?

Säästämistä aloittaessa kannattaa aloittaa omien tavoitteiden ja mahdollisuuksien kartoittamisella: paljonko tahdot sijoittaa rahaa ja millaiset tuotto-odotukset sinulla on. Entä kuinka pitkään säästämisaikaan olet valmis sitoutumaan? Mitä suurempaa tuottoa tavoittelet, sitä suurempaa riskiä sinun täytyy myös pystyä sietämään. Sinulle sopivimman sijoituskohteen valintaan saat apua esimerkiksi Oman talouden tuokiosta.

Korkoa korolle -efekti suosii pitkäaikaista säästämistä

Jokaisen taloudellinen tilanne on erilainen, mutta säästäminen kannattaa aina. Mitä pidempi säästöaika on, sen paremmin pääset hyödyntämään korkoa korolle -efektiä, eikä markkinoiden heilunta vaikuta niin suuresti sijoituksiisi. Jo 50 eurolla pääset hyvin alkuun kuukausisäästämisessä ja voit suurentaa summaa helposti, jos siltä tuntuu. 

Jatketaan säästämisen suunnittelua yhdessä. Varaa aika ja toteutetaan tahtosi.

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää mahdollisuuksista säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen? Tilaa säästämisen ja sijoittamisen vinkit sähköpostiisi.

Hyödynnä kampanjaetu: Säästöpankin rahastojen merkintäpalkkio 0 %. Etu on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka uusiin Säästöpankin rahastojen säästösopimuksiin sekä rahastojen kertaostoihin, jotka on tehty verkkopankissa tai Säästöpankki Mobiilisovelluksessa.