Säästölaskuri

Säästölaskurillamme voit testata, minkälaisen säästön voit saada kasaan haluamallasi ajanjaksolla. Tuottoon vaikuttaa sijoitettava summa sekä aika.
Säästöpankin asiakkaana saat apua talousasioissa esimerkiksi Oman talouden tuokiossa.
Mieti omia mahdollisuuksia ja tavoitteitasi – onko sinulla esimerkiksi jo rahaa, jonka voisit laittaa sijoitusten pohjaksi? Entä millaisen summan pystyisit kuukausitasolla säästämään? Syötä tiedot kenttään ja katso tulokset.

Esimerkkejä eri riskiluokkien sijoituskohteista

Tuotto-odotus 0–4 %: kun tuotto-odotus on matala, niin myös riski on matala. Tähän luokkaan kuuluvat sijoituskohteista yleensä mm. korkorahastot, määräaikaistalletus ja säästötili.

Tuotto-odotus 4–6 %: keskitason tuotto-odotuksessa riski on kohtalainen. Tällaisia sijoituskohteita ovat mm. yhdistelmärahastot ja ETF:t.

Tuotto-odotus 6–8 %: kun tavoittelet korkeaa tuottoa, myös riski on korkea. Tähän luokkaan kuuluvat sijoituskohteista esimerkiksi osakkeet ja osakerahastot.

Millainen säästäjä sinä tahdot olla?

Säästämistä aloittaessa kannattaa aloittaa omien tavoitteiden ja mahdollisuuksien kartoittamisella: paljonko tahdot sijoittaa rahaa ja millaiset tuotto-odotukset sinulla on. Entä kuinka pitkään säästämisaikaan olet valmis sitoutumaan? Mitä suurempaa tuottoa tavoittelet, sitä suurempaa riskiä sinun täytyy myös pystyä sietämään. Sinulle sopivimman sijoituskohteen valintaan saat apua esimerkiksi Oman talouden tuokiosta.