Säästötili

Avaa verkkopankissasi erillinen tili ja vararahasto tulevien hankkeidesi varalta. Säästötilin avaaminen kannattaa myös turvallisuussyistä – näin pankkikortin takana ei ole tarvittavaa suurempia summia. 

Nuori poika on päättänyt pärjätä, onneksi Säästöpankista saa siihen sparrausta.
check

Riskittömin tapa säästää, varma tuotto.

check

Saat rahat käyttöösi, kun niitä tarvitset.

check

Voit avata säästötilin maksutta verkkopankissasi. 

Säästötilille säästäminen – vararahastoa tuleviin hankkeisiisi

Tärkeintä säästämisessä on sen aloittaminen. Liian pieniä summia ei olekaan, sillä aika ja oikeanlainen säästämisen tapa tekevät siitä aina kannattavaa. Säästötilimme varmistaa talletuksillesi tasaisen tuoton ilman ylimääräisiä riskejä.

Säännöllinen säästäminen – tee toistuva maksu säästötilillesi 

Voit säästää säästötilille tiettyä tavoitetta varten tai pitää sitä puskurina pahan päivän varalle. Vaivattomin tapa säästää on tehdä siitä toistuva maksu verkkopankissa. Varat kertyvät kuin huomaamatta, kun ne siirtyvät automaattisesti turvaan päivittäisten pankkiasioiden tililtä. Lisäsuojaa tuo se, että säästötiliin ei voi liittää korttia tai maksupalveluita.

Säästötilin korko 

Säästötilille maksettava korko suhteutuu yleiseen taloudelliseen tilanteeseen. Eli kun tällä hetkellä korot ovat matalalla, myös säästötilien korot ovat alhaalla. Korko lasketaan säästötilin päiväsaldolle ja on porrastettu saldon mukaan – eli mitä enemmän rahaa tilillä, sen parempaa korkoa saat. 

Säästötilin hyödyt 

Saat tililtäsi rahat kätevästi käyttöösi, kun niitä tarvitset.
Säästötilin avaaminen on fiksua myös turvallisuuden takia. Näin pankkikortin takana olevalla käyttötilillä ei ole tarvittavaa suurempia summia. 
Säästötili on riskittömin tapa säästää. Muistathan kuitenkin, että myös tilin tuotto-odotukset ovat hyvin matalia verrattuna muihin säästömuotoihin, esimerkiksi rahastoihin
Säästötili kuuluu talletussuojan piiriin, eli tililläsi olevat rahat ovat turvassa.  
Voit tehdä tilillepanoja ja nostaa tililtäsi rahaa, milloin haluat. Säästötilillä ei ole vähimmäistalletusta tai nostorajaa.

Jatkuva vai määräaikainen säästötili?

Säästötilin avatessasi voit päättää, miten pitkäksi aikaa tahdot sitoa säästösi. Sen mukaan valitaan joko jatkuvan tai määräaikaisen säästämisen tili. 

Jatkuvan säästötilin käyttö on joustavaa. Sinun ei tarvitse tallettaa mitään avataksesi tilin, eikä tuleville talletuksille ole vähimmäismäärää tai -tahtia. Voit nostaa tililtä niin usein ja niin paljon kuin haluat ilman erillisiä kuluja. 

Määräaikaisessa säästötilissä teet kertatalletuksen, jolle maksetaan ennalta sovittu korko määräajan erääntyessä. Tili sopiikin parhaiten isommille summille. Talletusaika määritellään tiliä avattaessa. Lisätietoa päätöksenteon tueksi saat Säästöpankin asiantuntijalta.

Voit avata säästötilin konttorissamme tai omassa verkkopankissasi. Pyydä tarjousta säästötilistä omasta Säästöpankistasi.

Säästötili vai sittenkin esimerkiksi ASP-tili?  

Säästötili on turvallinen, mutta tuotto-odotukset ovat matalat. Siksi tavoitteellisempi säästämistapa, esimerkiksi ensimmäisen asunnon ostamiseen tähtäävä ASP-tili voi olla hyvä ratkaisu. 

Tahdotko tietää lisää säästämisestä? Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta aloittaaksesi, sillä meillä sijoittamisen aluksi tehdään Oman talouden tuokio, jossa kartoitetaan riskinsietokykyäsi ja -haluasi. Jätä yhteydenottopyyntö. 

Säästötilin yleiset ehdot 01.12.2014

Määräaikaistalletuksen yleiset ehdot 1.7.2015

Tutustu myös näihin

Yhteinen tili

Ruokaostokset, yhteiset vakuutukset ja lainat, vuokra ja yhtiövastikkeet, sisustaminen... yhteinen tili helpottaa yhteisten raha-asioiden hoitamista.

ASP-tili ja asuntosäästäminen

Onko tähtäimenäsi asuntosäästäminen ja ensimmäinen oma koti? Jos olet 15-39-vuotias ja avaat ASP-tilin Säästöpankissa, saat monia etuja ja selkeän säästöohjelman tavoitteesi toteuttamiseen.

Käyttötili

Käyttötili on kaikille sopiva tili tuloja ja päivittäisiä maksuja varten. Tiliin saat yhdistettyä maksukortin, verkkopankin ja e-laskut.

Tili lapselle

Opeta säästämisen tärkeys lapselle mahdollisimman varhain. Ensimmäinen askel säästämiseen on oman tilin avaaminen lapselle.

HINNASTON ja lähipankkisi yhteystiedot saat näkyviin kirjoittamalla kenttään kaupungin, postinumeron tai Säästöpankkisi nimen. 

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme myös asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8-22
...