Rakennuslaina

Talon rakentaminen mielessä? Aloita tekemällä kustannusarvio ja kysy lainatarjous Säästöpankista. Se ei vielä sido sinua mihinkään.

Säästöpankin brändikuva.

1. Arvioi rakennuslainan tarve kustannuslaskurillamme.

2. Täytä rakennuslainahakemus.

3. Aloita rakentaminen ja matka kohti omaa kotia.

Vaihe 1: arvioi rakentamisen kustannuksia laskurillamme

Kun mietit oman kodin rakentamista, ensimmäisinä vaiheina ovat kustannusarvion laatiminen. Hyvä kustannusarvio on yksityiskohtainen ja realistinen ja siinä on varauduttu myös yllättäviin menoihin. Arvion teet kätevästi rakentamisen kustannuslaskurillamme. 

Omakotitalon kustannusten arviointi on varsinkin ensikertalaiselle vaikeaa. Kustannuslaskuri auttaa omakotitalon rakentamisen kokonaiskustannusten arvioinnissa suunnittelun alkuvaiheessa ja rakentamisen edetessä. Kustannuslaskurin kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa PRKK eli Peruskorjaamisen ja Rakentamisen Kehittämiskeskus.

Vaihe 2: täytä rakennuslainahakemus – se ei vielä sido sinua mihinkään

Kun rakentamisen kustannukset ovat kutakuinkin kartoitettuna, on aika täyttää rakennuslainahakemus. Rakennuslainahakemus kannattaa täyttää ajoissa. Voit huoletta täyttää hakemuksen, se ei vielä sido sinua mihinkään.

Lainahakemuksen täyttämiseksi sinun tulee tunnistautua Suomessa toimivan pankin verkkotunnuksilla. Jos olet Säästöpankin asiakas, täytäthän hakemuksen verkkopankissa.

Vaihe 3: Rakennuslainan nostat osissa valmiusastetodistusta vastaan

Rakennuslainaa nostetaan rakentamisen edetessä valmiusastetodistusta vastaan. Valmiusastetodistuksen täyttää useimmiten hankkeen vastaava mestari.

Tulosta valmiusastetodistuspohja (pdf)

Vinkki: turvaa lainasi lainaturvalla

Elämä voi yllättää monella tavoin – ja niillä voi olla myös vaikutusta taloudelliseen tilanteeseen. Siksi kannattaa aina lainan ottamisen rinnalla muistaa varautuminen ja säästäminen. Varautumiseen ja lainan takaisinmaksukyvyn turvaamiseen hyvänä vaihtoehtona on esimerkiksi lainaturvan ottaminen rakennuslainaan. Voit keskustella aiheesta tarkemmin Säästöpankin asiantuntijan kanssa lainaneuvottelussa. 

Vinkki 2: etsitkö vielä tonttia? Siirry Sp-Kodin hakuun

Jos sopiva tontti on vielä löytymättä, tutustu kiinteistönvälityksen kumppanimme Sp-Kodin tonttivalikoimaan. Sp-Kodin kiinteistönvälittäjiltä saat myös apua nykyisen kodin myyntiin.

Hyvää matkaa kohti oman talon rakentamista! Autamme sinut mielellämme alkuun, täytä rakennuslainahakemus.

Ajankohtaista