Säästötili

Isommat säästöt kannattaa siirtää pois käyttötililtä ihan jo turvallisuussyistä. Kun yleinen korkotaso on matalalla, kannattaa miettiä tilille säästämisen lisäksi myös muita vaihtoehtoja, esimerkiksi rahastoihin säästämistä. Autamme mielellämme.

Nuori mies vaaleanpunaisessa hupparissa taituroi rahalla. Pankiksi ja talouden sparraajaksi hän on valinnut Säästöpankin.
check

Tilille säästäminen on Riskittömin tapa säästää.

check

Saat rahat säästötililtä käyttöösi verkko- ja mobiilipankissa.

check

Voit avata säästötalletustilin maksutta verkkopankissasi. 

Säästötilin hyödyt 

  • Saat tililtäsi rahat kätevästi käyttöösi, kun niitä tarvitset.
  • Hyvin lyhyen ajan säästämiseen säästötili on paras vaihtoehto.
  • Käyttötilin lisäksi kannattaa usein olla myös toinen tili. Näin maksukortin takana olevalla tilillä ei ole tarvittavaa suurempia summia. 
  • Säästötalletustili kuuluu talletussuojan piiriin, eli tililläsi olevat rahat ovat turvassa.  

Säästötilille säästäminen – vararahastoa tuleviin hankkeisiisi

Voit säästää säästötilille tiettyä tavoitetta varten tai pitää sitä puskurina pahan päivän varalle. Vaivattomin tapa säästää on tehdä toistuva maksu verkkopankissa. Varat kertyvät kuin huomaamatta, kun ne siirtyvät automaattisesti turvaan päivittäisten pankkiasioiden tililtä. Lisäsuojaa tuo se, että säästötiliin ei voi liittää korttia tai maksupalveluita.

Säästötilin korko on matalalla, mieti myös muita vaihtoehtoja 

Säästötilille maksettava korko suhteutuu yleiseen taloudelliseen tilanteeseen. Eli kun tällä hetkellä korot ovat matalalla, myös säästötilien korot ovat alhaalla. Jos säästöön kertyy yhtään enemmän rahaa, kannattaa miettiä muita, tuottavampia vaihtoehtoja. Jo pienen riskin hyväksymisellä voit saavuttaa paljon enemmän. Vaivattomin tapa säästämiseen on säästösopimuksen tekeminen esimerkiksi rahastoon verkko- tai mobiilipankissa. Varallisuus kertyy ilman ylimääräistä muistamista.

Säästötilin sijaan on myös muita tilisäästämisen muotoja. Tällainen on esimerkiksi 15–39-vuotiaille suunnattu ja ensiasunnon ostoon tähtäävä ASP-tili.

Tärkeintä on säästämisen aloittaminen – ja säännöllisyys

Aloittaaksesi säästämisen, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta – sitä varten me olemme apunasi! Tärkeintä säästämisessä on sen aloittaminen. Liian pieniä summia ei olekaan, sillä aika ja oikeanlainen säästämisen tapa tekevät siitä aina kannattavaa.

Ihan aluksi kanssasi tehdään Oman talouden tuokio, jossa kartoitetaan pitkän ajan tavoitteitasi sekä riskinsietokykyä ja -halua sopivan säästämistavan löytämiseksi.

Tahdotko apua säästämisen aloittamiseen? Varaa aika tapaamiseen tai jätä yhteydenottopyyntö.

Täältä voit lukea lisää säästämisen vaihtoehdoista Säästöpankissa.

Säästötalletustiliin liittyvät ehdot

...

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14
...