Säästötili

Avaa verkkopankissasi erillinen tili ja vararahasto tulevien suunnitelmien varalle. Tilin avaaminen säästöille kannattaa myös turvallisuussyistä – näin pankkikortin takana ei ole liian suuria summia. 

Nuori poika on päättänyt pärjätä, onneksi Säästöpankista saa siihen sparrausta.
check

Tilille säästäminen on Riskittömin tapa säästää.

check

Saat rahat käyttöösi, kun niitä tarvitset.

check

Voit avata säästötalletustilin maksutta verkkopankissasi. 

Säästötilille säästäminen – vararahastoa tuleviin hankkeisiisi

Tärkeintä säästämisessä on sen aloittaminen. Liian pieniä summia ei olekaan, sillä aika ja oikeanlainen säästämisen tapa tekevät siitä aina kannattavaa. Säästötilimme varmistaa talletuksillesi tasaisen tuoton ilman ylimääräisiä riskejä.

Säännöllinen säästäminen – tee toistuva maksu säästötilillesi 

Voit säästää säästötilille tiettyä tavoitetta varten tai pitää sitä puskurina pahan päivän varalle. Vaivattomin tapa säästää on tehdä siitä toistuva maksu verkkopankissa. Varat kertyvät kuin huomaamatta, kun ne siirtyvät automaattisesti turvaan päivittäisten pankkiasioiden tililtä. Lisäsuojaa tuo se, että säästötiliin ei voi liittää korttia tai maksupalveluita.

Säästötilin korko 

Säästötilille maksettava korko suhteutuu yleiseen taloudelliseen tilanteeseen. Eli kun tällä hetkellä korot ovat matalalla, myös säästötilien korot ovat alhaalla.

Säästötilin hyödyt 

Saat tililtäsi rahat kätevästi käyttöösi, kun niitä tarvitset.
Säästötalletustilin avaaminen on fiksua myös turvallisuuden takia. Näin pankkikortin takana olevalla käyttötilillä ei ole tarvittavaa suurempia summia. 
Säästötalletustili on riskittömin tapa säästää. Muistathan kuitenkin, että myös tilin tuotto-odotukset ovat hyvin matalia verrattuna muihin säästömuotoihin, esimerkiksi rahastoihin
Säästötalletustili kuuluu talletussuojan piiriin, eli tililläsi olevat rahat ovat turvassa.  

Säästötili vai sittenkin esimerkiksi ASP-tili?  

Säästötili on turvallinen, mutta tuotto-odotukset ovat matalat. Siksi tavoitteellisempi säästämistapa, esimerkiksi ensimmäisen asunnon ostamiseen tähtäävä ASP-tili voi olla hyvä ratkaisu. 

Tahdotko tietää lisää säästämisestä? Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta aloittaaksesi, sillä meillä sijoittamisen aluksi tehdään Oman talouden tuokio, jossa kartoitetaan riskinsietokykyäsi ja -haluasi. Jätä yhteydenottopyyntö.

Säästötalletustiliin liittyvät ehdot

Tutustu myös näihin

ASP-tili ja asuntosäästäminen

Onko tähtäimenäsi asuntosäästäminen ja ensimmäinen oma koti? Jos olet 15-39-vuotias ja avaat ASP-tilin Säästöpankissa, saat monia etuja ja selkeän säästöohjelman tavoitteesi toteuttamiseen.

Käyttötili

Käyttötili on kaikille sopiva tili tuloja ja päivittäisiä maksuja varten. Tiliin saat yhdistettyä maksukortin, verkkopankin ja e-laskut.

Tili lapselle

Opeta säästämisen tärkeys lapselle mahdollisimman varhain. Ensimmäinen askel säästämiseen on oman tilin avaaminen lapselle.

Yhteinen tili

Ruokaostokset, yhteiset vakuutukset ja lainat, vuokra ja yhtiövastikkeet, sisustaminen... yhteinen tili helpottaa yhteisten raha-asioiden hoitamista.

Arvo-osuustili

Arvo-osuustilin tarvitset sähköisten arvopapereiden, kuten osakkeiden ETF:ien tai optioiden säilytykseen. Tiliin liitetään aina myös hoitotili.

Hinnaston saat näkyviin kirjoittamalla kenttään paikkakunnan tai paikallisen Säästöpankin nimen ja valitsemalla listalta.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...